Sigvard Mahler Dams Slægtsside
Familien Mahler Dams Våbenskjold
At kende sine rødder og sin herkomst
Her er lidt af hvert af historisk karakter, glimt af livet i gamle dage, billeder og røverhistorier. Til højre ses et herligt klip fra "Basserne", hvis det er lidt svært at læse, så tænker han det, der driver enhver slægtsforsker "Man bør ikke glemme sin oprindelse!"


Slægten Dam går langt tilbage i tiden. Hvor nogle kan føre deres aner tilbage til Gorm den Gamle, og andre klager over, at deres slægtsnotater gik tabt under Syndfloden, ja, da forlyder det, at slægtens stamfar var en vis A. Dam, og hans hustru hed vist Eva 

For ca. 100 år siden i 1907 udkom i Rønne "Stamtavle over familien Dam (Aakirkeby)" af L. Dam og N. Hansen. De ældste led var baseret på en slægtsbog "Skindbogen" påbegyndt af Christian Pedersen Dam i 1722, da han blev gift med Bertha Philipsdatter Rasch, inspireret af hendes families slægtsbog. Imidlertid klagede man i 1907 over, at "Skindbogen" var sporløst forsvundet efter at folketingsmedlem Philip Rasch Dam (V) var død år 1900, og de tilgængelige afskrifter var mangelfulde.

Jeg påbegyndte slægtsforskningen i min pure ungdom og som 23-årig fandt jeg "Skindbogen" i Det kongelige Biblioteks Håndskriftsamling, og forskningsbibliotekar Erik Petersen kunne oplyse i et brev af 6/11 1980, at håndskriftet d. 18/1 1967 var skænket biblioteket af Hr. Axel Dam, Blegdamsvej 100, Philip Rasch Dams barnebarn. Bogen var altså ikke gået tabt, og man kan glæde sig over den samvittighedsfulde giver, der sikrede det pergaments-indbundne håndskrift for eftertiden.

Velkommen til vores hjemmeside
Siden er opbygget med mine2 børn som udgangspunkt, det betyder, at første generation er Sigvard Mahler Dam og Pia Brask, hvilket er markeret med et 1-tal bag navnet i menuen. Skabelonen er udformet, så man skal opstille en stamtavle, dvs. "den lige linie" tilbage fra den person, som man går ud fra. Næste generation er vores forældre, derfor markeret med et 2-tal, men fædrene er jo behandlet under henholdsvis Dam og Brask, så i hver generation kommer kvindelinierne til, og da det hele hurtigt kan blive uoverskueligt, så er der ved tallene tilføjet et "P" for "Pias side" og et "S" for "Sigvards ditto". I stamtavlen findes en person, hvis navn er markeret med rødt, det er denne person af en søskendeflok, som følges tilbage i tiden.

Nogle mennesker synes, at gamle slægter er noget kedeligt noget, hvad pokker skal vi med det? Ja, det er jo spørgsmålet hvad vi skal med det, men jeg forsøger altid at gøre "røver-historierne" levende, og tale til det almindelige menneske, hvis vi kan kalde os det. Det er først ved den levende historie, at vi kan glædes og tage "noget" med til vores nutid. Personligt kan jeg sige, at jeg altid har fortalt mine børn historier, der hører til de lokaliteter vi er kommet forbi, og så kan det godt være, at en akademiker fortæller mig, at det er ammestue-historier, men disse historier har fået mine børn - bilder jeg mig ind - til at føle en større samhørighed med verden omkring dem, og er det ikke det vi skal frem til? I denne sammenhæng er det ikke mærkeligt, at vores lille familie her i Høng værdsætter de kreative kunster højt, netop de kunster som gør livet værd at leve, og netop de kunster som diverse politikere ønsker at dræbe ... så kan vi jo tænke lidt over, hvorfor de ønsker det!!!

At vi nu er 2 slægtskredse (Pias og Sigvards) der sættes sammen, kan nok forvirre nogle af vores familie, men på den anden side, det er sgu' bedre, at I sidder og kigger her, end I glor på reklamer på TV 2!!!

Jeg prioriterer linier, hvor der findes fotos og andre billeder, for det taler godt til vores primitive barnesjæle! Så jeg håber, at I nyder, hvad jeg har fundet frem til - måske kommer vores glæde først med alderen, når vi har børn og børnebørn at dele vores rødder med, men så lad os møde hinanden her. Jeg finder i alt fald selv glæde ved at opdage, hvordan mine forfædre og formødre har levet livet og tacklet deres problemer.

Nogle af linierne er mangelfulde med hensyn til billeder, så hvis I har noget i gemmerne, eller tilføjelser og kommentarer til teksten så tøv ikke med at skrive til mig!!!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Ellinor Marie Dam | Svar 23.09.2017 20.34

Hej Sigvard
Kan du sige mig,hvor jeg kan finde en masse "oplysninger"
om slægten Dam mv.
kærlig hilsen Ellinor Marie Dam

Sigvard Mahler Dam | Svar 24.04.2016 22.53

Skal vi udveksle data? Min mail er mahlerdam@mail.dk, skriv og lad høre. KH Sigvard.

Birgit Larsen | Svar 07.03.2016 01.46

Hej
Jeg fandt din hjemmeside, da jeg søgte efter slægten Keite, og blev meget forundret, for du ved en hel del, som jeg ikke ved - og omvendt !

Carol | Svar 30.01.2016 03.33

Another point of view.

http://pages.suddenlink.net/haagensen/notes/n0000007.htm#I294

Nils Bildt | Svar 09.03.2015 11.19

Hej, jag kan inte hitta ditt telefonnummer eller e-mail adress, Kan du kontakta mig på telefon; +46709218113, Med vänliga hälsningar Nils Bildt

Nils Bildt | Svar 06.03.2015 12.30

Hej, trevlig sida, kan du ringa mig +46709218113. Finns det möjlighet att ses i Köpenhamn den 10 eller 11 mars? Med vänliga hälsningar, din frände Nils Bildt

Peter Michaelsen | Svar 11.02.2015 22.10

Hej! Jeg har med interesse studeret din fine hjemmeside. Vi har fælles aner i Lidøe-slægten. Jeg vil forsøge at kontakte dig på den mail-adresse, du angiver.

Caroline | Svar 08.05.2014 03.33

Hej! Jag harstammar ocksa fran slakten Kofoed pa Bornholm, genom Oluf Kofoed i Ystad! Dina artiklar har varit oumbarliga for min slaktforskning! Stort Tack!

Anders Philip Rasch Dam | Svar 24.05.2013 01.39

Hi, min far Adolf Dam er opført som no 475 i slægtsbogen, kan du fortælle mig, hvordan jeg helt præcist er i familie med Philip Rask Dam.

Sigvard Mahler Dam 09.06.2013 01.33

Hej Anders Philip! Der er rod i numrene i slægtsbogen - no. 475 er Philip Mathias Dam, er din far hans søn Adolf Villiam Dam født 1893? Skriv mahlerdam@mail.dk

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.04 | 16:40

Interessant side. Jeg kom frem til din side da jeg søgte på Gundhild Uf (1525-1550), der er en af mine forfædre.

...
23.02 | 16:17

https://drive.google.com/open?id=1LQimtfhOoOGi2DcL9EGr_4r1ugUKuvBG 7 Karten, die Hermann von Urikon mit meiner Urgroßmutter Frances Wirtz verbinden

...
30.12 | 12:19

Interessant læsning. Jeg har grundet dette, nu fundet en ny slægtsgren, tak.
Just Valentin Lidøe og Mette Aarbye er mine 9 x tip bedsteforældre.

...
07.10 | 15:01

Hej Fantastisk men modige teorier. Dejlig læsni g. en ak , det er ikke muligt at komme ind på din side, for at bestille din bog???

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE