På mit yndlingsferiested - Ærø.

Dyr og naturen er min store interesse. Haven er stor, og der er jeg meget af min tid, og det er også her alle mine dyrevenner befinder sig. Både de vilde, de mindre vilde og dem der gerne vil have kæl og kram. Haven er ment som et fristed for dem alle - også dem man ikke lige kan se, og dem der bare kommer på besøg af og til...

De dyr, der er i bure, er :
Høns i racen Dværg Wyandot i farverne:hvid, sort, blå ,gul, blå guldrandet, sort guldrandet. Australske undulater i alle farver og kinesiske dværgvagtler.  Dværgvædder kaniner : blå, vildtblå,   madagascar, sallander,schwarzgrannen,gulrød -og  kappetegnet i de samme farver.Hermelin kaniner i blå,sort,hvid blåøjet.Og så nogle kaniner der ikke er racerene, men skønne alligevel - selvfølgelig.

Høns, undulater og dværgvagtler:
Sælges kun undtagelsesvis hvis jeg har for mange. Men modtages gerne.
 

 

Kaninerne:
Formålet er at avle kaniner, der er glade og trygge ved os mennesker, og som derfor kan bruges som kælekaniner og  udstillingskaniner. Jeg har papir på samtlige forældrekaniner.  

Oplysninger om dværgvædder:

Dværgvæddere er generelt meget rolige kaniner. Kommer gerne hen for at få opmærksomhed og kæl, når man nærmer sig buret og de hører menneskevennens stemme.Denne adfærd viser sig gerne allerede, når kaninen er 3-4 uger gl. Især hanner kan godt være nogle aktive, nysgerrige kaniner,- men min erfaring er, at det også er dem, der udviser størst tillid og kæletrang.
Dværgvæddere kan let vænne sig til andre dyr (som katte og hunde) - og støj og stor aktivitet i omgivelserne.
Dværgvæddere har stor glæde af en kasse i buret, de kan hoppe op på og gemme sig i.
Dværgvæddere er efter min mening velegnet til familier med børn over 3 år.


Oplysninger om Lille Rex :
Da jeg i mange år mest har beskæftiget mig med dværgvædder, er rex kaniner en ganske anden race at få kendskab til. Dette er mine erfaringer:

Rex kaniner er oprindelig avlet pgr. den bløde pels - til pelsindustrien. Derfor var det ikke vigtigt for avlerne, at dyret havde et roligt og godt sind. De blev avlet som mink gør i dag. Senere ønskede man at forbedre rex kaninens temperament, for bl.a. at kunne udstille dem og gør dem til kæledyr. Det er lykkedes i mange tilfælde - og i særdeleshed Lille Rex er i dag en dejlig kæledyrs race. D. 1 oktober 2010 blev Lille Rex godkendt til udstilling i Norden. I andre lande har man i flere år haft denne godkendelse og kaldt racen for Mini Rex.
Rexkaniners pels er som velour eller rettere - præcis som en muldvarps pels.
Rex kaninens bur skal være rimmeligt stort til denne aktive race. Burets underlag skal være tykt med halm, da rexkaniner kan få slid på fødder og bagben. Dette kan udarte sig til sår, så ofte rengøring i buret tilrådes.
Rexunger vokser sig større hurtigere end dværgvædder unger. De er født med meget spidse og skarpe kløer.
Rex er elegante og slanke kaniner. De kræver mere tid og opmærksomhed end dværgvæddere, for at få og opretholde et godt tillidsforhold. De er mere reserveret og selvstændige end dværgvæddere og kommer ikke nødvendigvis altid for at blive kælet. De er også meget nysgerrige, aktive og opmærksomme - overfor alle ændringer i omgivelserne.
Rexkaniner har efter min mening et sind, der ikke egner sig til børn. De knytter helst kun  bånd til èn menneskeven, og det skal der bruges en del tid på. Men man kommer langt med beundring, venlighed og ikke mindst respekt for en rexkanin.

Oplysninger om hermelin kaniner :
Før i tiden var hermeliner kendt for at have et hidsigt og vredt temperament. Gennem avl på søde og venlige dyr er dette ændret en hel del.Fortsat er en hermelin kanin en vaks og hurtig lille fyr, dermed kan man let blive usikker og tro at kaninen bare forsøger at komme væk-vende om og knurre og bide.Derfor opfordre jeg heller ikke en familie til at købe en hermelin kanin, da børn tit fejlfortolker en hermelins adfærd-og så er en dårlig cirkel startet der selvfølgelig mærkes i det lille dyr. Hermeliner skal håndteres sikkert og fast af sit menneske, venlig og kærlig adfærd viser man kaninen, og snak er også meget vigtig. Jeg mener, en hermelin kanin nemt kan knytte sig stærkt til sit menneske, men ikke altid viser den samme tillid til fremmed.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.05 | 14:47

Hej Anton
Jeg har netop åbent op for muligheden for at få sin kanin parret med race ens han hos mig. Se under "jeg tilbyder" i menulisten. VH: Linda.

...
15.04 | 10:35

Hvis din hun har papire,så jeg kan se avler informationer og du kan se jeghar kaniner i den farve din kanin har. Så send fotos på min mobiltelefon

...
14.04 | 22:45

Er det ikke ok hvis det er en anden farve

...
14.04 | 21:24

Den farve har jeg ikke så jeg kan desværre ikke tilbyde dig en parringt til din kanin. Vh. Linda

...
Du kan lide denne side