Mørbrad

Indhold:

6.  Mørbrad stegt som vildt.
5.  Svinefilet a`la mørbrad (fra Netto)
4.  Mørbrad i Mornaysovs

3.  Marineret mørbrad 6 pers.

2.  Mørbrad i gorgonzolasauce

1.  Mørbradfad GERDAS

6. Mørbrad stegt som vildt.

1 stor mørbrad

3 sk røget flæsk eller bacon

smør

 3 dl bouillon

 lidt piskefløde eller madlavningsfløde 

soya

3 spsk ribsgele

salt, peber


kartofler

Fremgangsmåde: De 2 slags kød brunes , tilsæt 3 dl bouillon og soya.  Steg i ca 18-20 min.,vend af og til. Tag kødet op og jævn sovsen med maizena og evt. piskefløde og kulør.Tilsæt en klat ribsgele før gryden tages af blusset og rør den ud i sovsen. Skær kødet i skiver på skrå. Hviler 15 min.

Noter :Til kødet er 70* indeni.

5. "Svinefilet a la mørbrad". Fra Netto


1stk "Svine filet a`la mørbrad", koteletter eller mørbrad

2 fed hvidløg

3 gulerødder

4 spsk soja

1 lille ds. kokosmælk,( ved dobbelportion ret, bruges 1 stor dåse)

lidt citronsaft

1 løg


Fjern evt. sener der er bag på svinefileten.
Skær fileten i skiver, tryk dem let.
Brun dem i margarine og læg i ildfast fad, brun herefter løg hvidløg og gulerødder i tynde skiver, grønten steger ved svag varme i 5 min.
Tilsæt resten af ingredienserne. Herefter Hældes det over bøfferne i fadet og sættes ind ved 200 grader i 20 -22 min.
Retten kan også laves i gryde og skal så kun koge i ca. 10 min. 
Der kan spises kartoffelmos og grønt til.

Her er brugt hele kartofler, men mos er bedre!

4. Mørbrad i Mornaysovs


2 svinemørbrad

2 løg

2 ds. flåede tomater

1 Mornaysovs

2 fed hvidløg

basilikum

cocktailpølser

champignon

Fremgangsmåde: Kødet skæres i skiver og brunes på panden. Steg løg, hvidløg og champignon, tilsæt tomater pølser og Mornay. Hæld i fad og rør sammen. Ovn 200 grader 20 - 25 min til kødet er mørt.

Noter :Ris til og hvidløgsflutes og rødvin.

  

 

 

.

3. Marineret mørbrad 6 pers.

2 mørbrad ialt ca. 1 kg.

Marinade:

1½ dl soya

1 dl olie

2 - 3 fed hvidløg

1 spsk engelsk sauce

peber

Fremgangsmåde: Fjern sener. Bland marinaden og kom det i en frysepose med de 2 mørbrad. Lad kødet trække 6 - 12 t. eller natten over. Vend det af og til. Tryk kødet af i et stykke køkkenrulle. Læg kødet på en rist over en bradepande. Sæt den ind ved 225* ca. 20 min. Til kødet er 67* inden i.

2. Mørbrad i gorgonzolasauce

2 mørbrad

8 - 10 skiver bacon

2 porrer i skiver

1 rød peber i tern

200 g champignon

150 g gorgonzola

4 dl piskefløde, ikke alm. fløde

persille

sennep

salt peber

Ris eller pasta til.

Fremgangsmåde: Svits grønten uden det tager farve. Kom det i fad. Skær mørbraden i bøffer, brun, og krydr med salt og peber. Smør dem med sennep og sno ½ skive bacon om hver. Læg dem på grønten. Smelt osten i fløden og hæld over. 200 grader 20 min. Drys med persille.

1. Mørbradfad GERDAS

1 stor eller 2 mindre mørbrad

smør, salt, peber

250 g champignons

1 ds. aspargessnitter

1 lille ds konc pure

1½ dl piskefløde

persille

Fremgangsmåde:

Puds kødet af. Skær det i skiver til ikke for tykke mørbradbøffer. Brun dem hurtigt på begge sider i smør og drys salt og peber på og læg dem i et ovn-fad.

Rens champignonerne skær dem i skiver og svits dem i lidt smør på samme pande.Hæld svampe og asparges over kødet. Gem aspargesvandet.

Kog stegepanden af med en passende mængde aspargesvand, tilsæt pure og piskefløde og kog saucen lidt ind. Smag til med krydderier og hæld saucen over kødet.

Sæt fadet i ovnen ved 210 grader  i 15 - 20 min. og server retten med salat og flute eller med asparges kartofler.

Noter :

Kan stå færdig et par timer før.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE