Småkager

Indhold:

20. Kanelkager
19. Helle`s havregrynskager
18. Gretes småkager
17. Peanut-kager 15 stk.
16. Kransekage-Konfekt (se under "Andre Kager")
15. Harlekinkager
14. Nøddekager
13. Kokoskager
12. Hjemmekager

11. Vanillekager

1o. Kanelstænger 20 stk.

9.  Kokosmakroner 20 - 25 stk.

8.  Sprøde klejner Rigtig gode ca. 80 stk.

7.  Kagefigurer

6.  Pebernødder
5.  Finsk brød

4.  Kokosmakroner

3.  Jødekager

2.  Farmors Sønderjyske Fedtebrød

1.  Havregrynskugler

 

20. Kanelkager 40 stk


100 g smør

1½ dl farin

1 æg

3½ dl hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

2 spsk sukker

2 tsk kanel


Form kagerne til runde valnødde store kugler.
læg dem på plade og tryk med gaffel.
Ikke for tæt da de bliver store. 15 stk. på plade.
180 grader i 11 min. (De skal være sprøde og hårde i bunden efter de er afkølet ellers kan de sættes ind igen ca. 3 - 5 min.)

19. Helle`s havregrynskager


100 g smør eller margarine

3 dl havregryn

1 stort eller 2 små æg

125 g sukker

1 tsk vanillesukker

1 tsk bagepulver

2 spsk mel


Smelt fedtstoffet og hæld det over havregrynene og lad det stå og trække i 10 - 15 min.
Æg og sukker piskes godt. Vanille, bagepulver og mel sigtes i æggemassen.
Derefter røres havregrynene i og der laves 30 - 35 små kugler der lægges på bagepapir med et godt mellemrum, da de flyder ud.
Bages ved 200 * i 8 - 10 min.

18. Gretes småkager


 125 g smør

150 g sukker

1 æg

1 tsk vanilje

38 g chokolade

38 g mandler

½ tsk hjortetaksalt

150 g mel

 

Smør, sukker og æg røres godt.
Vanilje, fint hk. chokolade, finthk. mandler, hjortetaksalt og mel kommes i massen. Nu har du en blød dej. Læg på køl til næste dag.
Skær tynde kager. Ikke for tæt, 16 på hver plade. Bag ved 180 grader 7 - 8 min. Der bliver ca. 2½ plade kager.

17. Peanut-kager 15 stk.


75 g margarine

75 g farin

1 tsk vanille

100 g mel

1 tsk bagepulver

75 g saltede peanuts


Ælt alt sammen. Lav 15 stk. kugler som valnød i str. Tryk dem let med en gaffel. Læg dem på 2 stykker bagepapir, de flyder ud. Bag 12 - 13 min. ved 180 grader.

15. Harlekinkager

 

115 g smør


166 g mel


66 g flormelis
 

1 tsk vanille


50 g blandede cocktailbær


25 g mørk chokolade


25 g mandler evt. andre nødder



 

Bær, chokolade og nødder hakkes groft.

Alt blandes.

Form en rulle og skær skiver, efter den har ligget på køl natten over.
180 grader i 6 - 7 min.

14. Nøddekager ca. 40 stk


100 g smør


85 g sukker


1 tsk vanille


60  g  hakket fint + 40 g  hele hasselnødder til pynt.


125 g mel


1 tsk hjortetaksalt


½ spsk vand

 

Rul til stænger og skær stykker af og rul kugler.

Læg på plade med god afstand, derefter 1 nød i midten af hver.

140 grader i  23 min. 20 stk på hver plade.  

13. Kokoskager 40 stk.

 

150 g mel
 

150 g smør
 

100 g sukker
 

60 g kokos
 

1 spsk vanille
 

Pynt: Drys med kokos



 

Rul kugler, 20 på hver plade, flyder ud. Tryk dem med en gaffel og drys med kokos.

180 grader i 9 -10 min.

12. Hjemmekager


175 g sukker

25 g brun farin

3 spsk oliemargarine

1 æg

125 g mel

½ tsk natron

½ tsk vanille

50 g hk. nødder

50 g hk. mørk chokolade


Fremgangsmåde: Bland alt.         

Rul til kugler 2-3 cm i diameter. 1 plade 16 stk. kager

200 grader 12 - 13 min.

Tætsluttende dåse.

11. Vanillekager


 375 g mel

250 g sukker

5 tsk vanillesukker eller 1 stang vanille

100 g mandler med skræl

½ tsk hjortetaksalt

250 g smør eller Becel plantemarg.

1 æg


Fremgangsmåde: Bland dejen.
Del portionen i 4 og lav 27 små runde kugler af hver stk.(altså 4 x 27 stk.) Læg højst 22 på hver plade. Bag på 4. rille talt fra neden af, eller i midten af ovnen.
Bag ved 150 * i 20 min.

10. Kanelstænger 20 stk.


1 smurt folieform, 30 x 20 cm

175 g mel

1 tsk stødt kanel

50 g flormelis

100 g smør

25 g mandelflager

1 spsk perlesukker

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 180° C. Sigt melet og ½ tsk kanel ned i en skål og rør flormelis i. Gnid smørret ind, til massen er grynet, og saml den så til en blød dej. Pres den ud i formen, glat overfladen, så kagen er lige tyk over det hele og drys den med mandelflager, perlemelis og resten af kanelen.

Bag kagen i 15-20 minutter, til den er gyldenbrun og skær den ud i stænger, mens den stadig er varm.

9. Kokosmakroner 20 - 25 stk.


2 æggehvider

100 g sukker

100 g kokosmel

Fremgangsmåde: Bland æggehvider, sukker og kokosmel i en gryde og sæt den over svag varme. Rør nogle min. til massen er lun og sej. Lad den køle næsten af. Form små toppe af dejen med fingrene. Bag ved 175* i 12 - 15 min. Skal køle helt af før de lægges i kagedåse med låget, omvendt og ¾ over.

8. Sprøde klejner Rigtig gode ca. 80 stk.


Ingredienser:

175 g smør eller marg.

½ kg. mel

150 g sukker

reven skal af 1 citron

2 æg str. 3

3 spsk. fløde

Til kogning : vindruekerneolie

Fremgangsmåde: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Tilsæt citronskallen. Pisk æg og fløde let sammen og bland det i dejen. Ælt sammen og lad den hvile koldt 1 times tid før den udrulles. Rul dejen ud til en tynd plade og skær den i 2 - 3 cm. brede strimler. Skær igen hver strimmel i 6 - 8 cm lange stykker. Skær en ridse i midten af hver og vrid klejnerne. Kog dem få min.Lad de allerede vredne klejner vente på køl til det er deres tur. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Klejner kommes i kagedåse af metal uden låg, med folie over. Jeg reddede klejner der var kommet i for tæt dåse ved at lægge dem på bagepapir, sprøjte dem med vand, sætte dem i kold ovn og tænde på 100* i 5 - 10 min. Køler af på rist. Nu sprøde igen.

7. Kagefigurer


250 g mel

125 g smør

125 g farin

1 pisket æg

½ tsk ingefær

1½ tsk kanel

¼ tsk nelliker

Fremgangsmåde: Rør smør og sukker, hæld ægget langsomt i. Tilsæt resten. Rul dejen ud. Tryk figurer ud. Bag på miderste rille ved 180* ca. 13 min. Kan bages tæt sammen, løber ikke ud.

6. Pebernødder


250 g smør

200 g sukker

500 g mel

1 dl piskefløde

1 tsk ingefær

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 tsk sort peber


Røres sammen og hviler evt. 1 time hvis den er for blød.
Tril pølser og skær stykker af og tril kugler der højst er 2 cm i diameter.
Bag ved 180* i 12 min.
(Der bliver 3 store plader hvor pebernødderne ligger tæt.)

5. Finsk brød


250 g mel

150 g smør

85 g sukker

1 spsk vand 

 

Pynt :

1 æg

 30 g. smuttede hk. mandler

tesukker

Fremgangsmåde: Hak smør og mel grynet. Rør sukker og vand i. Læg den ½ - 1 time på køl. Rul fingertykke stænger,5 stk., læg dem på et stykke bagepapir på pladen,gør pladen lidt våd under bagepapiret.  Kør kagerullen let hen over dejstængerne så de bliver lidt flade. Pensl med æg og pynt. Skær i 4 cm stk.Fordel dem lidt over det hele på pladen. Bag ved 175 * i 19 - 20 min. De skal være lysebrune så er de færdige. 

4. Kokosmakroner


3 æg

250 g sukker

3 tsk mel

ca. 250 g kokosmel

heraf 35 stk.

Fremgangsmåde: Rør de hele æg godt med sukker og rør mel i. Rør kokos i lidt af gangen til dejen er så fast at den kan formes til toppe, men ikke så tør at den smuldrer. Skyl en bageplade med koldt vand og læg bagepapir på. Sæt dejen på pladen med ret god afstand med 2 teskeer i toppe eller som små flade makroner. 200 gr. på miderste eller næstøverste ribbe og bag ca. 15 min. Lad kagerne stå et øjeblik på pladen før de tages af med paletkniv og lægges til afkøling på rist. Kagedåse med tæt låg. Hvis de bliver bløde kan de tåle et par min. i en varm ovn, så bliver de sprøde.

3. Jødekager


250 g mel

½ tsk hjortetaksalt

175 g smør

125 g sukker

1 stort æg

 

Pynt:

1 æg

5o g smuttede hk. mandler

1 - 2 tsk kanel

4 - 5 spsk sukker

Fremgangsmåde: Hak smør, mel og hjortetak sammen. Rør sukker i og det store æg, hviler 1 time. Rul tyndt ud. Stik ud med den runde metal - udstiksform.. Pensl med æg, pynt på midten. Bag ved 180* 7 min.- eller længere, må ikke tages ud før de er brune, så er de færdige, ellers bliver de bløde.

2. Farmors Sønderjyske Fedtebrød


200 g kokosmel

250 g mel

200 g melis

200 g marg.

1 lille æg

Fremgangsmåde: Det hele æltes sammen og stilles til hvile 1 time, rulles ud, skæres i trekanter og bages lysebrune. Glasur kommes på før kagen er helt kold.180 gr. midt i ovnen.

1. Havregrynskugler


40 g margarine

30 g sukker

40 g havregryn

1 spsk cacao

Fremgangsmåde: Rør alt sammen og opbevar på køl.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE