Opskrifter
Småkager og Æbleskiver

Godteklumper
? personer
Det skal du bruge:
250 g. blødt smør
125 g. flormelis
1 æg
300 g. mel
150 g. hakkede hasselnøddekerner
150 g. hakket chokolade

Pynt: 1/2 hasselnøddekerne på hver

Sådan gør du:
Rør smør og flormelis cremeagtigt,
rør ægget i, og derefter melet og de hakkede nøddekerner og hakket chokolade.

Sæt dejen i toppe på bagepapir med 2 theskeer og pynt med 1/2 nøddekerne på hver.

Tips:
Jeg ælter til sidst dejen med hænderne 
og triller/ former mine godteklumper i hånden, hvis dejen er for fast 

Bages ved 200 gr. i 8-10 min.
Sønderjyske Æbleskiver med svesker
? personer
Det skal du bruge:

Til ca. 50 stk. æbleskiver med svesker

         6 æg
         2 spsk. sukker
         30 g. gær
         1/2 l. lunken mælk
         400 g. mel
         125 g. smeltet smør
         Reven skal af 1 citron

         ca. 400 g. svesker
         ca. 50 g. sukker

         Smør / margarine til stegning
Sådan gør du:
Evt. dagen før bagning:
Svesker og sukker koges med en lidt vand til sveskemos og afkøles.

Rør 6 æggeblommer med 2 spsk. sukker. Tilsæt 30 g gær udrørt i 1/2 l. lunken mælk, og derpå 400 g mel. Bland 125 g smeltet smør og reven citronskal i dejen. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i.
Lad dejen hæve ca. 20 min.

Bag æbleskiverne med smeltet smør/margarine, når dejen er fyldt i hullerne, kommes en stor tsk.-fuld sveskemos i midten af hver, inden æbleskiverne vendes rundt. 
Sønderjyske Gode Råd
? personer
Det skal du bruge:


ca. 120 stk. * Bages i et ”Gode Råd–Jern”.

1 æg

1 æggeblomme

250 g melis

¼ l piskefløde

500 g smør

750 g mel 

Alle mine småkager bages med smør.
Det er synd at erstatte med margarine, det giver slet ikke samme gode smag.

Sådan gør du:

Smør smeltes og afkøles lidt.

Æg og æggeblomme piskes hvidt med sukkeret.

Derefter tilsættes flødeskum af ¼ l piskefløde.

Samt skiftevis, i små portioner, smeltet smør og mel.

 

Dejen hviler koldt til næste dag, (Ikke i køleskab).

Formes til små kugler (som en lille valnød) og bages i jern.

 

Er max. varme på komfurplade = 6, skal den stå på 4.

Under bagning tælles der langsomt til 7 på hver side.

 

Mormor's Sønderjyske Fedtkager
? personer
Det skal du bruge:

250 g. ren svinefedt
500 g. mel
250 g. sukker
2 spsk. smør
2 str. tsk. hjortetaksalt
Kerner af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
ca. 3 spsk. kakao (til halvdelen af dejen)
Sådan gør du:
Sæt fedtet frem i stuetemperatur, helst dagen før bagningen.
Ælt fedt, smør, sukker, vanilje og hjortetaksalt grundigt sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen.
Del portionen i 2 lige store dele og ælt kakao i den ene del.

Kagerne trilles i hånden på størrelse med en lille valnød. De trykkes oveni med en finger og anbringes på pladen med hullet nedad.

Bages midt i ovnen ca. 10-12 min. ved 180 grader

De hvide fedtkager skal bevare den hvide farve, de må ikke blive brune i kanten
Mormor's Nøddedrømme
? personer
Det skal du bruge:
150 g. sukker
350 g. smør
300 g. mel
200 g. malede hasselnødder (i persillehakker)
1 tsk. hjortetaksalt
Sådan gør du:
Alle ingredienser æltes sammen.
Trilles til små kugler (som kødboller) og trykkes lidt flade på bagepladen.

Bages midt i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader.
Mormor's Aristokrater
? personer
Det skal du bruge:
500 g. mel
400 g. smør
250 g. sukker
2 æg
150 g. finthakkede mandler (uskoldet) (i persillehakker)
Sådan gør du:
Alle ingredienser æltes sammen.
Formes til aflange runde pølser (godt 4 cm i diam.) som hviler tildækket i køleskab til næste dag. 

Dejen skæres i skiver (ca. ½ cm) og lægges på bageplade

Bages midt i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader.
Bidda´s Sprøde Klejner
? personer
Det skal du bruge:

Til ca. 140 stk. sprøde klejner

500 g. mel
125 g. smør
175 g. sukker
Revet skal af 1/2 citron
3 æg
3 spsk. fløde

Til kogning: 500 g. Palmin

Sådan gør du:
Smør smuldres i melet.
Sukker og citronskal blandes i.
Dejen samles med let sammenpisket æg og fløde.

Dejen hviler i køleskab til næste dag.
Udrulles i 1/2 cm tykkelse og udskæres til klejner.
Klejnerne koges gyldne i varm palmin og lægges på fedtsugende papir til de er kolde.
Svenske Chokoladebrød
? personer
Det skal du bruge:
Til ca. 100 stk.

      300 g hvedemel (ca. 5 dl)
      1 tsk bagepulver
      200 g sukker (ca. 2½ dl)
      1 tsk vaniljesukker
      2 spsk kakao
      200 g koldt smør
      1 æg

      Pensling: 1
æggehvide

      Pynt:
perlesukker og evt. snittede mandler

      Bagetid: Ca. 10 min. ved 175°.
Sådan gør du:

   Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
   Saml dejen let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
   Del dejen i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang.
   Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm brede.
   Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker og mandler, og bag dem midt i ovnen.
   Ca. 10 min. ved 175°

   Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte.
   Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød. Lad dem køle af på en bagerist.
   De svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.04 | 09:36
Gærbrød og Kringle har modtaget 1
21.02 | 22:04
Børnebørn Video '14 har modtaget 1
10.12 | 14:51
FORSIDE har modtaget 4
Du kan lide denne side