Hvalpe fra Landseergården.

Hvalpenes verden

De nyfødte hvalpe bor i et afskærmet rum sammen med deres mor i de første uger. Moderen kan se ud til os i stue og køkken og hun bestemmer selv hvor meget hun vil være hos hvalpene. De første 14 dage sover vi på skift ved siden af dem så vi er sikre på moderen ikke kommer til at lægge sig på dem, og at alle hvalpe får den mælk de skal have.

Fra hvalpene er 3 dage til de er 16 dage bliver de trænet/stimuleret efter "The Bio Sensor Program."  

Når hvalpene får øjne og brug for mere plads bliver de flyttet ind i vores stue hvor de har en hvalpegård på ca. 20 m2 og med udgang direkte til haven hvor der er indhegnet ca. 50 m2 med et flise område og græsplæne. På dage med godt vejr kan hvalpene frit gå ud og ind.

Det er vigtigt for mig at hvalpene er hvor vi er og vænner sig til alle hverdagens lyde som f.eks. støvsuger, fjernsyn og plæneklipper.

Hvalpene bliver indendørs stimuleret med boldbad, vippe, gynge og luftmadras som er med til at styrke balance og led. Vi bruger også lydstimulation.  Udendørs er der forskellige balance ting, tunnel og mulighed for vandleg. En gang om dagen kommer de ud i resten af haven på ca. 6000 m2 hvor der er rig mulighed for at udforske verden.

Vi går begge hjemme så hvalpene har været meget i hænder når de flytter hjemmefra. Moderen er sammen med hvalpene al den tid hun har lyst til og vores 2 andre hunde deltager også i socialiseringen af hvalpene.

 
Udendørs hygge.

Fra hvalpene er 3 uger begynder de at få fast føde. I starten opblødt hvalpefoder med A38 i og fra 4 uger også rå kød. Inden de flytter hjemmefra har de fået, tørfoder, kød (kallun, oksekød, kylling, laks, sild, lam og hest) og tun/torskerogn. Hver aften får de et stort fad med f.eks. gulerods og agurkestave, æble og pære i både, melon, tomat, appelsin, peberfrugt, majs, ærter, ananas, fersken, blommer, jordbær, blåbær og banan. De får også ben, f.eks. kyllingevinger og lår, og forskellige tyggestænger. Jo mere forskelligt de har smagt på som små, jo større er chancen for at de ikke senere udvikler foder allergi.
Hvalpene får ormekur 3 gange her hos os, og bliver alle sundhedsundersøgt af vores dyrlæge inden de flytter hjemmefra. Hvalpene bliver vaccineret når de er 8 uger gamle og skal så genvaccineres når de er 12 uger.
Stamtavlen ligger selvfølgelig klar sammen med en sundhedsbog når i henter hvalpen, og den er chippet og tilmeldt Dansk hunderegister.
På opdagelse i haven.

Vi bruger al vores tid på hvalpene så længe de er hos os. Derfor forventer vi også at I har afsat tid til at få det lille nye medlem af familien hjem. Der skal bruges min. 1 uge og også meget gerne mere til at få hvalpen til at føle sig tryg i de nye omgivelser, før den kan lades alene. Alt hvad den kender, mor og søskende, lyde og lugte tages fra den, og det kan godt være lidt traumatisk for den lille hvalp. Derfor er det også vigtigt at den ikke lades alene i den første tid. Hvis ikke den må sove hos jer i en kasse i soveværelset, ja så må i finde en madras at sove på ved siden af det sted i gerne vil have den skal være. At lade en hvalp ligge alene og hyle om natten er dyrplageri, og kan evt. på længere sigt give alene hjemme problemer. Hunden er et flokdyr og har et kraftigt behov for at være en del af flokken.

Da hvalpene bor midt i vores stue, så bliver de også vant til alle hverdagens lyde som f.eks. fjernsyn og støvsuger. De møder vores andre hunde og katte, og i løbet af ugerne får de besøg af mange børn og voksne i alle aldre. De prøver også at køre i bil. 
Jeg ser det som et must at man som min. gennemfører et hvalpekursus med sin nye hvalp. Det vil da også glæde mig hvis nogen af hvalpene kommer med på udstilling, eller deltager i vandarbejde, men det er ikke et krav. Det der betyder allermest er at jeg kan føle mig sikker på at den vil få al den opmærksomhed og kærlighed den har brug for, og får et aktivt liv.
Det betyder meget for mig at jeg får tilbagemeldinger og billeder fra jer, så jeg kan følge med i hvordan det går.

Der bliver lavet en DKK købskontrakt når i køber hvalp. I den har jeg tilføjet 3 ting. 
1. Hunden må ikke bruges til avl uden DKK/FCI stamtavle.
2. Hunden må ikke formidles videre uden jeg får besked først.
3. Hunden skal HD og AD fotograferes i alderen 18-24 mdr. og billederne sendes ind til DKK.
  🤩