Vores dejlige Tascha
Vores dejlige Tascha nåede ikke at blive 2 år. Vi måtte desværre aflive hende i november 2005. Det startede med at hun omkring 8 mdr. alderen begyndte at falde på bagbenene. Benene "forsvandt" pludselig under hende, også til hendes egen forbavselse. Senere fik hun en slingrende gang, og begyndte at slæbe forbenene så hun sled hul oven på poterne. Efter talrige dyrlægebesøg dels hos vores egen dyrlæge, på dyrehospitalet og hos kiropraktor faldt dommen. Tascha havde sygdommen Wobler. Det er to nakkehvirvler der forskubber sig og trykker på nerverbanerne og rygmarven. Det kan ikke helbredes. Jeg fik at vide at man måske kunne operere hende på landbrughøjskolen hvor man går ind og fastlåser nakkehvirvlerne, men det er en meget tvivlsom operation, og så ville det nok koste omkring 40.000,- Dyrlægen mente at det ville være en kæmpe belastning for hende og at det nok ikke ville hjælpe. Derfor forsøgte vi at give hende så godt et liv som muligt, så længe det var værdigt for hende. Vi fik en erstatningshvalp (Zindy) fra Kennel Kullarnas i Sverige i april 2005, og hende passede Tascha som om det var hendes egen. Tascha havde det mest blide sind man kan tænke sig, og det fik hun givet videre til Zindy. Hun elskede at gå rundt med sin tøjbamse som hun passede godt på, og selv om det så underligt ud, så blev hun ved med at forsøge at løbe med de andre når de legede. Heldigvis havde hun ingen smerter, tværtimod så var hun følelsesløs i ben og fødder.
Så en dag i november blev hun næsten helt lam i forbenene og kunne ikke rejse sig. Dyrlægen kom hjem til os, og Tascha døde stille og roligt mellem hendes bedste venner Kiko og Zindy.
Zindy var meget deprimeret i flere uger efter. Hun ville ikke spise og løb mange gange ud over markerne for at finde hendes "mor" Tascha.
Tascha med hendes løvebamse.