D-kuldet født d. 11.01.2012

Forældre Landseergårdens Angelic Adina og Adolf-Aaron vom Promnitztal

Onsdag d. 11. januar blev vores D-kuld født. Det blev et meget lille kuld, men det var vi forberedt på da der kun var én hvalp at se på scanningen.
Det blev heldigvis til to kraftige hvalpe med flotte aftegninger.
1. hvalp var en han på 551 g.
2. hvalp var en tæve på 715 g.

1. uge.
Hvalpene trives rigtig godt. Det er nogle små kornfede nogen, men de er jo også kun 2 om al Adinas mælk. Adina er en fantastisk mor der passer de små til punkt og prikke.
2. uge
Hvalpene har nu fået øjne og vokser godt. De er så småt begyndt at lege med hinanden og øver flittigt at gø og lyde som en farlig hund. De er blevet rigtig dygtige til at gå rundt, og allerede nu går de fra de bløde tæpper og ud på aviserne når de skal tisse.
3. uge
Ørerne har nu også åbnet sig og tænderne er kommet igennem, så Adinas tynde maveskind og patter er noget forrevne. De har fået klippet de sylespidse kløer, og de er blevet meget bedre til at bevæge sig rundt. Fødekassen som har været deres hjem indtil nu kravler de også ud af. Den er nu flyttet ind i stuen og kravlegården sat op omkring, så vi er 100% sikre på de ikke kan få fat i noget de ikke kan tåle. Mormor Zindy får nu også lov at være med. Det har hun glædet sig til længe, men ikke fået lov af Adina før nu. De får nu også lidt mad ved siden af mælken. Dusty spiste fra første portion som om han kendte alt til det. Danika er lidt mere tilbageholdende. Hun synes det er meget hyggeligere at ligge og sutte mælk.
4.uge
Så er der fuld gang i hvalpegården. Der bliver leget, løbet og gøet. De har fået deres første ormekur og det rå kød er kommet på menuen. Det er det helt store hit. Alle legesagerne er fundet frem og de bliver rusket og tygget i.
5. uge
Hvalpene er store og kraftige nu. Alt skal tygges i og flyttes om på i hvalpegården. Der bliver leget, kæmpet og hygget hele tiden. De får nu hver dag et fad med frugt og grønt som de nysgerrigt smager på. 
6. uge
De vokser stadig godt og de har smagt på flere nye ting. Lammekød og rå sildefilléter som gjorde stor lykke. De har været i haven, men det er stadig koldt så det er ikke så længe af gangen. Det er en stor verden der åbner sig for dem derude, og de er meget nysgerrige.
7. uge
De har fået deres 2. ormekur i denne uge og de er blevet chippet. De er udendørs hver dag og de nyder det. Alt er meget spændende derude. Alle hverdags lyde er de helt fortrolige med. Støvsugeren kan ikke få dem til at løfte hovedet når den kommer forbi. Det er sjovt at se der er et mønster i deres leg. Det er altid Dusty Adina leger med og Zindy leger med Danika.
8. uge
Det er den sidste hele uge hvalpene stadig er hos os. De er store og kraftige og er meget nysgerrige og undersøger gerne nye ting. De har smagt på mange forskellige ting, forskellige slags rå kød, meget forskelligt frugt (nyt i denne uge var melon og det var rigtig godt). De har fået forskellige tyggeben og fået leget med sæbebobler. 
9. uge
I denne uge har hvalpene været hos dyrlægen hvor de har fået et sundhedstjek,  er blevet vaccineret og fik den 3. og sidste ormekur. De var ikke spor nervøse ved at komme ind til dyrlægen. Alle ting og rum blev nysgerrigt undersøgt og de tog kontakt til alle blandt personalet. Vi har også været ude og køre i bil et par gange. Første dag en lille kort tur og anden dag op til dyrlægen hvor der er ca. 17 km. hver vej. Zindy og Adina var med, og da de bare lægger sig roligt ned, så gjorde hvalpene det samme. Torsdag blev Dusty så hentet af hans nye familie, og tilbagemeldingerne lyder at han har det fint og de er rigtig glade for ham. Lørdag blev det så Danikas tur. Hendes familie var kørt hjemmefra fredag morgen kl. 5 og var hos os lørdag lige over middag. De ville ikke udsætte hende for den lange sejltur fra Frederikshavn - Oslo, så de kørte over Sjælland til Gøteborg hvor de overnattede og så videre søndag morgen til Norge hvor de bor 1000 km oppe i landet.

Landseergårdens Dashing Dusty  SOLGT
Født kl. 11.20,  vægt 551 g.
1. uge  vægt 1.315 g.
2. uge  vægt 2.050 g.
3. uge  vægt 3.130 g.
4. uge  vægt 4.400 g.
5. uge  vægt 5.940 g.
6. uge  vægt 7.490 g.
7. uge  vægt 9.320 g.
8. uge  vægt 11.150 g.
9. uge  vægt 13.005 g.
Dusty skal bo hos Mette og René i Vamdrup, og han hedder fortsat Dusty.

Landseergårdens Dashing Danika   SOLGT
Født kl. 14.20,  vægt 715 g.
1. uge vægt 1.535 g.
2. uge vægt 2.190 g.
3. uge vægt 3.060 g.
4. uge vægt 4.000 g.
5. uge vægt 5.510 g.
6. uge vægt 6.790 g.
7. uge vægt 8.050 g.
8. uge vægt 9.950 g.
9. uge vægt 11.120 g.
Danika skal bo hos Inger Louise og hendes forældre i Overhalla i Norge, og hun hedder fortsat Danika.