Haven

Børnene fodrer fiskene i Unique Blomsterhave

Velkommen til vores Unique Blomsterhave

Se billeder i fotoalbum haven.

Rundt om den store Gamle Højskole (bygget i 1886), som indeholder butikken Kræmmerhuset samt privat beboelse, ligger en gammel have. Haven blev anlagt for mere end 100 år siden. Har igennem tiderne altid været meget interessant for de forbipasserende. Folk i gamle dage tog gerne på tur med hestevogn for at se haven ved Stangegård (det gamle navn på gården), men det var jo en privat have, så man kunnde ikke bare gå ind og kigge. Da familien Kofod overtog stedet tilbage i 1995, og de tre Kofod søstre flyttede butikken Kræmmerhuset til gården i 1996, blev haven åben for offentligheden i butikkens åbningstid.

Haven som har mange store gamle træer og adskillige gamle stauder, er blevet meget fornyet i de år som familien Kofod har arbejdet med den. En rig blomstring året igennem, løgblomster, rododendron, roser, stauder, sommerblomster, buske og træer. Mange nye rum er opstået i haven, blandt andet rosen-pergola bålpladsen og skovhaven. Det store gamle stenanlæg er en af de oprindelige dele af haven. Alle sten, der er brugt omkring søen, er spændende sten fra Bornholm.
I dag er det Anina og hendes mor Turi og en havemand som passer haven. 


Man er velkommen til at spise sin mad eller drikke sin kaffe i haven. Der er mange siddepladser både på terrassen i havehuset og forskellige steder i haven.

Entre 30,- (børn under 16 gratis)

Bushold; frivillige bidrag

(Dog må man ikke medbringe alkohol.)