Hvalpefabrikker/Puppymills

Hvis du overvejer at købe en billig hund på et marked, eller få den leveret på en resteplads på motorvejen. Eller finder en mistænksom billig hvalp på en af salgssiderne på internettet, så skal du også vide, at de kan komme fra kummerlige forhold.

Falder du lige for den lille søde hvalp når I er på markedspladsen, så skal du også vide hvor den formentlig kommer fra og hvordan hvalpens forældre lever et frygteligt kummerligt liv på hvalpefabrikker her i DK, såvel som udlandet, hvorefter de bliver smuglet ind i DK, med henblik på  videre salg af hvalpene, mens de voksne dyr kan se frem til et liv som avlsmaskiner.

Som køber skal du forlange at se hvalpen sammen med dens mor og se hvordan de bor, FØR du køber. Du kan hurtigt se om tæven og hvalpene er vant til at være inde i huset, eller de virker utrygge, gør de det, kan du være sikker på at de ikke er vant til at være inde, men er hentet ind, fordi du er på besøg, ellers lever de i stalden, hundegården eller lignende.

                                             HUSK

Hver gang man vil "redde" en hund fra en hundehandler eller en hvalpefabrik så avler de bare ENDNU flere, fordi du "støtter" dem.

 

 

                Jeg vil hermed lade billederne og video tale for sig selv

 

 

18 underernærede og misrøgtede hundehvalpe blev forleden fjernet fra en adresse i Liseleje i Nordsjælland. Ifølge anmeldelsen, som Dyreværnet fik over deres hjemmeside søndag, boede de våde snuder i en garage, hvor de levede i deres egen afføring. De små kræ kom sjældent udendørs, var fyldt med lopper og andet utøj og deres ernæringstilstand var virkelig ringe, så i samarbejde med Nordsjællands Politi fik Dyreværnet hundene fjernet og flyttet til de fyldte madskåle på Dyreværnets internat i Rødovre. Læs mere: http://lokalavisen.dk/se-de-hjerteskaerende-billeder-18-forpinte-hundehvalpe-reddet-af-politiet-/20121115/artikler/121119682/1265#ixzz2U8gjVqyp

Tekst tilhørende billedet ovenfor

Der er rigtigt mange penge at hente i små søde hvalpe. Faktisk så mange, at politiet og Dyreværnet ser flere og flere eksempler på ulovlige 'hundefabrikker', hvor hvalpe opdrættes under kummerlige forhold.

 

En tæve kan på et år let indbringe sin ejer omkring 150.000 kroner i hvalpesalg, og det giver landets dyreværnsforeninger rigeligt at se til. Dyreværnet får hver dag nye anmeldelser fra folk, der mener at kende til ulovligt hundeopdræt.

Ifølge loven er det ulovligt at have mere end end fire voksne hunde, og det er ulovligt at få mere end to kuld hvalpe om året - hvis man ikke er godkendt og under dyrlægetilsyn som professionel kennel.

- Folk kan ofte have omkring 14 - 15 voksne hunde, som de bruger til opdræt. Og det kan jo give rigtigt mange penge om året. For eksempel kan en enkelt hvalp nemt koste omkring 7000 kroner, hvis det er en populær race, fortæller Nina Carlsen fra Dyreværnet til tv2.dk.

Og de hunde, som Dyreværnet møder på de deciderede hvalpefabrikker lever under kummerlige forhold.

- Det vi ofte ser er, at hundene går i mørke stalde i deres egen afføring. Her får de hverken vådt eller tørt - alt de skal bruges til er at avle hvalpe. Og jeg tør næsten ikke gætte på, hvad der sker med hundene, når de ikke længere kan få hvalpe, siger Nina Carlsen.

Opsøger selv ulovlige hundeopdrættere
Folkeskolelærer Ida Kristensen har gennem flere år fulgt hundehandlerne tæt, og har et indgående kendskab til deres metoder.

Ida Kristensen har på egen hånd opsøgt flere ulovlige kenneler og har afdækket, hvordan hunde mishandles i jagten på hurtige penge. Systemet handler især om at skjule, hvor mange hunde, man i virkeligheden sælger:

- Forhandlerne sørger for kun at have et par annoncer til hver slags hund, så man ikke tror, at de har så mange. I annoncerne står, at det er familieopdræt, men sådan er virkeligheden jo ikke, siger Ida Kristensen til TV 2s kriminalmagasin Station 2.

Ida Kristensen har samlet en række annoncer, som umiddelbart virker som om, de er indrykket af forskellige sælgere. For at tjekke, hvordan det i virkeligheden ser ud, udgiver hun sig for at være en interesseret køber. Efter aftale med sælger kører Ida Kristensen til Skive-egnen, hvor hun skalse på tre hvalpe, som er blevet sat til salg.

I sælgernes stue, som køberne har adgang til, går seks voksne hunde og de tre hvalpe omkring. Selv om sælgerne også har annonceret med andre hunderacer, er disse hunde ikke at se nogle steder. Selv om sælgerne bedyrer, at de ikke altid har hvalpe til salg - og dermed ikke opdrætter dem for profittens skyld, så føler Ida Kristensen sig over bevist om, at der foregår ulovlig hundehandel på stedet, og hun anmelder derfor sælgerne til Dyreværnet.

I aften i TV 2s kriminalmagasin Station 2 kan du se, hvad der sker, når Dyreværnet får anmeldelsen. Det er på TV 2 klokken 20.50.

Kender du til ulovligt hvalpeopdræt, så skriv til journalist Sofie Sparre på sosp@tv2.dk

Læs mere på siden længere oppe ... DKK-hund, hvorfor ?

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.09 | 21:58

kender I https://dyreportal.dk/ ?

...
29.12 | 13:14

Test kommentar

...
27.05 | 11:07

Tilykke !! Kan godt forstå I får så mange priser. Dohna som vi fik fra jer er VERDENS bedste hund. Elsket og kendt af hele sydbyen i Silkeborg Kh Margit

...
01.08 | 15:57

Hej Marianne
I skal være så hjertelig velkommen. Vi vil glæde os til at se jer og jeres piger.

...
Du kan lide denne side