Hvorfor du ikke skal klippe din Tibbe

Skrevet af Lisbeth Buus

Hvorfor man ikke klipper/barberer en Tibetansk Spaniel

Dobbelt pelsede (Double coated) er racer der har to lag pels til beskyttelse mod arktisk vejr. De lange dækhår udgør det yderste lag og beskytter mod sne eller is og endda vand. Den bløde underuld ligger tæt på huden og holder din hund varm og tør. Om vinteren kan denne underuld være så tyk, at du måske har problemer med at finde din hunds hud.

Om sommeren fælder din Tibbe, det meste af sin bløde underuld og efterlader bare dækhårene. Dækhårets funktion i varmt vejr er at beskytte din hund mod solskoldning og isolere den mod varmen. Uden den tykke underuld kan luft cirkulere gennem dækhårene og afkøle huden.

Klipning/barbering ændre pels teksturen.

Klipning/barbering af en Tibbe, kan virkelig ødelægge pelsen.

Hvis du klipper/barberer din Tibbe, vil du sikkert bemærke nye hår begynder at vokse ud ret hurtigt. Desværre, hvad der sker er, at underulden vokser først ... Dækhårene vokser langsommere og du vil opleve de begynder at blande sig med den bløde underuld.

Denne kombination af blød underuld der blander sig med dækhårene gør også din hund varm om sommeren, fordi den nye blandede pels stopper luften fra at komme til hundens hud og forhindrer den naturlige afkølingsproces. Den nye pelsstruktur absorberer også solens stråler og bidrager til overophedning. 

 

Dækhårene vokser langsommere og du vil opleve de begynder at blande sig med den bløde underuld

Og om vinteren betyder den nye pelstekstur på din Tibbes nye pels, at underulden har tilbøjelighed til at filtre, hvilket i værste tilfælde kan forårsage hudirritationer som hotspot.

Det er meningen at din Tibbe fælder det meste af underulden om sommeren. Dækhårene forbliver og yder din Tibbe isolering og tillader kølig luft at cirkulere i nærheden af ​​dens hud. Dækhårene yder desuden en vis beskyttelse for insektbid.

Dækhårene beskytter også din Tibbe for at blive solskoldet. Dækhårene reflekterer simpelthen solens stråler.

Dækhårene reflekterer solens stråler og tillader kølig luft at cirkulere i nærheden af ​​dens hud.

Så hvis din hund har en tyk dobbeltpels og den stadig har sin underuld om sommeren, tror du måske at hvis du klipper/barberer det hele af, vil det hjælpe med at holde den afkølet.

  

Men det vil det ikke!

For det første: Den uld der er tilbage efter klipning/barberingen vil forhindre kølig luft at nå huden

For det andet: Tillader en barberet pels, solen stråler i at nå din Tibbes hud. Hvilket kan medføre fare for overophedning, solskoldning og i værste tilfælde hudkræft.

En vigtig ting at forstå, er at i modsætning til os mennesker, køler hunden sig IKKE gennem huden. De sveder gennem deres poter men deres vigtigste afkølingsmåde er at halse/gispe.

 

En bedre måde vil være:

En måde at hjælpe din dobbeltcoated Tibbe forblive kølig om sommeren er at tage den til en hundefrisør/groomer. Bed hende om at bade den og derefter blæse det løse underuld af med en blower. De fleste vil også bruge børster og kamme for at fjerne underulden.

Selvfølgelig kan du også bruge dine egne børster eller kamme til din hund og fjerne det løse uld.

Bare vær forsigtig med dit valg afhundefrisør/ groomer og sørg for, at hun ved, at doublecoated hunde IKKE skal hverken klippes eller barberes.

 Konklusion

  • Når du klipper/ barberer en dobbeltcoated hund, kan du uopretteligt forringe deres evne til at opvarme / afkøle sig selv og beskytte deres hud.
  • En double coated hund fælder ! også selvom den er klippet/barberet, hårene er bare kortere!

Sørg for de altid har vand og skygge.

 

For god ordens skyld skal nævnes at ovenstående ikke tager hensyn til de særlige omstændigheder der kan være i forbindelse med løbetid/hvalpefødsel, hvor mange tæver fælder efterfølgende. Det kan jo være både sommer og vinter.

 Kastratpels kan også give problemer, for der sker sommetider det, at underulden vokser helt abnormt og at hunden IKKE fælder som den skal. Derfor anbefaler vi også kun i særlige tilfælde at kastrerer eller steriliserer din Tibbe.

Operationer m.m. hvor det kan være nødvendigt at barberer.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.09 | 21:58

kender I https://dyreportal.dk/ ?

...
29.12 | 13:14

Test kommentar

...
27.05 | 11:07

Tilykke !! Kan godt forstå I får så mange priser. Dohna som vi fik fra jer er VERDENS bedste hund. Elsket og kendt af hele sydbyen i Silkeborg Kh Margit

...
01.08 | 15:57

Hej Marianne
I skal være så hjertelig velkommen. Vi vil glæde os til at se jer og jeres piger.

...
Du kan lide denne side