EFTERLAD ALDRIG HUNDEN I VARM BIL

Allerede når termometeret runder de 20 grader, begynder det at blive farligt at efterlade sin hund i bilen, der kan blive dødbringende varm efter kort tid i solen. Ring til politiet, hvis du ser en nødlidende hund.

Vejrudsigten peger på sol og temperaturer på over 20 grader. Skønt for os mennesker, der længe har trængt til sommer, men ubehageligt og i værste fald dødbringende for hunde, der efterlades i varme biler.

Ifølge vildt- og dyrekonsulent hos Falck, Allan Bruun Rasmussen, er vi blevet bedre til at passe på hundene i sommervarmen. Men der skal ikke mange minutter i direkte sol til, før en hund lider under varmen i kabinen.

De færreste udsætter deres hund for den slags med vilje, men skal man lige nå et hurtigt indkøb, hvor der så er kø ved kassen, kan det blive en kedelig oplevelse for hunden.

Find ejeren eller ring 114

Ser man en hund, der er lukket inde i en varm bil, er Allan Bruun Rasmussens råd, at man først ser situationen an. Hvis bilen f.eks. holder foran et supermarked, kan man prøve at få fat i ejeren der. Lykkes det ikke, og går der længere tid, må man vurdere hundens tilstand.

Man skal dog vide, at det er helt naturligt, at hunde har tungen ud af munden i varmen – det er sådan de kommer af med varmen og altså ikke nødvendigvis et tegn på, at hunden lider.

- Man skal passe på med at blive for emsig. Hvis der er luft nok, kan mange hunde klare det. Men hvis der er gået noget tid, uden at ejeren er dukket op, og hunden halser kraftigt og ser ud til at lide, så skal man ringe til politiet på 114. Så må de vurdere, hvad der skal gøres videre, siger Allan Bruun Rasmussen.

Knus ruden i værste fald

Hos Dyrenes Beskyttelse anbefaler kommunikationschef Helene Kamp, at man går lidt hårdere til værks i nødstilfælde, da de betegner det som nødværge.

- Hvis man vurderer, at hunden er i alvorlig nød, vil vi anbefale, at man slår bilruden ind. Men kun i yderste nødstilfælde. Helst bør man ringe til politiet først, siger hun.

FDMs jurister erkender, at man står i et dilemma:

- Hvis man reelt redder en hunds liv ved handlingen, kan jeg ikke forestille mig, at man vil blive straffet eller kunne blive afkrævet erstatning af bilejeren. I givet fald vil handlingen nemlig være omfattet af reglerne om nødret. Men har man fejlvurderet situationen, eller dukker ejeren op umiddelbart efter, man er brudt ind i bilen, så kan man både straffes og drages til ansvar af ejeren, siger jurist Casper Schad.

Især de små, de kortsnudede og de langhårede hunderacer er udsatte for overophedning.

Hvis en hund får hedeslag

Generelt er der lille risiko for, at en hund får hedeslag. Men er det først sket, så kan det hurtigt blive alvorligt. Symptomerne er kraftig halsen, forvirring, svimmelhed og besvimelse. Finder du sådan en hund, skal du:

1.Straks få hunden ud af det varme rum.

2.Køle hunden i et kar med koldt vand eller sprøjte vand på den med en haveslange/bruser.

3.Svøbe hunden ind i et køligt klæde.

4.Selv om hunden kommer sig, bør den tilses af en dyrlæge.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.01 | 22:04

Hej Lisbeth

Jeg har skrevet en mail til dig, jeg er dog også lidt usikker på om det er den rigtige
Vi har en tibbe i forvejen, og ville elske os en mere

...
09.01 | 21:59

Hejsa
Jeg har skrevet til din mail, men er usikker på om det er den rigtige.
Jeg vil meget gerne skrives op til en Tibbe, og har selv haft hund i 16 år.
Mvh

...
08.11 | 16:08

Hej Dorte
Jeg har sendt dig en mail

...
08.11 | 13:51

Hej Kennel Buus
Fantastiske smukke hunde I har, vi vil meget gerne skrives op til en af jeres hvalpe i 2021, har haft Tippe før, fra Bente Haugesen.
Mvh. Dorte

...
Du kan lide denne side