Hunde og børn

Hunde og børn

 Børns plagerier om at få en hund fører desværre ofte til nogle af de mange impulskøb, der ender med skuffelser for familien og tragedie for den sagesløse hund. Men på den anden side kan børn og hunde have utrolig stor glæde af hinanden. Bl.a. ved man, at børn, som er vokset op med hund, er bedre i stand til at sætte sig andres sted og til at udvise empati og omsorg.

Om en del racer oplyses det, at de er meget glade for børn. Den slags information skal man tage med et betydeligt forbehold. Hunde er ikke født med et særligt forhold til børn. En hund er i almindelighed glad for børn, hvis den tidligt i hvalpeperioden har haft gode og positive oplevelser med forskellige børn i forskellige aldre.

Hunde, der som hvalpe er blevet drillet af børn, kan derimod få et dårligt forhold til børn og aldrig siden vænner sig til dem. Hunde, der som hvalpe ikke har haft lejlighed til at omgås børn, vil ofte senere være utrygge ved børns tilstedeværelse.

Det er altså vigtigt, at både opdrætteren og senere hvalpeejeren sørger for at hvalpen får gode oplevelser med børn. Det betyder, at børnene skal lære at respektere og omgås hunden (Det gælder både familiens egne børn og kammerater) og så er det i øvrigt altid de voksnes ansvar, at børn under 8-10 års alderen aldrig er alene med en hund.

Alle børn bør kende følgende hunderegler

 •Spørg altid hundens voksne ejer om lov, før du tager kontakt til en fremmed hund.

 •Spørg også hunden om lov!

 •Hvis ejerne siger, du må hilse på hunden, så bliv stående og sig ”hej hund” og se om den vil hilse på dig. Respekter hvis hunden ikke har lyst til at hilse.

 •Hvis hunden kommer hen til dig, så kan du stryge den venligt på siden af hovedet. Lad være med at klappe hunden oven på hovedet eller bøje dig ind over hunden, det kan den ikke li’.

 •Lad være med at holde fast i hunden eller kramme hunden, heller ikke selv om du kender hunden. Hunde kan ikke lide at blive krammet eller holdt om.

 •Lad være med at stirre hunden ind i øjnene. Se væk en gang imellem.

 •Lad være med at tage mad eller legetøj fra hunden.

 •Lad være med at vække hunden, hvis den sover eller hviler sig.

 •Du må naturligvis aldrig drille en hund.

 

Møde med en løs hund

Hvis du møder en løs hund, så stop op og stå stille. Du må ikke begynde at løbe eller skrige og vifte med armene. Stå i stedet stille med armene ind til siden eller krydset foran på brystet – ligesom en træstamme. Det samme gælder, hvis du er på cykel. Prøv ikke at cykle fra hunden – det kan opildne den.

Stop op og vend i stedet siden til og lad som om hunden ikke er der. Snart vil hunden miste interessen og gå væk igen.

Møde med en hund der er bundet eller sidder i en bil

Gå aldrig hen til en hund, der sidder bundet eller sidder i en bil. De passer måske på bilen eller stedet. Måske er vagtsomme og de kan ikke komme væk hvis de er bange.

Tibetansk Spaniel og børn

Den tibetanske Spaniel er legesyg, og kommer fint ud af det med både store og små børn. Hundene deltager gerne i lege og aktiviteter, og kan sagtens tåle lidt voldsommere leg - så længe hunden blot deltager frivilligt, og ikke presses eller drilles. Omgang med andre husdyr og fremmede hunde, er også sjældent et problem med en Tibetansk Spaniel. Her er det selvfølgelig nødvendigt at hunden er tilvænnet og socialiseret allerede fra hvalp.

Her i huset  er hvalpene i hænder på børn fra de er nyfødte. Gæster, voksne som børn får lov at holde og nusse med hvalpene, så hvalpene er trygge ved alle når de rejser til deres nye hjem.

Her hjælper barnets far, så både barn og hvalpe får en super dejlig oplevelse.
Igen hjælper og støtter barnets far, så alle får en lykkelig oplevelse. små børn kender ikke deres egen styrke og kan let komme til at klemme for hårdt, det får hvalpen til at give et skrig hvilket får barnet til at slippe hvalpen. Der er risiko for at barnet taber hvalpen.
Her er det større børn der hygger med hvalpene, de har efterhånden god fornemmelse for at holde dem. Dog skal børn under 8-10 år ikke være alene med hvalpene, da børnene stadig pludselig kan blive optaget af noget andet og glemme hvalpen.
Lykken er .... en at putte sig ind til.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.12 | 13:14

Test kommentar

...
27.05 | 11:07

Tilykke !! Kan godt forstå I får så mange priser. Dohna som vi fik fra jer er VERDENS bedste hund. Elsket og kendt af hele sydbyen i Silkeborg Kh Margit

...
01.08 | 15:57

Hej Marianne
I skal være så hjertelig velkommen. Vi vil glæde os til at se jer og jeres piger.

...
01.08 | 11:39

Hejsa Lisbeth.
Vi har købt os to Tibbere, og er førstegangs ejer. Vi vil rigtig gerne komme til træf. Vores piger bliver kaldt Prima og Donna <3

...
Du kan lide denne side