Jette Møller, billedekunstner

Jette Møller


Min mange årrige vej gennem kunstens verden har været vidt omkring indtil jeg fandt den "rette hylde".

Det abstrakte var det første bekendtskab, jeg gjorde med pensel og lærred. Jeg blev dog hurtig bevidst om, at det ikke var her, mine kunstneriske udtryk kom frem.

Fra 2008 skete der noget med mine strøg, og jeg ændrede stil. Jeg fandt mig selv og mit kunstneriske ”jeg” og sugede til mig af egne erfaringer inden for malerkunsten. Jeg så, at jeg havde megen forståelse for, hvad der giver stoflighed og dybde og jeg forstod at formidle dette på lærredet. Samtidig kastede jeg mig ud i fortolkningen af den menneskelige anatomi.

Jeg har formået at skabe mig mit ”eget look”.

Det glæder mig altid at høre, at folk – efter at de har set mine værker – kan genkende stilen: - ”ham med hatten”, ”den mystiske mand” og ”alle de dejlige kvinder”.

Jeg prøver at give mine motiver noget historik, så beskueren selv kan digte og opleve sin egen historie i billedet. Jeg har hørt mange sjove fortællinger og fantasier omkring mine værker – til stor morskab for både beskueren / fortælleren og jeg selv, som naturligvis har haft mine tanker, da jeg malede det.

Jeg fokuserer på lyset, som falder ind på kroppen. Jeg nyder, når jeg virkelig kan få det store spænd frem mellem skygge og lys. Derfor er mine billeder også mørke i baggrunden. På den måde føler jeg mig trofast mod virkeligheden, dog uden at det skal blive fotografisk – for jeg vil bevare det maleriske……….

Egentlig er jeg imod at give mine billeder titler. Jeg tror, det kan fastholde nogen i at forsøge at ”forstå” titlen i stedet for selv at tolke og bedømme ud fra deres egen fantasi og opfattelse af værket. Men jeg har nu valgt at give titler alligevel og håber ikke, at jeg ”ødelægger” oplevelsen for nogen.

Jeg udstiller, og har udstillet rigtig mange og spændende steder. Og søger til stadighed kunstforeninger, firmaer og spændende steder at udstille. Så står lige netop jeres firma og mangler nyt kunst på væggene, er I velkommen til at kontakte mig.

Jette Møller
mailto:jette@jmart.dk
mobil 25 21 95 90

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Bodil Kristensen | Svar 14.06.2014 17.53

Hej Jette. Hvor er dine billede smukke, dyb taknemlige i sig selv. jeg ser en mægtig ro i dem.

Jette 18.06.2014 14.03

Hej Bodil
Tak for dine søde ord. Altid dejligt.
De er alle til salg, så skulle du få lyst til at have et hængende hos dig, er du velkommen til at kontakte mig.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.06 | 14:03

Hej Bodil
Tak for dine søde ord. Altid dejligt.
De er alle til salg, så skulle du få lyst til at have et hængende hos dig, er du velkommen til at kontakte mig.

...
14.06 | 17:53

Hej Jette. Hvor er dine billede smukke, dyb taknemlige i sig selv. jeg ser en mægtig ro i dem.

...
23.02 | 11:36
Malerier har modtaget 1
20.01 | 09:01
Malerier har modtaget 3
Du kan lide denne side