Tørning Expressen med veteranbanen VHV

Tørning Ekspressen kører i 2018 således

Torsdag d. 18. oktober

Afgang Haderslev kl. 11.00

For første gang kan passagererne på veterantoget - vælge Tørning ekspressen,hestevogn og returnere til Haderslev med Dambåden.

Torsdag d. 18. oktober i efterårsferien kører veterantoget fra Haderslev Bystation kl. 11.00

I Hamelev stiges om til hestevogne - og ca. kl. 12.00 er der ankomst til Tørning mølle. Guidning og fortælling om det flere hundrede år gamle voldsted (med meget gamle træer). Lystfiskning for de større børn. Der bydes på sandwice, varme pølser og drikkevarer.

Hen ad kl. 14.00 fortsættes hestevognen igennem Teglholt til Christiansdal. Her sættes vandkrafts anlægget i gang - og publikum ser hvordan vandkraften "forandres", på det mere end 100 år gamle anlæg til moderne grøn energi. Igennem statsskoven vil guiden fortælle om naturnær skovdrift - og urørt skov.

Ca. 15.00 vil publikum gå et kort stykke til fods til anløbsbroen ved Damende. Herfra sejles der retur til Bispe-broen. Ankomst Haderslev ca. kl. 15.45

Prisen for samlet rundtursbillet - alt incl. kr. 345,00, og halv pris for børn. Rundturen i alt på ca. 5 timer - med flere guider under vejs.

VEL MØDT TIL TUREN.

 

Biletter købes på www.booksonderjylland.dk

 

Tørning Mølle set i fugle perspektiv

Tørning Expressen - en god oplevelse for hele familien!

Siden er senest opdateret 08.05.2017 af Hans Erik Mørch

Tørning Expressen handler om et fast indslag, som ingår i bestemte afgange på Veteranbanen. Turen med Tørning Expressen udgår med veterantoget fra Haderslev Bystation efterfuldt af en hestevognstur fra Hammelev station. Desuden er der mulighed for at deltage i en rundvisning på den historiske vandmølle, Tørning Mølle, og fiske i Tørning Sø.

Veterantoget kører normalt fra Haderslev Bystation kl. 11.00 (over for busstationen) Nørregade 52 i Haderslev) med Tørning Expressen på annoncerede køredage, blandt andet her på hjemmesiden, og videre gennem den skønne natur til Hammelev.

I Hammelev er der omstigning til hestevogn og så går turen mod Tørning Mølle. På møllen  er der rundvisning, og for børn under 14 år er der mulighed for at fiske i Tørning Sø. Sønderjyllands Fiskerforening vejleder og hjælper børnene med at fiske og stiller også grej til rådighed.

Efterfølgende er der fælles frokost bestående af sandwich til de voksne og pølser til børnene samt øl og vand. Så er der igen tid til at stige ombord på hestevognen og turen tilbage går via Pamhule Skov til Hammelev station, hvor der stiges ombord på veterantoget, der kører en tur ind om Vojens, inden det går tilbage til Haderslev med ankomst kl. 15.55.

Læs mere om Tørning Mølle: http://www.toerning-moelle.dk/

Pris: Voksne: 295 kr inkl. rejse og sandwich, samt en øl eller vand

Børn under 14 år: 145 kr. inkl. rejse, pølser m. brød og en sodavand

Billetter til TørningExpressen købes forud på www.booksonderjylland.dk