Haderslevbanen får besøg af MY lokomotiv lørdag 20.8

 

 MY'er på banen

 Tekst: Svend Erik Brodersen
Journalist/pressekontakt VHV

BESØG: Haderslev og Vojens havde lørdag den 20. august besøg af 110 jernbaneentusiaster. Og de kom med deres eget tog. Et veterantog sat sammen som et DSB Intercitytog tog sig ud, indtil de nu velkendte hvide IC-tog afløste først i 1990’erne.

Under opholdet i Haderslev besøgtes seværdigheder i byen. Der var også indlagt et virksomhedsbesøg og valget her var faldet på Fuglsang Maltfabrik og bryggeri.

Arrangementet var kommet i stand gennem et samarbejde mellem MY Veterantog og vores lokale forening, Veteranbanen Haderslev-Vojens, VHV.  Og det var sat på skinner således, at lokale og andre interesserede kunnen hoppe på toget og køre med på strækningen Haderslev - Vojens.  Og det var der en del der benyttede sig af.

Veterantoget blev trukket af et stort MY diesellokomotiv. En type der kom til DSB i 1953, og som blev udrangeret i år 2000. Hos DSB havde lokmotivet nr. MY 1126. I slutningen af 1980’erne lod DSB lokomotivet i bemalingen udsmykke med kunstneriske motiver. Og sådan fremstår det i dag. På krogen havde det 101 tons tunge lokomotiv typiske gamle IC-personvogne.

- Det er tredje år i træk, vi lavede en sådan langtur på de danske skinner med særlige attraktive besøg. I år kører vores tog til Sønderborg og Haderslev. Og Haderslev er i denne forbindelse noget helt særligt. Det er en decideret veteranbanestrækning, som vores tog kan og må køre på, og så har banen Haderslev-Vojens banen også 150 års jubilæum i år. Det ville vi gerne være med til at markere, fortæller formanden for MY Veterantog, Henrik Sandum. Og formanden for Veteranbanen Haderslev Vojens, Flemming Elmdal Kramer, Vojens, udtrykker stor glæde over, at veteranbanen endnu en gang formået at tiltrække turister til området som ellers ikke ville være kommet.