Sidste nyt m.v.

    

Køreplan:

Afgang Haderslev:      Kl. 11.00 og 14.00

Afgang Vojens:           Kl. 12.20 og 15.20

Afgang 15.20 fra Vojens returnere ikke tilbage fra Haderslev

Priser:

         Voksne               100.00 kr.

        Børn under 14 år   50,00 kr. 

        børn under 4 år    gratis

Billetprisen er en returbillet.

Billetter købes i toget eller, på www. booksonderjylland.dk

Køredage i 2017

 jul

Lørdag d. 9. December: Damp (TKVJ 12)

Søndag d. 10. december: Damp /TKVJ 12)

 

 

 

 

 

Kære medlem af Veteranbanen Haderslev Vojens, 

Så er der tid til at betale kontingent for 2017.

Kontingent er på kr. 250,-.

Beløbet bedes venligst indsat på vor konto i Sydbank reg.nr. 7990 Konto nummer 0001114292.

 Husk, som medlem får du en gratis tur med veterantoget.

I 2017 kører vi på banen i sommer, i efterårsferien og en weekend i december.

Vort baneteam har gennem hele året udført et stort arbejde med vedligeholdelse af banen. Mange mennesker har ydet en stor indsats for at vi kan få toget på banen. 

Vi takker for din støtte og håber du også fremover vil støtte veterantoget med et medlemskab. 

Med venlig hilsen

VETERANBANEN HADERSLEV VOJENS 

Bestyrelsen

Ordinær generalforsamling 2017

Tirsdag den 28. marts 2017 kl. 19.00

 

 

Sted:

Slesvigske Vognsamling

Simmerstedvej, 6100 Haderslev

 

Dagsorden

     1.  Valg af dirigent og referent.
     2.  Bestyrelsens årsberetning.
     3.  Årsregnskab.
     4.  Budget for næste år, herunder fastsættelse af kontingent.
     5.  Indkomne forslag.
     6.  Valg af bestyrelsesmedlemmer. 

          Efter tur afgår: Carsten Ørnsholt, Hans Erik Mørch, Kurt Beim Hansen og

               Torben Thy Christensen – Torben Thy modtager ikke genvalg.

     7.  Valg af suppleanter til bestyrelsen.
     8.  Valg af revisor og revisorsuppleant.
     9.  Eventuelt.
          
Forslag, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling den 28. marts 2017, skal skriftligt være bestyrelsen i hænde 8 dage før generalforsamlingen.


Ved generalforsamlingen er foreningen vært for kaffe med kage. Vel mødt.

 

Med venlig hilsen

VHV

Veteranbanen-Haderslev-Vojens

Bestyrelsen

SJVT har fået en ny togfører, i det at Flemmeing kramer bestod prøven ved julekørslen d. 10. december, med glans. Da Flemming er medlem af VHV, representerer han også VHV, sammen med Torben Thy.

VHV havde 785 passagerer ved julekørslen D. 10. og 11. december, hvor vi på hver tur samlede en skovnisse op på strækninge og det var en succes for børnene

 
Jubilæumsskrift

Vores jubilæumsskrift ligger nu til salg ude i forretninger og andre centrale steder i Haderslev-Vojens området.

Udgivelsen skal ses som et led i de begivenheder, som løbende finder sted med banen i centrum hen over året 2016 som  markerer, at det er 150 år siden banen blev åbnet for offentlig trafik.

Udgivelsen af skriftet er blevet til i tæt og godt samarbejde mellem Haderslev Arkiverne og foreningen Veteranbanen Haderslev-Vojens, som siden 2011, med stor succes har drevet veteran bane på den 150 år gamle jernbanestrækning mellem Haderslev og Vojens, og har dermed tilført byen og egnen en ny spændende turistattraktion.

______________________________________________________________________________
 
Jubilæumsskrifter koster 50 kroner.

Et eventuelt overskud ved salget vil ubeskåret gå til foreningen Veteranbanen Haderslev Vojens.
 
Vi håber, at der vil blive taget godt imod skriftet, som er rigt udstyret med historisk tekst og flotte billeder.

sebro

Med venlig hilsen
Veteranbanen Haderslev-Vojens (VHV)

……………………………………………….
Flemming Elmdal Kramer
formand
 

Kørsel med veteranbane er populær

Veteranbanens popularitet har været stærkt
stigende i de seneste år.  Alene i
2015 var 6000 mennesker ude at køre.
Den 1. maj fejredes 150-året for banens
åbning.

Skrevet af Svend Erik Brodersen

Det er åbenbart populært at rejse med tog som i gamle dage. I 2015 valgte ikke færre end 6.007 at tage togturen mellem Haderslev og Vojens. Heraf alene 1.430 i julen 2015, og siden genåbningen af banen i 2011, som permanent veteranbane, er der talt  cirka 16.000 passagerer. Og de mange passagerer har både talt lokale og mange turister fra ind – og udland.
  Charmen ved veteranbanen Haderslev Vojens er blandt andet, at der er helt forskellige tog, der på skift kører på den godt 11 kilometer lange tidligere DSB-strækning, nu veteranbane
___________________________________________________________________.

 

 

Hygge i Olsen-bande vognen (Foto: Svend Erik Brodersen (Arkivfoto)

Filmhistorie kom på skinner

Skrevet af Svend Erik Brodersen
Lagt på siden 28. 3. 2016 kl. 21.00

"Olsen-banden på Sporet" var den syvende i rækken af Olsen-bande-filmene. Den er fra 1975, og den begynder i Spanien, hvor Egon, Benny samt Kjeld med familie lever det søde liv, da en gruppe danske forbrydere stjæler deres formue. Hjemme igen vil de skaffe byttet tilbage. Det skal ske med tog. Her kommer DSB's skift til sommerkøreplan kommer at spille en central rolle i filmen".

Sådan omtrent begynder en artiklel i JydskeVestkysten om Veteranbanen Haderslev Vojens's veterantogskørsel kørsel påskelørdag, og der fortsættes:

"Heldigvis hverken kom man ikke i karambolage med sommerkøreplanen eller Egon Olsen fra Olsen-banden, da banefolkene for første gang en påskelørdag satte tog ind på strækningen mellem Haderslev og Vojens.Køreplanen holdt nemlig, og hverken Egon Olsen  - eller andre  - fik held til at afkoble den fine gamle udflugtsvogn, der med politiet som passagerer af Egon Olsen blev sendt på gevaldige afveje på Carlsberg-bryggeriets terræn i "Olsen-banden på sporet" fra 1975", skriver avisen videre i sin dækning.

Svend Erik Brodersen fra Veteranbanen fortæller i en video, at den fine gamle togvogn fra filmen, blev bygget i 1932 til DSB som personvogn, men bliv i midten af 1960'erne ombygget til danse, underholdnings - og konferencevogn og i denne skikkelse var hss DSB med at slide det danske skinner blanke helt op omkring 1990. Senest hver fredag som fast cafévogn i IC tog mellem Århus og København

Hyggede i toget

Avisen skriver videre: "Med hvid- og rødternede duge på bordene, gamle stole fra mormor og farfars skoletid samt en særlig duft af kaffe var stemningen ganske historisk, da det grønne Frichs-lokomotiv ved 10.30 tiden kørte ind på bystationen ved Haderslev Rådhus med den gamle vogn, som siden 1998 har været hjemhørende i Bramming hos Veterantog Vest, som lørdag stod for kørslen på Haderslev-Vojens banen".

Blandt passagererne i den berømte vogn var også Helle og Jens Peter Nissen fra Kruså, der i flere år har snakket om, at de skulle ud at køre med veterantog. Lørdag pakkede de derfor frokostkurven og steg på toget i Vojens. For nu skulle det være:

- Det er jo stille og roligt og meget hyggeligt. Vi havde måske regnet med, at det var lige som en gammel passagervogn. Men det her er også hyggeligt, forklarede parret til Jydske Vestkystens udsendte under køreturen mellem Vojens og Haderslev.
  Og formanden for Veteranbanen, Flemming Elmdal Kramer, som naturligvis også var med i vognen og endda i sin egenskab som togbetjent, kunne supplere med, at en gamle kendte vogn fra Olsen Banden-filmen tidligere har kørt på Haderslevbanen,  og gentagelse er planlagt flere gange i løbet af året - både i sommerferien  - og når "uhyggen" til efteråret igen breder sig i forbindelse med et Holloween-indslag på banen.

______________________________________________________________________

 

2015 blev et godt år

for veteranbanen

 

Skrevet af journalist

Svend Erik Brodersen.

 

 

Lagt på siden 12. 2. 2016.

  

 Veteranbanen Haderslev - Vojens har nu evalueret på aktiviteterne i 2015. Formanden, Flemming Elmdal Kramer, Vojens, betegner året som godt med et forløb uden driftsuheld  af nogen art og flere passagerer end bestyrelsen på forhånd havde turet håbe på.

 

Ikke færre end 6007 passagerer valgt hen over året at tage på en rejse med det gamle tog ad det krogede spor mellem Haderslev og Vojens. Alene juletoget tiltrak 1430 rejsende!

 

 Og blandt de var de mange rejsende i 2015 var også to kendte lokale politikere,

transportminister Hans Christian Schmidt, Vojens og Peter Kofoed Poulsen, Haderslev. Og de udtrykte begge efter under turen og efter turen stor tilfredshed og begejstring for det de oplevede så og hørte.

 

 At veteranbanen har bidt sig fast som en stor turistattraktion for Haderslev- Vojens området har blandt andet manifesteret sig ved, at banen flere gange hen over året toppede på Destination Sønderjyllands bookingportal i stærk konkurrence med at store attraktioner i landsdelen.

 

 Og netop i denne tid er bestyrelsen i fuld gang med at forberede aktiviteterne på banen i 2016, hvor banens 150-års jubilæum 1. maj er i højsædet.

 

sebro

____________________________________________________________________

  

Veterantoget på vej ned fuld damp

Veteranbanen toppede igen
hos Destination Sønderjylland
 Lagt på 22.11. 2015/14.15

FRA DESTINATION SØNDERJYLLANDS HJEMMESIDE: I oktober måned blev visitsonderjylland.dk markedsført via Naturmælks mælkekartoner. Det kunne mærkes på salget, som er mere end 3-doblet ift. same periode sidste år. 
Ifølge Booking- og webkoordinator Helle Schack, hænger stigningen sammen med et større produktudbud og en bedre produktsammensætning:
Der er ingen tvivl om, at vi er blevet bedre til at lægge alle vores fantastiske produkter online, og sidst i oktober afholdt vi en pakkeworkshop med intet mindre end 35 lokale turistaktører, som var mere end klar til at samarbejde. Allerede nu er der kommet en række konkrete pakker ud af dagen og flere er på vej, siger Helle Schack.
 Ønsker du sælge overnatning eller oplevelsesprodukter på visitsonderjylland.dk, kan du kontakte Helle Schack på hs@dssj.dk. 
 
Top sællerter i oktober 2015:
1.       Veteranbanekørsel Haderslev - Vojens
2.       Økologisk Livsstilsfestival
3.       Destination 1864 Kombi-billet
4.       Historiecenter Dybbøl Banke
5.       Tørning Expressen
 *Listen er baseret på antal solgte enheder

sebro

______________________________________________________________________

Der var mange børn i Halloweentoget som havde klædt sig uhyggeligt ud. (Foto: Privatfoto)