Fortælling af Peter Gräber - Haderslev

Fortælling

Peter Gräber Ribe Landevej 78 - 6100 Haderslev

 

Når man har boet ved banen er det nok de oplevelser fra de unge dage.

 

jeg er født med røg og damp i næsen, vi boede en tid på  Simmerstedvej , da var jeg 3 år,  hvordan jeg blev sat i vindueskarmen for at se togene rangere. Det var en stor oplevelse en søndag eftermiddag at skulle med toget til Styding. Forældre og bedsteforældre i det fine søndagstøj.

 

Senere flyttede vi til Ribe Landevej 32 hvor der et stakkit ud mod banen og der var mark op til Simmerstedvej husene. Inden der blev bygget et værksted ud mod banen kunne man se toget og senere kunne man kun høre det. Når der var frost vejr så hoppede kopperne i skabet. Da vi blev så store at vi løb omkring kom vi hen til Elmevej og ved Banen. Karl Aagaard og folkene i ledvogterhuset kendte os alle.

 

Vi kendte så persontogslokomotivet , en O maskine og så den store til godstoget, nok en F maskine. Rangeringen var jo mest med Hansine, der var bygget ved Borsig i Berlin, jeg mener det var den. Der kom jo i krigstiden mange andre tog bl a lazarettogene med sårede. Seminarieskolen var nok på det tidspunkt lazaret. Spændende var jo de store tyske lokomotiver. I november fik jeg en billet for at møde som soldat i Århus, og der lærte man meget togmateriel at kende. Som tiden gik var banen jo noget der bare skulle være der. Det var det, måske dukker der mere op en dag.

 

hilsen fra Peter Gräber

 

Kom med ombord - og nyd naturen på den skønne rute.