Lexus

Vores søde lille Lexus, har fået et nyt kærligt hjem hos Ingrid i Silkeborg:)

Lexus er en blandings race. Som "designer hund" kaldes blandingen Cockalier - men personligt er jeg ikke så meget for dén betegnelse.

Hun er en blanding mellem to racerene hunde. En Engelsk Cocker Spaniel og en Cavalier King Charles Spaniel og som sådan har hun arvet nogle træk fra begge racer:)

Hun er mindre end en Engelsk Cocker spaniel, men en smule større end den gennemsnitlige Cavalier. Hun måler 34 cm over ryggen og vejer 8,5 -10 kg (afhængigt af form;) 


Helbred:
Hun er født i 2008. Hun er testet FRI for CCS og EFS. Hun er øjenlyst FRI for alt i 2015, samt Patella testet FRI. Hun er ikke hjerteskannet. Hun er 7 år gammel og har ingen mislyde på hjertet. Hun har aldrig været syg eller svagelig.


Udendørs er hun aktiv, med stor vildt interesse og elsker at drøne rundt med næsen i jorden når vi er ude på opdagelse i naturen. Hun ELSKER vand (i en hver tænkelig form) - bare det at plaske rundt og engang imellem stikke hovedet ned for at se hvad der er Under overfladen er nok til at gøre hende glad - og hvis der så oven i købet er nogen, der gider smide ting i vandet hun kan hente, så kan hun ikke blive mere Lykkelig:)) Og er vandet frossen, så er det jo også Dejligt, bare at bore næsen ned i sneen og rulle rundt  😀

Inden døre er hun til gengæld dejligt rolig og afdæmpet og nyder at blive kløet på ryggen eller nusset på maven og hun lytter tålmodigt til alle ens glæder, sorger og kvaler - når blot man lige husker, at nusse hende imens 😀. Hvis det stod til hende ville hun ligge i arm og blive nusset i timevis og allerhelst ville hun sove i sengen og ligge i ske i sofaen resten af tiden. Men hun har lært at hun ikke må komme i møblerne - selvom hun sommetider glemmer det 😀

Hun kan fint underholde sig selv med sine kødben eller aktivitets spil. Men står den på lydigheds "træning" stiller hun også gerne op - i hvert fald, hvis der falder belønninger af 🙂

Hun er nogenlunde lydig - Hun kan en hel del tricks  f.eks.

 

"High five"
Kom (95 % af tiden he he;)
Sit
Dæk
Bliv (nogenlunde)
Rulle rundt
Springe gennem hulahopring
Stå på bagbenene

Hendes egne:
Give krammer

Fange fluer
Kradse på døren
Jage katte
 

 
Hun er ikke så god til at gå pænt i snor, så hun går altid i sele herhjemme og i grime, når vi skal i byen;) Skal vi med bus, sidder hun pænt i sin taske og er rolig hele turen. Hun Elsker at komme med - især når vi skal ud og køre i bil:)

Hun regner ikke en hæk for en naturlig grænse, så haven er indhegnet, ellers tager hun på eventyr - der er simpelthen så mange uimodståeligt spændende dufte udenfor haven:))

Hun er rigtig god til at løbe ved siden af cyklen og vi har allerede været vidt omkring:) Vi forsøger at afveksle vores ture så meget som muligt, så det altid er nyt og spændende, når vi er ude:)

Overfor familiens børn er hun venlig og meget tålmodig og finder sig i kram og kærtegn og hun nyder at lege. Hun er altid forsigtig også selvom legen bliver lidt vild. Bliver det for meget går hun bare.

Fremmede bliver som regel budt velkommen, når hun lige har gøet tilstrækkeligt længe af dem og hun er blevet overbevist om at de ikke er farlige alligevel 🙂 Har hun først accepteret én er man nærmest et medlem af familien;)

Andre dyr: Katte er hun meget ihærdig efter at jage - hun Elsker at få dem til at løbe 🤩, så vores katte (der er udekatte) har lært at skanne territoriet for at se om den lille tornado er i nærheden 😉 Hun jager gerne alt, hvad hun kan komme til, men hun har da lært, at familiens smådyr og fugle ABSOLUT ikke er til at lege med. Men hun følger meget nøje med når der fodres ved de små mus og andre gnavere. Tror hun håber på, der en dag bliver sagt "Værsgo" hi hi, men det bliver der ikke. Hun har efterhånden lært at tøjle sin iver når hun er med på "foderrunden".

Andre hunde: Hun er en ret selvsikker lille dame og hun vil gerne være den, der har mest at skulle have sagt og så bryder hun sig bestemt ikke om at dele "Sine" sager med nogen, den lille "prinsesse", så dem passer hun godt på, når der er besøg af fremmede hunde. Men ellers kommer hun godt ud af det med hunde som kender og respektere hendes grænser;) 

Pelspleje: Da hun er halvt Cocker Spaniel kræver hun en regelmæssig klipning (så hun bliver klippet med trimmer ca. hver 3. mdr.) udover den ugentlige børstning. Hun fælder lidt hele året rundt, men mest to gange om året (forår/efterår), hvor hun bliver børstet hver 2 dag. Hun har ikke noget imod at komme i bad og hun bliver vasket efter behov (typisk 1 gang om mdr.) Hun får også børstet tænder uden problemer😀

Vind og vejr: Hun tåler ikke varmt vejr særligt godt, så det er vigtigt altid at have vand med på længere ture og når vejret er solrigt eller lummert, så hun har mulighed for at køle ned. Vinter vejr tåler hun lidt bedre, så længe hun er tør og i bevægelse, ellers kommer hun let til at fryse, så når det er rigtig møgvejr får hun altid et dækken på. Det generer hende ikke det mindste.

Motions og aktiverings behov: Ligger på middel. Hun løber ikke på væggene fordi man ikke lige har tid til hende et par dage, men man kan ikke "forsømme" hendes behov for at komme ud og få "brændt noget krudt af" for længe, for så begynder hun at vende det døve øre til😉 
Hun skal ud af haven mindst én gang hver dag.
Der skal helst være tempo på udflugterne. En spadseretur op og ned af gaden er IKKE nok til at dække hendes behov. Hun skal have lov til at spæne rundt uden snor, eller også skal hun ud og løbe et par kilometer ved siden af cyklen.

Øvrigt: Hun er som spaniel, en hund med en vis portion uafhængighed og det er en fordel mhs. til at være alene hjemme. Hun foretrækker selvfølgelig at komme med, eller at der er nogen hjemme, men det er ikke noget problem for hende at være alene hjemme. Hun ødelægger ikke noget og hun er 100 % renlig. Også selvom man er væk i mange timer - det sker så ikke så tit. 

Hun er en Super god mor. Passer sine hvalpe til UG er meget tålmodig og elsker at lege med dem.

Lexus er en ompladseringshund som vi overtog, da hun var 2 år gammel. Hun har været en sjov udfordring, der ofte får os til at le og vi har aldrig fortrudt. Hun er en fantastisk dejlig og kærlig lille hund:) - selvom hun har sine personlige særheder;))