Podenco Ibicenco også kaldet Ibiza hound

Ibiza hound

Mere Info kommer...

Oprindelse: Spanien (Ibiza).

Oprindelige formål: Koppeljagt på kaniner.

Ibiza hound måler 56-74 cm over ryggen og vejer 20-29 kg. Den gennemsnitlige levetid er 12-14 år.

Denne majestætiske og yndefulde hund, er i virkeligheden hundeverdenens klovn. En hund, med humor, glimt i øjet og stor lyst til leg og eventyr.

Det er en rigtig kælegris, der er meget venlig, social og imødekommende overfor alle den møder.

Den fungerer glimrende sammen med børn og andre hunde. Og lever fredeligt sammen med familiens kat, hvis den er vokset op med den. Fremmede katte og familiens høns/smådyr vil den jage.  

Det er en hund, der fælder meget lidt og som ikke kræver nævneværdig pelspleje. Et bad i ny og næ er tilstrækkeligt. Den findes i en korthåret og ruhåret udgave, hvor den ruhårede er den mest sjældne. Denne variant bliver i reglen oftest lidt højere end den korthårede variant.

En Ibiza hound er meget atletisk og kan springe helt utroligt højt og den har tillige en fremragende lugtesans, hørelse og syn. Racen er fremavlet til at jage kaniner på Ibiszas klippefyldte skråninger og kløfter og dens jagtiver er stor. Det er derfor ikke en hund man kan lufte uden snor, hvor som helst. Udover den velindhegnede have er indhegnede hundeskove, øde strande og Lure coursing banen gode steder, at lade sin Ibiza hound løbe løs.

Agility, Rally, Lure Coursing, vildtspor, trækhund, løb/cykel sport er alt sammen god beskæftigelse for en Ibiza hound. Den ville sikkert også egne sig glimrende som redningshund. 

Ibiza hound er meget inteligent, men det er også en selvstændig hund og den skal kunne se meningen med en kommando, før den udfører den. Det er altså ikke en hund, man kan forvente absolut lydighed af. Omvendt, kan man med korte positive og tempofylte træningspas vinde hunden for sig og nå forbavsende langt.

Den er i besidelse af en helt utrolig nysgerrighed og som hvalp og unghund vil den have sin næse alle steder. Det betyder, at man skal holde øje med at den f.eks. ikke får succes med at snuppe mad fra bordet eller render med vasketøjet. Den inteligente hund lærer også hurtigt, at åbne døre ect. og da det et en hund, som gerne går på opdagelse alene, bør man tage sine forholdsregler, så den ikke stikker af hjemmefra.

Det er en følsom hund, der ikke trives med konflikter, skænd og ufred i familien. Den har det bedst hos en harmonisk, fair ejer, med en god portion humoristisk sans.

Ibizaen har behov for motion, leg, beskæftigelse og tæt samvær med sin familie, hver dag. Den egner sig ikke til et liv, hvor den er isoleret fra sin flok/familie.

Den gør når der kommer gæster, men er ellers ikke højlydt.