Camaroun får og Boer geder

Camaroun får stammer fra Sydafrika. Det er et smukt lille får på små 20 kg, der mest af alt liger en lille gazelle. Deres mest karakteristiske kendetegn er, at de ikke har uld, men derimod pels, der fælder naturligt om foråret. De skal altså ikke klippes og deres kød smager ikke af uld, men lidt i retning af vildt.

Camaroun får kan blive 10-12 år gamle. De er robuste og nøjsomme og nysgerrige. De er tidligt kønsmodne. Bukke lam er kønsmodne når de er 4-5 mdr gamle og gimmere når de er 6-9 mdr gamle. De kan få lam hele året rundt og få typisk 1 lam af gangen, selvom de kan få tvillinger. De er drægtige i 5 mdr, og kan læmme 2 gange på et år. De spiser græs, blade, hø, halm, wrap, korn, majs og roer. Får tåler ikke kobber, så vær omhyggeligt med valg af foder.

De er ikke så sky som andre får, og kommer gerne hen og kigger på dem, der nærmer sig deres indhegning.

Vi har 1 vædder og 3 får og et lam fra 2016.

Boer geder stammer ligesom Camaroun fåret fra Sydafrika.
Det er en stor og muskuløs ged, der vejer mellem 70 og 100 kg. Bukken er størst. Boer geden har et venligt sind. Geder er nysgerige og elsker at undersøge nye ting på folden. De er også meget adrætte og holder af at klatre og springe rundt på f.eks. træstammer og sten. 

Geder kan blive 12-15 år gamle. De er meget frugtbare og bliver tidligt kønsmodne. Bukkekid allerede fra 3-4 mdrs alderen. Gimmerkid bør ikke ilæmmes før de selv er udvoksede ved 18-20 mdrs alderen, da deres vægst går i stå og deres kid bliver meget små. Boer geder får oftest tvillinger, men de kan få mellem 1-3 kid. Geder er drægtige i ca. 5,5 måned.

De spiser blade, bark, græs, hø, halm, wrap, korn, majs og roer.

1 buk, 2 geder og 3 gimmer kid fra 2016. To af gimmerne er til salg. Det er søde tamme kid.