Calina

Vores nyeste skud på stammen er lille Calina. Hun er en rød (fawn) dværg puddel. 🙂
Flere billeder kommer:) 

Calina er vores dværg puddel.

Hun har meget fine forældre, der klarer sig godt i udstillingsringen. Vi har også udstillet Calina nogle gange og hun synes det er sjovt:) Hun har fået særdeles lovende og lovende, er blevet bedste baby og bedste hvalp og har været i store ring et par gange, de gange hun har været udstillet. Det bliver spændende at følge hendes udvikling.

Hun er pt. 9 mdr gammel og måler 31 cm over ryggen og vejer ca.4 kg - rigtig fin str. for hendes alder. 


Helbred:
Hun er født i 2015. Hun er endnu ikke testet for arvelige sygdomme, men det bliver hun når hun er vokset til. Hun burde være fri for PRA og Patella iff. forældre, men vil naturligvis blive testet.


Udendørs er hun aktiv og elsker at drøne rundt efter de store hunde, som hun ret fantastisk faktisk næsten kan følge med. Hun elsker at drøne  rundt og lege med de andre hunde, og synes også det er mega skægt, at få hønsene til at flyve i alle retninger samt at løbe efter kattene, men hun holder sig altid tæt på når vi går tur - hun er ikke typen, der stikker af på eventyr på egen pote. Hun har bestemt ikke fine fornemmelser og vader glad og gerne ud i den største mudderpøl. Hun bliver ikke kaldt "grisen" for ingenting;)

Inden døre er hun præcist ligesådan. Fjoller rundt og finder på lege indtil hun går omkuld og sover;)) Hun er så sjov og underholdende! Hun er selvfølgelig ikke hyper hele tiden. Hun nyder også at blive nusset på maven, få massage og få nuldret ører. Og så deler hun meget gerne møsser ud til højre og venstre - den lille slikkepind. Hun kan fint underholde sig selv med sine kødben eller selvopfundne legetøj. Men står den på lydigheds "træning" stiller hun også gerne op - især, hvis der falder belønninger af 🙂

Hun er nogenlunde lydig - Hun kommer når man kalder, kan gå pænt i snor (ihvertfald til træning;), sidde, dække og stå og forstår et nej. Vi træner agility, hvilket hun elsker ogsynes er super sjovt!

 

 

Overfor familiens børn er hun sød og venlig og deler gerne mysser ud - og hun vil rigtig gerne lege.

Fremmede bliver budt velkommen med en aktiv gøen (fordi de store gør:). Hun er en smule forsigtig overfor nye mennesker, men når hun først er blevet tryg ved dem, vil hun gerne snakke, lege og dele mysser ud.

Andre dyr: Katte er hun meget ihærdig efter at jage - hun Elsker at få dem til at løbe 🤩. Gider de ikke løbe fra hende, snuser hun bare til dem. Det er det samme med hønsene. 😉 

Andre hunde: Hun vil gerne hilse på alle de hunde vi møder og leger også meget gerne med dem. Også hunde, der er meget større end hende selv - hun er jo vandt til, at have store legekamerater:) Hun svarer udmærket for sig, hvis de "store" bliver for vilde.

Pelspleje: Da hun er puddel og ovenikøbet er i udstillings klip kræver hun regelmæssig børstning, bad, føn, mere bøsrtning og klipning;) Det tager minimum 1 1/2-2 timer af gøre hende klar til udstilling, men så er hun også fin! Til hverdag bliver hun børstet grundigt igennem en gang om ugen og vasket hver 14. dag. Hun får lov til at være hund og blive beskidt ligesom hun lyster - undtagen på udstillingsdage naturligvis - der må hun ikke komme ud, hvis det regner. En puddel i regnvejer ligner noget katten har fisket op af regnvandstønden:))Hun bliver klippet hver 6 uge. Hun har ikke noget imod at komme i bad og smukkeseret - når bare man ikke hiver i evt, filter. Det kan hun ikke lide:) Hun får også børstet tænder uden problemer - hun elsker smagen af mint hundetandpasta😀

Vind og vejr: Hun får frakke på, når det regner eller er koldt - både for min og hendes skyld, så hun ikke kommer til at fryse, og ikke bliver alt for beskidt. Så når det er rigtig møgvejr får hun altid et dækken på. Det generer hende ikke det mindste.

Motions og aktiverings behov: Ligger i den lave ende. Hun er selvmotionerende;)) Hun elsker at komme med og er nem at have med alle vegne. Hun elsker også at komme til træning, men man ville nemt kunne underholde hende med en gåtur om dagen, lidt leg og hjemmetræning/aktivering/hundeleg.


Øvrigt: Hun er som selskabshund, meget afhængighed af sin ejer så hun bryder sig bestemt ikke om at være alene hjemme. Hun foretrækker klart at komme med eller at der er nogen hjemme,  og med sin lille størrelse og nemme væsen er hun ikke noget problem at have med. Hun kan dog godt være alene hjemme. Hun er dog sjældent helt alene, da der som regel altid er mindst en anden hund hjemme. 


Calina er en lille stjerne. Hun udfylder sin plads som en lille morsom og "krammevenlig" skødehund til ug. Hun er sjov og underholdende og får os ofte til at smile og le- Vi har aldrig fortrudt. Hun er en fantastisk sød og kærlig lille hund:)