Sådan laver jeg...stempler

Indtil det her billede er det slavearbejde, her er boret materiale ud af center, og skørtet er boret på pas mål, da det bruges til opspænding af det kommende stempel i den kommende process.

Krydspindshul udbores, dvs. der anvendes ikke bor da det løber sin vej i materialet. Som det fremgår af billedet anvender jeg et rodehoved.
Der bores fra begge sider, derfor montagen på delehoved.
Der er med andre ord mange hoveder på arbejde i den process.🙂

Udfræsning af det indvendige i stemplet. Det gælder om at fjerne så meget materiale som muligt indvendig i stemplet, for at gøre stemplet så let som muligt. Derved forhindres ødelæggende vibrationer, når motoren skal køre/flyve.

Jeg laver en pind som passer til krydspindshullet.Den bruges til opretning af stemplet, i forbindelse med opspænding i fræseren.
Det færdige stempel afhænger af at der her udvises omhyggelighed.

Jeg har den fordel at min centrer patron passer både i min drejebænk, og på delehovedet som jeg derfor kan anvende både i fræseren og drejebænken.
Da der skal fræses temmeligt dybt, er det nødvendigt at smøre værktøjet. (Alm.boreolie, så spånerne ikke klumper på fræseren)

Et kig ind i et færdigt fræset stempel.

Låseringsriller.. Jeg har lavet en dorn som jeg kan presse stemplet op på så det sidder fast nok til at jeg kan stikke en rille til låseringen. Det gentages i den anden side af stemplet.

Her anvendes et hjemmelavet delehoved der kan vippes i grader. Formålet er at bore skrå huller under nederste stempelring så olien, der skrabes ned af stempelringen kan løbe ind i stempet og ikke op af stemplet. Senere har jeg underdrejet stemplet ved oliehullerne med 3/10 således at der bliver mere plads til at opsamle olie.

Her er et nærbillede af borehuller i 1,5 mm tykkelse. Der er 10 stk i hvert stempel.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Hans-Erik Hansen | Svar 26.03.2015 21.23

Hej Gunnar
Kan du lave stempler i størrelse 39mm det er til en Sco tre gear. De er ikke til at skaffe.
Mvh.Hans-Erik

gunnar 27.03.2015 13.44

Hej Hans Erik.
Prøv at ringe til Iversens Cylinderservice 75625299.Det kunne være at de havde eller kan skaffe et stempel.

Hilsen Gunnar

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.07 | 07:21

Tak for dit fine tilbud Endre Tajet men 2 hjul er ikke længere en god ide. Så Norge og Nordkapp fra søsiden med hurtigruten for et par år siden stor oplevelse

...
10.07 | 22:06

Ei stund siden det er skrevet noe her...
men om du fortsatt er fit for fight kan du få låne min vespa 50 og ta en tur til nordkapp..

...
29.04 | 18:32

Hej Jørgen - desværre ikke -

...
29.04 | 17:21

Hej Gunnar
Tak for din tilbagemelding, det er virkeligt trist når godt håndværk går tabt, jeg tænkte om du kunne henvise til nogen der kunne sådanne noget.
mhJM

...
Du kan lide denne side