Sådan laver jeg.. ventilfjedre

Når man ved forsøg har fundet ud af hvilken størrelse dornen som du vikler fjederen på skal have, så snor man bare en laaaang fjeder. Her er brugt 0,9 mm piano tråd, derfor sætter man slæden på en gevindstigning 0,9 mm så den følger med fjedren der ud af.

Som du kan se på stålholderen anvender jeg 2 stykker træ, som piano tråden løber igennem, og ved hjælp af skruerne på stålholderen, kan man give tråden en passende forspænding.

Denne forspænding har indflydelse på den endelige diameter på fjedren.

2 dorne med en indstukken rille, og med diameter som det indvendige af fjedren fremstilles.
Den ene monteres i patronen, den anden i pinoldokken.

En gammel nedstryger klinge slidses op indtil hullet. De anvendes til at stikke ned i rillerne på dornene, med det formål at fastholde fjedren...se de næste billeder..

Ved forsøg finder jeg ud af længden fjedren skal klippes af i.
Derefter sættes den ind over dornen, og nedstrygerklingen stoppes ned 1 vinding fra enden af fjedren.

Dette gentages over den anden dorn.

Ved forøg finder jeg ud af hvormeget der skal trækkes for at fjedren opnår sin endelige længde. Ved hjælp af penoldokken trækkes fjedren ud på det mål jeg har vedtaget er det rigtige.
Jeg bruger scalaen på penolrøret, så er jeg sikker på at længden er ens hver gang.

Værktøj og resultat i form af fjedre..som på grund af de tætte viklinger i enderne ligner rigtige ventilfjedre, og sørme også virker på samme måde.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 20:34

Hej Gunnar.
Beundransvärda arbeten som Du har utfört.Jag har haft mycket nytta av Dina tips och att se på hur Du arbetar med maskinerna.
Hälsar Dan Andersson

...
06.09 | 18:37

Hej Gunnar. Jeg har undret mig over hvordan smøring af krumtaplejer osv fungerer i en stjernemotor. Håber du har et svar. MVH Svend Friborg

...
27.08 | 20:26

Hej Gunnar

Jeg kan ikke huske om du fik bygget et 45 mm lokomotiv, men havebanen heroppe i Aalborg bliver genopbygget. Så om kort tid er der atter spor at kør

...
27.08 | 10:21

Hej Harry.

Tak for de pæne ord.

Hilsen Gunnar.

...
Du kan lide denne side