- Reproduktion af "En Strandpromenade"/ "Damerne på Skagen"/ "Spadseretur på Stranden" eller "De 5 Nordiske Svaner" er vores reproduktion håndmalet med pensel i olie på lærred i str. 60 x 120 cm (med ramme 74 x 134) i september 2015 efter originalen, som oprindeligt blev malet af Michael Ancher i 1896.

Købmand & Justitsråd Holst havde fem smukke døtre. "De var så smukke, forfinede og ranke som stearinlys, som de gik langs Skagen Sønderstrand!" ifølge Skagens borgmester Walter Schwar (den 5. datter var her erstattet af en veninde)

Forrest Ida Holst, nr. 2 Anna Holst (i rødt), nr. 3 veninden Elisabeth Bang, nr. 4 Minne Holst og til sidst Sophie Holst. Den ældste datter, Johanne var ved sit giftermål, et par år forinden flyttet fra byen - og var derfor ikke med på maleriet.

- Købmand Holst var i øvrigt også kommunaldirektør og justistsråd og blev kaldt Kong Hans - han var også en slægtning til Anna Ancher.
Michael Ancher malede dette maleri i to næsten ens varianter - hvor denne version af maleriet i str. 81 x 163 cm blev solgt på Helga Ancher´s dødsboauktion i 1965 til en privat samler. Siden solgt igen, senest via Bruun Rasmussen i 2001 for 6 mio. kr. til en sjællandsk privatmand, som ofte lader det udstille (deponere) på Skagens Museum - til glæde for os alle.

Og det andet, som er UDEN båden på i højre side, blev købt af Skagens Museum i 1971 - hvor det jævnligt kan ses udstillet. Det vides ikke hvilket der blev malet først.

Motivet kan være inspireret af Krøyer´s blå billeder fra samme årti, hvor Ancher´s her er solfyldt i modsætning til Krøyer's, som ofte var malet i skumringstid (den blå time) melankoliens time. Det siger måske lidt om, hvor forskellige Anchers og Krøyers sindelag var? ....en anden klassisk forskel på de to var også, at P. S. Krøyer ofte malede personer, der var på vej VÆK fra sig, hvorimod Michael Ancher yndede at male personer på vej hen IMOD sig - med andre ord: Michael Ancher viste typisk mere imødekommenhed i al almindelighed end P. S. Krøyer tilsyneladende gjorde. Vi ved ikke om det i virkeligheden havde noget på sig....??