Parafrase/ reproduktion frit efter P. S. Krøyer: "Marie Krøyer i morgentoilette i haven i Skagen, 1895". Akryl på lærred i romantisk/ naturalistisk stil i str. 100 x 85 (112 x 98) cm.
Lidt historie om "Krøyers Hus". Det ligger på Sankt Laurentii Vej 158 i Skagen ved Byfogedskoven i krydset. I dag har Naturstyrelsen kontorer - og der er ikke længere noget museum. Det var der lige efter Krøyer's død i 1909 og indtil Den 2. Verdenskrig. - Der er dog hver onsdag i de to sommermåneder en lille rundvisning for alle. Udefra ligner huset sig selv - og indeni er der stadig enkelte spor bevaret fra tiden. Ikke mindst 'elskovsværelset', Hugo Alfvéns loftsrum oppe i gavlen ....man kan komme helt derop og ind i det smukkeste lille rum med en forunderlig tæt atmosfære i, for al den kærlighed og håb for den usikre fremtid, der udspillede sig i dét gavlværelse, hænger endnu mellem det gyldne træværk med de smukke udskæringerne - designet af selveste Marie Krøyer. Her glemte hun sin frustration over sin syge ægtemand for en stund. - Men døren i gavlen endte i ingenting, præcis som den står nu. En dør ud i tomheden. Og det bedst bevarede rum er nok Vibeke Krøyer's børneværelse (hvor også filmoptagelserne til MARIE KRØYER spillefimen foregik) - med de eventyrlige bemalede blomster-friser med skyggeportrætter på væggene, udført af Marie Krøyer - det står stort set stadig fuldt ud bevaret! Et meget stemningsmættet og nostalgisk kig ind i de historiske gemakker, syns vi.
- Det var hér, Krøyer husede den svenske komponist Hugo Alfvén, som Marie havde forelsket sig hovedkulds i på en rekreationsrejse til Italien og dermed kastet sig ud i Skagens største "Trekants-drama" til alle tider - desværre med mere eller mindre unhappy ending for alle parter.