- 3 brødre mødes, havde jeg nær sagt....! - ej, kun 2 brødre - og så vores grandfætter Jørgen - midt imellem Ebbe og mig - stående foran ejendommen i Assens, hvor vores fælles oldemor, Mette-Katrine drev restauration & pensionat - noget der hed "Landbohjemmet", for næsten 100 år siden. "ASSENESERNE" er en slægtsbog på 220 sider og 170 foto´s skrevet og udgivet af vores grandfætter i 3. led, Jørgen Hartvig Andersen i dec. 2013. Sjovt nok kontaktede han mig pludselig i 2011 - havde fundet mig via min 123hjemmeside her - jeg/ vi havde aldrig hørt om hinanden før! :)
___________________________________________________________________________________________ På et tidspunkt EFTER 1880 (brylluppet) men FØR 1892 (Christoffer's død) overtog Trine & Christoffer, efter ølhandler Christiansen, en lidt ydmyg kælderbeværtning - men dog på Hovedstrøget Østergade 40 i Assens. Her drev de både beværtning og restaurant "Bøfkælderen" i en årrække og boede selv i baghuset. Nu ligger isenkramforretningen IMERCO på matriklen (facaden er ikke til at genkende) lige ved siden af byens største Købmand Plum´s gl. nyistandsatte bygninger...der stadig ligger der (til højre).
_____________________________________________________________________________________________
Det var så iøvrigt hér i Østergade 40, at den "fæle" ejer af huset udnyttede en ulykkelig situation ved prøve at smide oldemor ud! Han var formodentlig bange for smittefaren/ og for at hele huset med de andre lejere ville blive smittet med difteri, som oldefar døde af som 36 årig. Udlejeren satte derfor, meget ublu, huslejen op til det dobbelte, fra 50 til 100 kr. om måneden i håb om at Trine ikke kunne betale. En af Christoffer's brødre, onkel Peter hjalp oldemor med penge, så hun slap fra at blive smidt på porten. Huha...det må ha´været hårdt, da hun havde en kun 3 måneder gl. baby (Hans Hartvig) samt 5 u-konfirmerede børn at passe + en restaurant der skulle drives. I bogen "Familien Andersen" findes der på side 16 et gl. sort/hvidt foto af den "IMERCO"-bygning (IKKE denne på dette foto her), hvor man kan se at der var Restauration i kælderen og butik i stueetagen og hvor Hans Hartvig Andersen, yngstemanden af de 6 børn står på trappen som ung mand sammen med en Frk. Gundorph.