Christoffer Andersen født 1856 - kom som ung mand tidligt ud og tjene i Barløse Præstegaard som hestevognskusk for Pastor Hans Hartvig Møller, og her mødte han den statelige kokkepige Mette Kathrine i køkkenet. Ja, oldefar Christoffer & oldemor Mette-Katrine mødte faktisk hinanden dér i 1870'erne på grund af (formoder jeg) at de havde samme arbejdsgiver dér, præsten.
Amorinerne må have svirret godt og grundigt imellem Trine og Christoffer, for de blev forelsket i hinanden - for senere at blive viet i 1880 - men dog IKKE af præsten selv, fordi han døde nogle måndeder forinden. Ham havde de begge haft et meget tæt, menneskekærligt og personligt forhold til - iøvrigt en meget vellidt præst blandt byens andre indbyggere også!
___________________________________________________________________________________________
Citat fra bogen: "Det var ganske vist ikke noget Luksushjem Christoffer kunde tilbyde sin kommende Viv; han var fra et Smaa-kaarshjem og ejede hverken Gods eller Guld, men et ærligt Sind og et trofast Hjerte, og Mette Kathrine havde fattet Kærlighed til Christoffer, han var for hende den eneste ene, som betød noget for hende her i Livet, ham skulde det være og ingen anden!"De blev gift i 1880 i Barløse kirke. __________________________________________________________________________________________
Citat fra bogen: "Min oldefar var en prægtig mand, bl.a. roebestyrer på Assens Sukkerfabrik og restauratør i Østergade 40. Det var godt nok "kun" en kælderbeværtning - men til gengæld lå den lige ved siden af byens største Købmand - Købmand Plum!" Oldefar blev kun 36 år gammel da han døde af difteritis (ondartet strubesygdom) i 1892.
Han efterlod sig 6 u-konfirmerede børn (4 drenge og 2 piger) til hans enkehustru restauratør: Trine, som iøvrigt havde født yderligere 2 børn i deres ægteskab. Med de døde som spæde. Nå, men da Trine døde 75 år gammel den 3/1- 1928 fik hun IKKE sit navn på gravstedet og heller ikke engang i hendes egen dødsannonce, kun: "Christoffer Andersens Enke" Sådan var det dengang! Deres fællesgrav findes stadig på Assens Ny Kirkegård, Stadionvej 2 og er erklæret bevaringsværdig. Se hende på næste billede....