Sponsorbørn i Afrika

Momodou

Momodou

I 1991 blev jeg sponsor for Momodou i Gambia igennem Børnefonden. Momodou er født 17. april 1982 .

Prisen var 130 kr. pr. måned og 200 kr. til fødselsdag og jul. Til sidst betalte jeg 185 kr. pr. måned.

Det fungerede fint og der kom jævnligt brev fra familien og karakterer fra skolen.

Jeg har været i Gambia 18 gange, første gang i 1981, anden gang i 1997 og derefter med jævne mellemrum. Jeg ville gerne besøge drengen og hans familie og kontaktede Børnefonden, for at få at vide, hvor han boede. Det kunne ikke lade sig gøre, Børnefonden udleverer ikke adresser til sponsorerne. Det måtte jeg så rette mig efter. Det kunne ellers være sjovt at møde den familie, som jeg havde betalt til i flere år.

Mit sponsorat fortsatte til 2006, hvor jeg modtog brev og kvittering for julegaven. Brevet var skrevet af en nabo og kvitteringen var med fingeraftryk af en søster.  Det gjorde mig mistænkelig og jeg kontaktede Børnefonden og bad dem undersøge om drengen stadig gik i skole. De ville undersøge det og derefter kontakte mig i løbet af en måned.

Efter en måned havde jeg intet hørt og kontaktede igen Børnefonden. De havde endnu ikke fundet ud af noget, men ville kontakte mig i løbet af en måned.

Efter endnu en måned havde jeg intet hørt fra Børnefonden. Jeg kontaktede dem igen og de havde stadig ikke fundet ud af noget. Jeg gav dem yderligere 14 dage og sagde, at jeg ville stoppe som sponsor, hvis jeg ikke hørte noget inden for disse 14 dage. Jeg blev IKKE kontaktet, men ringede selv igen og da havde de lige fundet ud af, at drengen var stoppet i skolen. Pudsigt.

Jeg blev tilbudt et nyt sponsorat, men sagde pænt nej tak.Zainab (Precious)

Zainab (Precious)

Precious er født 31. december 2002, moderen hedder Sandra og er fra Nigeria. Precious var to år, da jeg så hende første gang. Det var til hendes fødselsdagsfest med en masse mennesker og meget høj musik. En oplevelse.

I Gambia starter børnene i nursery school (børnehave) når de er 2-3 år, men har familien ingen penge, kommer børnene ikke i skole. Jeg havde tidligere læst om en forening i Danmark, der havde specialiseret sig i sponsering af skolebørn i Gambia.

Da jeg kom tilbage til Danmark fra min ferie i Gambia, kontaktede jeg foreningen og meldte mg ind. Jeg forhørte mig angående sponsorbørn og fik at vide, at de havde børn på venteliste. Men hvis man selv havde kendskab til et barn, der ikke kunne komme i skole på grund af familiens dårlige økonomi, var det muligt at betale skolegangen via foreningen. På daværende tidspunkt kostede det 1000 kr. pr. år.

I Gambia havde foreningen en søsterforening, som sørgede for betaling på de skoler, hvor de havde sponsorbørn. Det gik imidlertid ikke altid godt, enten blev skolen ikke betalt til tiden eller slet ikke betalt, eller at den danske forening ikke fik sendt penge eller registrering til Gambia. Flere gange blev Precious truet med, at blive smidt ud af skolen, hvis der ikke blev betalt. Jeg kontaktede foreningens Sponsoransvarlige flere gange, men hurtighed var ikke hans dyd, så det endte med at pigen blev smidt ud af skolen. Derefter stoppede jeg mit sponsorskab og sørger nu selv for betalingen dernede.

Jeg sender pengene til Precious moder, som betaler på skolen og sender derefter kvitteringen til mig.

Precious har nu afsluttet nursery skolen og går i den "rigtige" skole og det går rigtig godt.

Jeg har besøgt familien flere gange, da de boede i Gambia. Se billederne andet sted på hjemmesiden.

Precious bor nu i Ghana sammen med sin moder, men vil gerne tilbage til Gambia.

Fanta

Fanta

Fanta er født 30. december 2002 i Gambia. Moderen, Fatou, er fra Senegal, og faderen, Alhagie, er gambianer.

Jeg sender pengene til Fantas moder, som betaler på skolen og sender derefter kvitteringen til mig.

Fanta har nu afsluttet nursery skolen og går i den "rigtige" skole og det går rimelig godt. Problemet er, at i hjemmet taler familien ikke engelsk, men taler stammesproget Mandinga.

Historien er næsten den samme, som med Precious, med hensyn til den danske forening.

(Asluttet 2015)

Mahamoud

Mahamoud

Mahamoud er født 3. december 2001 i Sierra Leone. Moderen hedder Esther, er fra Sierra Leone, men bor i Gambia. Faderen har jeg ingen oplysninger om. 

Mahamoud bor nu hos sin mor, han kom til Gambia i april 2015 sammen med sin fætter Samuel. Jeg startede som sponsor i 2009, men det har været stillet i bero, skolerne blev lukket på grund af ebola epidemien.

Han elsker at spille fodbold og håber på en gang at komme til Europa og spille.

Samuel

Samuel (min broder og svigerindes sponsorbarn)

Samuel er født 6. april 1999, født i Sierra Leone, er fætter til Mahamoud. Bor nu i Gambia hos sin moster Esther. Begge drenge elsker at spille fodbold.

På billedet: Samuel, Emma (Samuels mor) og Mahamoud (Samuels fætter).

Fallu

Historien om Fallu (min søsters sponsorbarn)

Fallu er født 28. februar 1995 i Gambia. Min søster blev sponsor for ham i 2006 igennem den danske forening, som jeg omtalte under Zainab.

Da jeg i december 2007 var på ferie i Gambia, havde jeg lovet min søster at prøve at finde Fallu, for at se hvordan han havde det og tage nogle billeder af  ham. Jeg aftalte med et af medlemmerne af den gambianske søsterforening, at besøge skolen, St. Joseph's Lower Basic School, i hovedstaden Banjul, hvor Fallu efter oplysningerne i Sponsoraftalen skulle gå.  Vi besøgte skolen og talte med headmistress (skoleinspektøren). Hun fortalte, at de ikke havde en elev med det navn og at de ikke ville have elever fra den forening, for de blev aldrig betalt.

Headmistress foreslog, at vi prøvede at finde ham på St. Joseph's Ex Pupils School i Kanifing.

Men først kørte vi til Social Welfare, en afdeling i  indenrigsministeriet, som dengang stod for registrering af sponsor-børnene og betaling på skolerne. Her ville vi prøve at finde ud af, hvor han så gik i skole. Men her han var slet ikke registreret.
Nu så det unægteligt ud til, at min søster havde betalt for noget, der ikke eksisterede.

Men vi gav ikke op, vi kørte til Kanifing, til den omtalte skole. Vi fandt ham. Headmaster fortalte, at de havde en dreng med det navn og den alder og det klassetrin på skolen, men han var syg den dag.  Dagen efter var han i skole og vi snakkede med ham. Han fortalte, at han ingen sponsor havde, hans fader var død for tre måneder siden og nu var det hans moster, der betalte for skolegangen.
Nu blev det næsten for spændende, for hvad foregik der i den danske forening?

Jeg kontaktede min søster og aftalte med hende, at jeg betalte for Fallus skolegang for 2007 - 2008, så måtte vi slås med foreningen, når jeg kom hjem, for pengene havde hun jo betalt en gang.

En af de dage, hvor jeg arbejdede med at finde Fallu, fik jeg besøg på min terrasse på hotellet, af en ung mand fra Danmark. Han havde set mine t-shirts, med billeder af mine egne sponsorbørn, hænge til tørre og spurgte om jeg var sponsor. Jeg sagde ja og fortalte også om min søgen efter Fallu og hvad der foregik i den danske forening. Det blev han meget interesseret i og sagde, at han kendte en journalist på TV2 og ville kontakte ham for at høre om det kunne være en opgave for ham.
Han ville kontakte mig når vi begge var tilbage i Danmark.

Han ringede lige efter nytår og fortalte, at han selv var den omtalte journalist (det kunne han ikke fortælle mig dernede, da han arbejdede på en anden opgave om skattesvig). Han ville gerne lave en udsendelse om sponsorbørn i Gambia og efter ca. et halvt års planlægning og optagelser blev udsendelsen "De snød mit sponsorbarn" vist i fjernsynet. 

En sand historie pga nogle t-shirts og søgen efter et sponsorbarn.Fallu har i år (2015) sluttet grundskolen, takket være min søsters sponsorat.

Junior Ebbe

Junior Ebbe (sponseret af min tidligere kollega)

Junior, som han kaldes, er født 13. februar 2006 og er broder til Fanta, samme fader og samme moder, som de plejer at sige dernede.

Da jeg ikke mente, jeg havde økonomi til også at sponsere Junior's skolegang, tilbød min kollega at gøre det.  Han betaler og jeg sørger for, at pengene kommer derned, på samme måde som med Fanta.

(Afsluttet 2015)

Omar

Omar ( sponseret af min tidligere kollega )

Omar er født 11. november 2008 og er broder til Fanta og Junior Ebbe, samme fader og samme moder, som de plejer at sige dernede.

Da jeg ikke mente, jeg havde økonomi til også at sponsere Omar's skolegang, tilbød min kollega at gøre det på samme måde som med Junior Ebbe. Han betaler og jeg sørger for, at pengene kommer derned.

(Afsluttet 2015)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Pia | Svar 19.12.2016 14:26

Hejsa!!
Jeg vil rigtig gerne vide, hvad den forening hedder i Danmark?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.12 | 14:26

Hejsa!!
Jeg vil rigtig gerne vide, hvad den forening hedder i Danmark?

...
13.07 | 01:24

Hjælp Gambia!

...
23.03 | 16:43
Nyheder har modtaget 36
23.03 | 16:28
Forsiden har modtaget 264
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE