Djurslands Fodbolddommerklub

Velkommen til Djurslands Fodbolddommerklub ( DFK ) Stiftet den 23. marts 1962

Velkommen til vores hjemmeside

HUSK!: Løbetræning i Nørager-hallen, tirsdag kl.20.00  

Obligatorisk teorigennemgang

Kære Dommer

Husk at tilmelde dig til obligatorisk teorigennemgang. Du har to muligheder i DFK – mandag den 22-02-2016 – eller tirsdag den 01-03-2016. Begge dage fra kl. 19.00 – 21.00 i Grenå Idrætscenter.

Tilmelding skal ske efter den procedure du har modtaget på mail fra DBU J.

Generalforsamling i DFK - 2016

HUSK: Generalforsamlingen i DFK

 

Mandag den 25. Januar 2016, kl. 19.00 i Grenå Idrætscenter, Ydesvej 2, 8500 Grenå.

Bemærk: der vil være fællesspisning fra kl. 18.00 (suppe).

Dagsorden Jf. vedtægterne. (kan ses andetsteds på hjemmesiden)

 

Forslag som ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde, senest 10 dage før generalforsamlingen

 

Mvh.

Bestyrelsen

Medlemsmøde i DFK - Onsdag d. 4/11 - 2015

Invitation til medlemsmøde i DFK

Onsdag den 4. november kl. 19.00 - 21.30

i Grenå Idrætscenter

Vi har hermed fornøjelsen at invitere alle medlemmer til en aften med

FIFA/Superliga dommer

Michael Tykgaard

Superligaen i 2010 (97 SL kampe)

 FIFA dommer i 2012 (38 int. kampe)

 Dømte pokalfinalen i 2015

 Nomineret til årets dommer 4 gange

 Politiansat ved Midt- og Vestjyllands Politi, hvor han er HR-chef

Vi har aftalt med Michael, at han vil komme ind på følgende emner i løbet af aftenen:

- Lidt om karriere forløb – fra nyuddannet til FIFA

- Træning – fysisk - form

- Fejlkendelser - hvordan kommer du videre umiddelbart efter situationen – og senere efterfølgende refleksion

- Hvordan spotter du optræk til konflikter - hvilke signaler skal du holde øje med

- Hvordan håndterer du konflikter - de umiddelbare ukomplicerede – og dem der for alvor er "farlige"

Dommerklubben er ca. midtvejs i mødet vært ved kaffe/2 stk. frankbrød.

Vi håber på stor opbakning til ovennævnte møde – og ønsker du at deltage, skal du senest den 20. oktober 2015 tilmelde dig til undertegnede på mail: hapo@pc.dk

Med venlig hilsen

Uddannelsesudvalget

Poul Johan Christensen

Afslutningsfest/Julefrokost

Djurslands fodbolddommerklub vil gerne invitere dig og din partner, til afslutningsfest/julefrokost, i Auning hallen d. 28/11 2015 fra kl. 19.00 til kl. 02.00. (Dørene åbnes kl.18)

DFK´s festudvalg (Bo Rasmussen, Jan Hansen og Søren Heinze), har arrangeret en lidt anden form for afslutningsfest end tidligere. Da vi er en lille dommerklub, og tidligere arrangerede fester har måttet aflyses pga. manglende tilmeldinger, vil vi i år prøve denne form for afslutningsfest.

Festen holdes som sagt i Auning hallen, og her vil der blive serveret en julefrokost menu, med hvad dertil hører.

Bandet ”UP Town” og diskoteket ”Largest Than Life” vil stå for musikken, så vi kan komme ud og få en swing om senere på aftenen.

Alt dette vil Auning hallen have 295 kr. for pr. person.

Men din pris er kun 200 kr. pr. person, og for dem får du/I ovenstående julefrokost menu, musik, og så er dommerklubben vært ved 1 øl eller 2 (lidt afhængig af deltagerantal). Hvad du/I derefter drikker, er for egen regning.

Du tilmelder dig/jer til årets fest, ved at sende en mail til: sheinze8@hotmail.com og indbetale 200 kr. pr. person på konto:       Reg. Nr: 7300 Kontonr.: 1006425, inden d. 1. november 2015.

Mvh. DFK´s festudvalg.

Udveksling - Tyskland

På et glimrende initiativ, af Michael Wachowiak, var han og 4 af vores talentdommere  (Magnus Tvilling Rasmussen, Mathias Møller Hansen, Henrik Rygaard og Thomas Basse Jensen) over 2 omgange i starten af 2015, på udvekslingstur i Tyskland. Som et led i denne aftale, er vi i weekenden d. 18-20 september, værter for 3 tyske dommere, som får fornøjelsen af at dømme slaget om den gamle Rosenholm Kommune, IF Ådalen - Hornslet IF, i serie 3. En kamp der helt sikker kommer mange tilskuere til, og hvor det kunne være hyggeligt, hvis de af jer der ikke selv dømmer denne dag, kigger forbi, lørdag d.19/9 kl.13.30, på Lime Stadion. Herunder kan i læse Thomas Basse Jensen's ord, om oplevelserne i Tyskland.:

Allerede i starten af februar måned stod der: ”Udvekslingstur til Tyskland ” i kalenderen for fire medlemmer fra DFK, de fire medlemmer var som følger: Michael Wachowiak, Magnus Rasmussen, Mathias Møller og undertegnet. Vi skulle til den nordtyske dommerklub, Kreis Nordfriesland, for at få sparing med de tyske dommere og forhåbentlig i sidste ende blive bedre dommere.  

Programmet var:

En kamp på serie 2/3 niveau, med efterfølgende udvikling fra en tysk dommerudvikler, og derefter ”teamaften”, hvor bl.a. den obligatoriske teorigennemgang var på programmet, men også præsentation af de nyeste retningslinjer indenfor forseelserne ”Hands” og ”Offside”, som det Schleswig-Hostenske dommerforbund havde udarbejdet over vinteren, og som var videre fortalt af to dommere fra den lokale dommerklub. Men grundet dårlig vejr, var det dog ikke muligt at dømme kampen, så vi måtte ”nøjes” med teorien.  Dog blev de nye retningslinjer fra det tyske dommerforbund vurderet og diskuteret grundigt af både de tyske dommere og vi danske dommere. Her var det en stor fordel at have tysktalende Michael med, som kunne stå for oversættelsen da både Magnus og Mathias´ tysk var ”mindre heldigt”…  ;)

Men Lørdag d. 18/4 stod der igen ” Udvekslings tur til Tyskland” i kalenderen for fire medlemmer fra DFK. Dog måtte Mathias melde afbud og lade sig udskifte med Henrik Rygaard, da Mathias havde haft sygedage op til turen.  Kampen skulle spilles kl.: 15:30, og vi var fremme i god tid til spillestedet ca. kl 14:00. Desværre var den oprindelige kamp blevet flyttet, så den nye kampen vi skulle dømme var svarende til S3/S4 niveau, i stedet for S2/S1 niveau.  Selve kampen, var desværre en stille og rolig fornøjelse, da spillerne generelt var flinke mod hinanden, dog leverede tilskuerne en rigtig god ”tilskuer præstation”, der tilføjede mere energi til kampen og oplevelsen i sig selv. Efter kampen var der middag på byens bedste restaurant og udvikling fra den tyske dommerudvikler Björn Hinrichs, som stadig var ved godt humør, efter at have set én dansk dommertrio.

Efter denne oplevelse sidder vi alle fra dommertrioen med den samme fornemmelse af, at det har været en større fornøjelse at få lov til at dømme fodbold i Tyskland, og der skal samtidig lyde en stor tak til Michael der som sagt var initiativtager til denne tur, men også de tyske kollegaer for den gode modtagelse og oplevelsen generelt. –Tak!

-Thomas Basse Jensen


KÆMPE TILLYKKE

Lørdag d. 15/8-2015 var en stor dag for Nicolai Kruse Andersen. Her fik han sit ja fra sin kæreste igennem mange år, Julie Bjerre, i Auning kirke.

DFK ønsker tillykke, med ønsket om alt det bedste for det unge ægtepar i fremtiden.

Bestyrelsen

Indrangering efteråret 2015

Så er indrangeringslisten for efteråret 2015 godkendt af DBUJ.

Den fulde liste kan ses under medlemsoplysninger- indrangeringer

Her skal lyde et stort tillykke med oprykningen til S2, til Thomas Basse Jensen og Mathias Møller Hansen. Begge har imponeret talentudvalget så meget i foråret at det er blevet til nye udfordringer i efteråret.

Samtidig skal der lyde et velkommen tilbage til S3 for Kasper Eriksen.

Audry Munanira og Jørn Hansen skal i efteråret prøve kræfter med seniorrækkerne og er derfor indrangeret i S4.

DBUJ har besluttet at det nu er muligt at indrangere breddedommere i DS. Det betyder comeback til Danny Pedersen i DS.


Tillykke til jer alle med de nye udfordringer..


Udviklerudvalget

Afskedskamp - Henrik Mortensen

Lørdag d. 13/6 2015, dømte Henrik Mortensen sin 2. divisionskamp nummer 103, Skovbakken - Ringkøbing (3-1), en kamp som desværre også blev hans sidste, på elite niveau. Henrik har været en fremragende repræsentant for DFK, og fra dommerklubben skal lyde et stort tillykke med den flotte karriere. I Djurslands Fodbolddommerklub kan vi dog glæde os over, at vi fremadrettet, stadig kan nyde godt af Henriks store engagement og erfaring.  

  
Bowling-aften d. 13/5 - 2015:        

Onsdag d. 13/5 - 2015, afholdte vi DFK Mesterskaberne i bowling, i Grenaa Bowlingcenter. Det var en rigtig god aften, med bowling, mad, øl, Champions League bold og ikke mindst hyggeligt samvær med gode kollegaer.
Aftenens Bowling-konge blev
Jacob "Dr. Nuddi" Nielsen (183 point ).
Tak til vores præmie-sponsorer: Expert Grenaa,
Id HAIR, Premium Beer og Tuborg.    


WWW.SHOPEASY.dk virker igen!

Mange medlemmer har oplevet en del tekniske problemer med webshoppen.

Der har været arbejdet hårdt på at løse problemerne, og der er gode nyheder på vej.

Sport Scandinavia ApS har netop meddelt os,

at webshoppen igen virker fejlfrit.

Danske Fodbolddommere vil gerne opfordre alle de resterende medlemmer til

at få bestilt den gratis dommerdragt, således at vi sikrer, at alle får leveret den nye dragt på samme tid.

Tusind tak for jeres tålmodighed og forståelse for situationen.

Nicolai Nielsen

Sekretær, Danske Fodbolddommere


OBS!:   Oplever du stadig problemer med at logge ind, kontakt da venligst Sport Scandinavia/shopeasy direkte,
på:
kundeservice@shopeasy.dk eller tlf.: 20526478 (mandag-fredag kl. 09.00-10.30 og 14.00-15.30).         I forbindelse med nedenstående nyhed, og Sport Scandinavia's overtagelse af EOS SPORT ApS, bliver Danske Fodbolddommere, bombarderet med opkald og mails, angående problemer med webshoppen. Der arbejdes på højtryk med at få det til at fungere, så i bedes pt. at udvise tålmodighed.
I vil blive informeret når webshoppen igen kører fejlfrit.

Med Sportslig hilsen
BestyrelsenVIGTIG INFO FRA DFU!:

EOS SPORT ApS er konkurs - men det får ikke betydning for tøjaftalen.

Som bekendt indgik Danske Fodbolddommere i efteråret 2014 en tøjaftale. Tøjaftalen vedrører tøj af mærket Diadora. Aftalen blev indgået med EOS Sport ApS der er den danske importør af Diadora.

Danske Fodbolddommere er blevet orienteret om, at Retten i Hjørring har taget EOS Sport ApS under konkurs.

Danske Fodbolddommere har på vegne af både elite- og breddedommerne, været i tæt dialog med EOS Sport ApS omkring situationen.

Det er glædeligt at kunne meddele, at samtlige aktiviteter med EOS Sport ApS fortsætter uforandret i selskabet Sport Scandinavia ApS.

Der er stor interesse omkring det nye dommertøj, og næsten 2000 medlemmer har allerede bestilt den nye dommerdragt. Flere har også valgt, at supplere med flere farver, hvilket fortæller noget omkring den store interesse.

Danske Fodbolddommere vil gerne opfordre alle de resterende medlemmer til at få bestilt den gratis dommerdragt, således at vi sikrer, at alle får leveret den nye dragt på samme tid.

Vi vil gerne endnu engang understrege, at tingene tilsyneladende fortsætter uforandret.

Nicolai Nielsen
Sekretær

           
             


Tilmeldte til Bowling, indtil videre:        

         

     

Almin Miljanovic

Avni Asllani

Bo Rasmussen

Danny Kirkegaard Pedersen

Dennis Mujezinovic

Erling Friis Stær

Gunnar Bjerglund       

Heine Enevoldsen

Henrik Mortensen

Henrik Rygaard

Jacob Friis

Jacob Nielsen

Jan Hansen

Jan Høgh

Jan Østergaard

Jasmin Mujezinovic

Joachim Hougaard  

John Poulsen

Jørgen Møller    

Jørn Hansen            

Kell Thyre       

Kent Jensen

Kim Friis

Magnus Tvilling Rasmussen

Niels Bak Andersen

Per Knudsen

Poul Erik Lassen

Søren Heinze
NYHED...

Til medlemmer i DFK

Det er med glæde, at vi kan meddele, at Djurslands fodbolddommerklub og
DBU Jylland har indgået aftale om den fremtidige dommerpåsætning omfattende
ALLE kampe i Djurslands fodbolddommerklubs område, såvel udendørs som indendørs,
aftalen er gældende fra 1/4-2015.

Det betyder i praksis, at påsætningen af ALLE kampe sker ved dommerpåsætter Peter Hammer.
Man får derfor alle sine kampe på DBU-net, både JBU kampe, DGI kampe og øvrige kampe.
Når det bliver indendørstid vil disse også komme på DBU-net.

Fravær er som normalt på DBU-net

DGI-kampe og øvrige kampe i perioden 1/4 - 30/6  2015 afregnes ca 1/8 2015
DGI udendørs og øvrige kampe i perioden 1/7- 30/11 2015 afregnes ca 20/12 2015
Indendørs i perioden 1/12 2015 - 31/3 2016 afregnes ca 1/5 2016

Samtidig vil vil i DFK gerne takke Karsten Mogensen for godt samarbejde.

På bestyrelsens vegne
Bo Rasmussen

     
           Så er der nyt vedrørende særregler for sæsonen 2015.
Gå ind under Praktisk info > Særregler.           
   


Via nedenstående link kan du se de nye omkostningsgodtgørelser for 2015

           

Herunder findes de fysiske testkrav, bemærk alle linjedommere skal nu testes!
  

 

Testkrav for dommere

Testkrav for linjedommere

Danmarksserien                           15,4


Jyllandsserien

15,8

14,8 *)

Serie 1

15,8

14,8 *)

Serie 2

15,8

14,8 *)

Serie 3

                 15,4 *)

70 år plus - 11 mands **)

Min. 1.200 m. på 10 min.

70 år plus - øvrige **)

Min. 800 m. på 10 min.

   

Herunder kan ses datoer for den obligatoriske teorigennemgang samt test datoer: 

DFK:

24/2 og 2/3 samt test 16/3. alle i Grenå IC

AAFK:

23/2, 25/2, 2/3 og 11/3 samt test 18/3 og 9/4. alle i Aarhus firma sport

RFK:

25/2, 3/3 og 12/3 samt test 22/3. Sted pt. ukendt.


Ny bestyrelse valgt på generalforsamlingen d. 26/1-15, bestyrelsen har nu denne sammensætning:


Formand: Bo Rasmussen ranunkelvej@stofanet.dk

Kasser: Jan Hansen jhansen@grenaas.net

Medlem: Poul Johan Christensen hapo@pc.dk

Medlem: Søren Heinze sheinze8@hotmail.com

Medlem: Henrik Mortensen hm63080@gmail.com


     


Den nye Diadora kollektion er nu på trapperne, se den via dette link:


     

Bestyrelsens beretning for 2014
      
Bestyrelsens beretning til generalforsamlingen den 26.1.2015
2014 var for bestyrelsen et år uden de store udfordringer, men dog med en del arbejde og nye tiltag. Således blev der valgt tre nye bestyrelsesmedlemmer, og den første handling var, at dele udviklingsudvalget i 2, således at vi nu har en udviklingsafdeling med Henrik Mortensen som formand og Bo Rasmussen og Gunnar Bjerglund som bisiddere, samt en uddannelsesafdeling som Poul Johan Christensen sammen med Poul Erik Lassen står for, og de gør alle et kæmpe arbejde for dommerklubben, arbejde der kan mærkes især hos de nye og unge dommere, det skal de alle have stor ros for.
 En af de sager der i begyndelsen af året var meget irriterende for bestyrelsen, var at DBU/J meddelte, at man pr. omgående selv skulle afregne sine DGI kampe, for så ganske kort tid efter, at korrigere det til at være startende til sommersæsonen. Irriterende fordi DBU/J giver fejl information ud og så siden retter det. En irritation som kunne have været undgået hvis bare DBU havde tænkt sig om. Dette betød at vi skulle ud og finde en intern kampfordeler meget hurtigt, eller lade DBU/J påsætte til dyre penge. Vi valgte en ekstern kampfordeler ved at henvende os til Karsten Mogensen, hvis indsigt i materien og erfaring og at han også gerne ville hjælpe og var billigere end DBU/J!  Dette styrkede samtidig samarbejdet med Randers Fodbolddommerklub som startede officielt ved årsskiftet 2013/2014 – det blev til en række tilbud fra Randers med bl.a. en tur til Hamburg for at se Bundesligakamp. Randers har dog også et problem ligesom vi har det: Hvor er medlemmerne til en sådan tur?  Flere af dem der var tilmeldt, meldte fra igen. Ved at tilbyde bl.a. ture sammen kunne man måske afhjælpe dette problem lidt. Men det viste sig så ikke at skulle være sådan.  Selveste samarbejdsaftalen med Randers indeholder udelukkende udveksling ved sociale arrangementer de to klubber afholder, dvs. gensidig invitation hertil.  
Så skal det også nævnes at der har været en trio + linjedommersamling i juni, hvor Mads Kristoffer Kristoffersen samt Dennis Wollenberg Rasmussen deltog og ikke mindst Kattegat Cup som udviklerudvalget og især Henrik Mortensen har lavet til et intensivt talentdommer kursus med dommere og udviklere fra region 3a´s dommerklubber – dette blev så stort en succes, at det skal videreføres og udbygges. 
 
2     
Til at starte med blev en øl smagning arrangeret, denne stod Henrik Mortensen for, og 23 mødte op, det var et flot tal i forhold til at det ellers er svært at samle folk til et arrangement. 
Et nyt tiltag er det også blevet til på talentsiden. Bestyrelsen har i samarbejde med udviklingsudvalget oprettet en talentudveksling med en Nordtysk dommerklub, hvor 3 unge dommere tager ned i februar, til et kursus og kamp, det bliver, Thomas Basse Jensen, Matthias Møller og Magnus Rasmussen, ligesom 3 unge tyske dommere kommer til Djursland i oktober 2015 for at deltage i et kursus og dømme en kamp med dansk udvikler, vi håber at dette tiltag vil fortsætte og udbygges i fremtiden til gavn for vore talenter. Økonomisk får DFK her et øremærket tilskud på 1800,00 kr. af DBU. 
Andre tiltag som vi arbejder på, er at anskaffe et videokamera til klubbens udviklerkorps, så talenter kan se sig selv og lære mere, end bare set med en udviklers øjne. Dette er vi i fuldt sving med at udføre i livet, dog er det en meget dyr anskaffelse og det er ikke helt nemt at finde det helt rigtige udstyr, så den kommende bestyrelse har straks noget at tage fat i.
I 2014 har DFU forhandlet en ny tøjaftale på plads, som betyder at vi nu får Diadora som dommertøjs leverandør. En aftale der er frivillig for enhver dommer, som gratis får et sæt tøj og nye dommere ligeledes får et sæt tøj gratis – yderligere tøj kan så købes til fordelagtige rabatpriser. Bestyrelsen har overfor DFU tilkendegivet. At det er en god ting og har givet DFU de nødvendige oplysninger. DFU arbejder nu videre på sagen og alle dommere får tilsendt en mail omkring dette fra DFU/Diadora når tiden er inde til det og forberedelserne er afsluttet. Men for at dommerne kan se hvad det er, har bestyrelsen fået 5 sæt hjem i størrelserne s til xxl, som efter generalforsamlingen kan beses.       
 

Det var dog også et år med politisk tomrum, hvor man kunne mærke at JFU og DBU/Jylland ikke rigtig havde noget at tale om længere og at man som dommerklub bestyrelse ligesom hang lidt i luften uden at kunne gøre noget.  Dette var frustrerende og de formandsmøder der var, skabte ej heller den store klarhed, men til tider endnu mere usikkerhed for dommerklubben ved at se den uenighed bl.a. formændene i forhold til den aktuelle politiske uenighed her i Jylland, hvor det på Sjælland og Fyn fungerer upåklageligt.  Ligeledes gav dette tomrum nogle problemer omkring private kampe; Efter dommerklubbens mening er det kampe, som f.eks. pengestævner som private sponsorer understøtter og ved hjælp fra en fodboldklub, arrangerer. Denne holdning adskiller sig fra den DBU har, det måtte vi erkende, også hvem der sidder med det længste strå!  Men der er jo kommet en ny formand hos JFU, efter at Hans Rasmussen ikke stillede op til genvalg på grund af civilt arbejde og Finn B. Andersen blev så valgt på JFU´s delegeretmøde i november. Vi ønsker den nye bestyrelse i JFU held og lykke med deres tunge læs som skal slæbes i forhold til de kommende forhandlinger med DBU/Jylland, da den politiske situation endnu ikke er afklaret på mange punkter og skal forhandles i den næste tid, ligesom nogle ting allerede igen er udskudt med et halvt år, såsom talentarbejdet. I anledning af JFU´s jubilæum, har alle Jyllands dommerklubber modtaget en pose penge, disse har vi fra bestyrelsen ikke sat navn på endnu, 
Dette politiske tomrum har sammen med private og helbredsmæssige hensyn, været årsag til, at vi i bestyrelsen har haft noget at kæmpe med, og efter mange diskussioner er vi blevet enige om at bestyrelsen, for dem som er på valg – Formanden – Michael Wachowiak og bestyrelsesmedlemmerne – Nicolai Greffel og Henrik Rygård, ikke er villige til genvalg, og for dem som ikke er på valg, kassereren -Niels Peter Meldgaard - og et bestyrelsesmedlem – Charsten Lilleris - trækker sig ud af bestyrelsesarbejdet af bl.a. private årsager.  Vi har måttet erkende, at vi ikke har nok politisk erfaring og styrke til at slås mod en organisation som DBU, ligesom vi mener at DFU/JFU ikke har den nødvendige politiske styrke til at få det til at glide, den har de afgivet ved at sælge sig for tidligt og afgive store dele af magten, da dommerkonflikten blev stoppet – efter vores mening for tidlig!

Vi ønsker den kommende bestyrelse alt held og lykke til det fortsatte politiske og klubinterne arbejde.
Ligeledes ønsker vi alle dommerne en rigtig god sæson 2015.01.18

Bestyrelsen for DFK , den 18.01.2015
_________________________________________________    
INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING
 
I Djursland Fodbolddommer Klub afholdes der i Grenå Idrætscenter den 26. januar 2015 kl. 19.00 generalforsamling .
 
Dagsordenen ifølge vedtægterne.
Vi henleder opmærksomheden på at indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 10 dage før.

Klubben er vært ved en bid brød og en øl/vand.
 
Med venlig hilsen
Bestyrelsen


_________________________________________________________________________

DFU har offentliggjort deres code of conduct, som følger heruder:

 

_____________________________________________________________________

9/12-14

Bygma cup

En gruppe unge dommere og Søren Heinze spillede Bygma cup i weekenden, med en flot 2. plads som resultat. På billedet ovenfor kan i se de glade deltagere..

         

   

19/11-14

Udviklerudvalget har modtaget følgende besked ang. vores talentdommere:

Denis Mujezinovic rykkes op i S2 Talent fra S2 aspirant.

Almin Miljanovic rykkes op i S2 aspirant fra S3.

Henrik Rygaard rykkes op i S2 aspirant fra S3.

Nicolai Kruse Andersen forbliver i S3 grundet skadet i efteråret.

Stort tillykke med de nye udfordringer..

   


13/11-14

Patrick Remon Andersen er rykket i HDS.

Patrick, som var medlem af DFK indtil i sommers, har haft et forrygende efterår i JS. Det har DBU nu belønnet med en oprykning til HDS. Patrick har også været en tur i Liverpool og dømme i efteråret, som en af kun 3 der var udtaget. Super flot og stort tillykke herfra, vi glæder os til at følge fortsættelsen.. 

   

13/11-14

Udvikler udvalget har holdt det halv årlige indstillingsmøde og det blev til følgende oprykninger:

Kell Thyre rykkes i serie 2.

Magnus Rasmussen rykkes i serie 2 og indstilles til talent.

Thomas Basse Jensen rykkes i serie 3 og indstilles til talent.

Mathias møller Hansen indstilles til serie 3 talent.

Chris Munanira rykkes i serie 4.

Kristian Møller rykkes i serie 4.


Tillykke til jer alle med de nye udfordringer.


Hele indrangeringslisten kan ses under medlems oplysninger - indrangering.


7/11-14

Udvikler udvalget holder indstillingsmøde mandag d. 10/11-14.

I vil herefter kunne se ændringerne under indrangeringslisten.

6/11-14

DFU har indgået ny tøjaftale, læs mere ved at rykke på linket.

http://www.fodbolddommer.dk/ wordpress/wp-content/uploads/2014/11/Aftale.pdf

1/11-14

Kære dommerkollegaer

I følge en udvekslingsaftale med dommerklubben Nordfriesland i Tyskland og DFK, søges 3 dommere i yngre alder og med ambitioner samt en indrangering i serie 3 eller 4, til at deltage i denne udveksling.

Yderligere krav: godt engelsk evt. gerne tysk

Dato for udveksling 7.2 – 8.2.2015

Dommerklubben betaler for kørsel i egen bil (benzin efter regning), overnatning og forplejning.
Lidt lommepenge tilrådes.
Der er ledsager fra DFK med på turen
 
Program:

7.2. Afrejse ca. kl.9.00 fra Djursland i egen bil.
       Frokost og velkomst med de tyske værter.
       Kamp af dansk trio med udvikler fra Tyskland.
       Udvikling og gennemgang af kampen
       Aftensmad
       Temaaften med dommerne fra klubben Nordfriesland

8.2. Fælles morgenmad og afrejse til Djursland
       Hjemkomst forventes ca. kl. 16.00
 
 
Har du interesse i at komme med på denne tur?
Så bedes du skrive en kort mail  til formanden på
senest den 1.12.2014

Udvælgelsen vil ske i samråd med udviklingsudvalget.
udvalgte får direkte besked.

Vi glæder os til at høre fra dig.
 
Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Michael Wachowiak
Formand

27/10-14

Thomas Basse Jensen

Thomas har leveret en så flot indsats i efteråret, at udviklerudvalget har valgt at give Thomas en prøvekamp i serie 3. Dette sker lørdag d. 1/11 i kampen mellem IF Midtdjurs og Hornslet IF. Rigtig godt gået og rigtig god kamp lørdag

Udviklerudvalget


20/10-14

INDENDØRSTRÆNING 2014-2015

Vi har på favorable vilkår fået mulighed for at bruge opvisningshallen i Grenaa Idrætscenter til at holde formen ved lige henover vinteren.

Hver onsdag fra kl. 20.00–21.30 - første gang onsdag d. 12/11 2014.

Derefter i 2014: 19/11, 26/11, 3/12, 10/12 og sidste gang 17/12.

Efter nytår: 7/1, 14/1, 21/1, 28/1 og sidste gang 4/2.

Der vil kunne komme aflysninger, hvis hallen skal bruges til arrangementer eller lign. Undersøg fra gang til gang, om der skulle være aflysninger. Det vil bl.a. fremgå af DFK's hjemmeside.

Lørdag d. 31/1 2015 kl. 18.00 vil der være en ”ekstraordinær samling” – læs: Hyggeligt samvær. For at deltage i denne samling kræves der fremmøde min. 3 gange til træningen i løbet af vinteren.

Programmet for en træningsaften vil være:

1.        Opvarmning

2.        YOYO test

3.        Indefodbold - eller anden aktivitet

For dem der har lyst, vil der være mulighed for at løbe en tur udenfor, inden træningen starter indendørs kl. 20.00.

(Husk i så fald 2 slags sko)!

Med venlig sportshilsen

Udviklerudvalget v./Bo og Uddannelsesudvalget v. PEL                                                         
20/10-14

 

DM I FODBOLDLOVEN

FOR DFU’S MEDLEMMER

Danske Fodbolddommere vil finde Danmarks bedste dommer udi fodboldloven.

Arrangementet foregår i Parken i København den 7. december fra kl. 13-16.

Hver dommerklub må stille med en repræsentant til arrangementet. Dommerklubben bestemmer selv, hvordan de udvælger deres deltager.

Deadline for tilmelding er den 14. november til mki@danskefodbolddommere.dk.

For dem som har lyst er der spisning + FCK-AAB efter DM i fodboldloven.

DANSKE FODBOLDDOMMERE

danskefodbolddommere.dk


Bestyrelsen har valgt Thomas Basse Jensen
som DFK's repræsentant.


20/10-14

lørdag den 15. nov. 2014 kl. 13.30

Vi har fået denne invitation fra Randers Fodbolddommerklub:

Vi mødes i Randers Firmasport den 4. november kl. 19.30, hvor vi får besøg af Erik Nielsen fra Danmarks Radio. Erik er en af Danmarks mest erfarne sportskommentatorer, og han vil fortælle om jobbet og de gode historier der følger med. I skal glæde jer til Eriks fortællelyst og passion for vores sport.
Ud over besøget at Erik, så vil vi svare på spørgsmål om den forgangne sæson.
Traditionen tro vil vi også byde på lidt til ganen.
Tilmelding skal ske til Henrik Rygaard, der er plads til 10 gæster fra DFK.

Mvh
Bestyrelsen.


8/10-14

Jydsk Fodbolddommer-Union

afholder ordinært delegeretmøde

på Scandic, Silkeborg.

 

Dagsorden:

 

                                   Punkt 1.        Valg af dirigent

 

                                            Punkt 2.        Beretning fra formanden om JFU´s stilling

 

Punkt 3.        Forelæggelse og godkendelse af det af revisorerne reviderede regnskab

 

                                            Punkt 4.        Behandling af indkomne forslag

 

Punkt 5.        Forelæggelse af budget for det kommende regnskabsår til godkendelse

 

                                            Punkt 6.        Fastsættelse af kontingent for det kommende regnskabsår.

 

                                            Punkt 7.        Valg af formand.

Afgår Hans G. Rasmussen

Valg af to ordinære bestyrelsesmedlemmer

                                                                 Afgår John Jacobsen (villig til genvalg)

                                                                 Afgår Jann B. Nielsen (villig til genvalg)

 

Punkt 8.        Valg af 2. prioriterede bestyrelsessuppleanter for 1 år.

                                                                  Afgår: Bent Rasmussen, Horsens

                                                                  Afgår: Arne B. Larsen, Holstebro/Vestjysk

 

                                            Punkt 9.        Valg af én revisor for 2 år

                                                                 Afgår: Dan Weller, Aarhus

 

                                            Punkt 10.      Valg af én revisorsuppleant for 1 år

                                                                 Afgår: Bent Knudsen, Silkeborg

 

                                            Punkt 11.      Eventuelt.

 

                                           

 

Forslag, der ønskes behandlet på ordinært delegeretmøde, skal fremsendes til formanden og være denne i hænde senest 2 uger før ordinært delegeretmødets foretagelse   

 

          Bestyrelsen


Hvis der er forslag der ønskes behandlet, sendes disse til DFK's bestyrelse.
                                                                26/9-14

Grundet stort arrangement i Grenå Idrætscenter, den 18-03-2015, bliver vi nødt til at ændre datoen for de obligatoriske/officielle test(fysisk & teoretisk) .
Ny dato for disse test bliver: 

Mandag den 16-03-2015 fra kl. 18.00
 
Se reviderede vedhæftede mødekalender.


Uddannelsesudvalget

 

Aktivitetskalender 2014 - 2015

 

 

 

Aktivitet

Dato

tid

Sted

Indefodbold instruktion        v/PJC

09-10-2014

19.00 – 21.00

Grenå IC

Fysisk træning v/ udviklerudvalget

Obligatorisk teorigennemgang

PEL - PJC

24-02-2015

18.00 – 19.00

19.15 – 21.30

Grenå IC

Fysisk træning v/ udviklerudvalget

Obligatorisk teorigennemgang

PEL + PJC

02-03-2015

18.00 – 19.00

19.15 – 21.30

Grenå IC

”Brættræning” ved det ”grønne bord”

  (kun testomfattede) PEL + PJC

10-03-2015

18.00 – 21.00

Grenå IC

Officiel test,  DBU J

Fysisk

Teori

16-03-2015

 

18.00 – 19.00

18.00 – 22.00

Grenå IC

 

 

Bemærk:

Såfremt du ønsker at virke som aktiv dommer i 2015, er der krav om , at du har deltaget i en obligatorisk teorigennemgang. Det er derfor vigtigt, at du møder frem på én af ovennævnte datoer, hvor der tilbydes obligatorisk teorigennemgang.

Såfremt du er forhindret, er der mulighed for at deltage i teorigennemgangen i en anden dommerklub.

 

Vedr. Fysisk og teoretisk test:

Dommere, som er omfattet af krav om deltagelse i/gennemførelse af fysisk og teoretisk test, vil modtage nærmere info, når vi nærmer os datoen for testen.

25/9-14


Opråb fra Dommervagten

Vi har gennem de seneste måneder oplevet en kraftig stigning af dommere, der ringer ind til Dommervagten med ”sidste-øjebliks-afbud”. Når vi gennemgår ”årsagsregistreringen” på den enkelte dommer, er langt de fleste afbud selvfølgelig helt reelle (pludselig sygdom, tilkaldevagter på arbejde, etc.), men vi oplever desværre også mere ”tvivlsomme” afbud, som forglemmelse eller ”jeg havde ikke lige set….”

Hver gang vi modtager et afbud på dommervagten, udfordres dommerpåsætteren med at finde en anden dommer til at klare opgaven. På denne tid af sæsonen er udfordringen ekstra stor, da stort set alle kampe skal afvikles i weekenderne i et begrænset tidsrum, hvor alle tilgængelige dommere er fuldt booket. Derfor skal opfordringen herfra lyde:

• Tjek DAGLIGT jeres kampprogram på DBUnet

• Sørg for at lægge ”fravær” ind på DBUnet i så god tid som muligt

• Sørg for at jeres ”tilgængelighed” på DBUnet hele tiden er opdateret

Dommervagten skal kun anvendes ved akutte afbud!

Samtidig skal lyde en stor tak til alle de dommere der, med ofte kort varsel, ”træder til” og hjælper dommerpåsætterne med én eller flere ekstra kampe, når ”det hele virkelig brænder på…..”

18/9-14

Prøvekampe serie 2..

Almin Miljanovic har gjort det så godt i sine første serie 3 kampe i efteråret, at Bjarne Søbye og Hans Mogensen har vurderet at han skal prøves af i serie 2. I første omgang med 2 kampe i efteråret og de vil derefter vurdere om Almin skal rykkes permanet op i serie 2.

Pøj pøj med opgaverne, skal lyde fra udviklerudvalget..

18/9-14


Til kamp med Henrik Mortensen

Udover et ønske om udvikling, havde jeg også længe ønsket mig, at få et lidt bedre indtryk i, hvad det ville sige at være elitedommer her i Danmark. Derfor spurgte jeg vores egen 2. divisions dommer Henrik Mortensen, om han ikke kunne være behjælpelig med det, og selvfølgelig kunne han det. Vi fandt hurtig en kamp, Marienlyst - Kolding B, lørdag d.13 september. På linjerne stod Elvis Boric og Nikolaj Hansen, kampens udvikler var Superliga udvikler, Erik Høg.

Dagen startede tidligt med bus til Auning, hvor der senere var afgang til Marienlyst. Selvom vi skulle helt til Fyn, var køreturen dog hurtigt overstået, da snakken selvfølgelig faldt på dommergerningen. Vi ankom en god time før kampstart, hvor banen blev tjekket, samt holdenes spillerdragter. Efter lidt tid ankom Henriks linjedommere, som virkede meget professionelle og klar på dagens udfordring. Senere ankom udvikleren Erik også, og vi sad og fik en snak om hvad der lige rørte sig. Nu skulle dommerne til opvarmning, forholdsvis tidligt, da en Hr. Mortensen havde lidt ømme ben efter en al for hård fysik test, onsdagen inden…

Dog blev opvarmningen gennemført og det første fløjt lå lige om hjørnet. Jeg havde været så heldig at få lov til at observere kampen sammen med Erik, men også en tidligere 2. divisionsdommer Tom Krøyer som også var taget til kamp, for at se hvordan Henrik nu klarede det. Så under hele kampen, kunne Erik og Tom give mig et godt indblik i, hvorfor Henrik gjorde, som han gjorde på det pågældende tidspunkt. Selve kampen var desværre ikke en af de mere intense kampe, Marienlyst vandt 7-0. Dog mener jeg (og Erik), at grunden til kampen blev en stille affære, var Henriks ledelse og personlighed der holdte spillerne nede. Jeg har tilladt mig, at tage nogen af Eriks egen ord omkring Henrik som leder: ”Sammen med hele din ledelsesprofil, - forstår du at skabe en rigtig god stemning, - ved hjælp af en flot verbal / nonverbal ledelse, - måske din allerstærkeste force, - du bearbejder spillerne proaktivt, med din megen kommunikation, og smalltalk, - som i den grad forebygger, - man kan også kalde det synlighed, og mandskabspleje”. - Uddrag fra Udvikling skemaet.

Da kampen var færdigspillet, stod det slevfølgelig på en dialog mellem udvikler og dommertrioen. MEN en dialog med udvikler kan selvfølgelig ikke gennemføres uden en øl og en pølse… Men ingen blødgørende elementer var nødvendige da Erik selvfølgelig havde ros til dommertrioen. Umiddelbart efter gik turen hjemad. Derhjemme i Auning ventede Fru. Mortensen med lækker aftensmad (indbagt kylling!).

Denne tur har absolut været en sand fornøjelse for mig. Jeg fik indfriet alle mine forhåbninger omkring turen og lært en masse. Der skal lyde en stor tak til Henrik som lod mig komme med på en af hans mange opgaver.

Tak for mad


-Thomas Basse


18/9-14

Dommerevent i Idrættens hus søndag d. 7. september 2014

Deltagere fra Djurslandsfodbold Dommerklub:

1.      Jens Sørensen (Grenaa)

2.      Thomas Basse (Grenaa)

Samlet antal deltagere: 190

Program

10.30 - 11.00

Ankomst og morgenmad

11.00 -11.05

Velkomst

11.05 - 11.20

 

Dommerens betydning i Fodboldfamilien. V. Claus Bretton-Meyer, adm. direktør i DBU

11.20 - 12.45

Kroppen snakker – så hør dog efter! V. Dorte Sachmann Møller, skuespiller

12.45 - 13.45  

Frokost

13.45 - 15.30

Konflikthåndtering i en heksekedel. V. Kenn Hansen, FIFA-dommer

15.30 - 16.00

Oplæg til landskampen Danmark-Armenien. V. Karsten Stiig Nielsen, Talentudviklings- og landsholdskoordinator i DBU

16.00 - 18.00

Afgang til Parken

18.00 - 20.00

Landskamp: Danmark-Armenien


Vores egen Poul Johan (formand for DBU’s Rekrutterings-og fastholdelsesgruppe), havde sammen med gruppen strikket dette fremragede program sammen til alle dommere i Danmark. For at nå frem til idrættens hus med placering i Brøndby, skulle man forholdsvis tidligt op, der gik i hvert fald en bus fra Århus 6:30. Denne bus havde Århus Fodbolddommerklub, været tovholder for. Kl. 6.29 var der 33 dommere klar til at tage turen til Brøndby.

Efter en hurtig morgenmad var Claus Bretton-Meyer, adm. Direktør i DBU, klar til at byde os alle velkommen. Herefter var der en lektion i kropssprog, hvor skuespiller Dorte Sachmann Møller, var klar til at fortælle os omkring de signaler vores kropssprog sender og hvordan signalerne kan opfattes.

Men personligt glædede jeg mig mest til Kenn Hansen, som vist ikke behøver nærmere præsentation. Kenn holdt et oplæg om, hvordan man håndtere de bedste spillere i Danmark, når det hele er i en ”heksekedel”. Kenn formåede, med en humoristisk tilgang, at give et anderledes indblik i, hvordan man håndtere spillere når frustrationerne er høje. Dette lykkedes glimrende, da Kenn havde taget video- og headset optagelser med til os.

Derefter var der oplæg af Karsten Stiig Nielsen, som kunne fortælle noget om dommerens placering i forhold til holdenes spillestil. Karsten havde taget udgangspunkt i aftens kamp, som var Danmark – Armenien. En kombination af perfekte pladser til landskamp samt stegt flæsk til aftensmad sammen med deltagere fra Århus fodbolddommerklub gjorde det til en rigtig god afslutning på en vellykket dommerevent.

Alt i alt, stor tak til DBUfor et glimrende arrangement.

 

-Thomas Basse4/9-14

Uddannelsesudvalget

 

Aktivitetskalender 2014 - 2015

 

 

 

Aktivitet

Dato

tid

Sted

Indefodbold instruktion        v/PJC

09-10-2014

19.00 – 21.00

Grenå IC

Fysisk træning v/ udviklerudvalget

Obligatorisk teorigennemgang

PEL - PJC

24-02-2015

18.00 – 19.00

19.15 – 21.30

Grenå IC

Fysisk træning v/ udviklerudvalget

Obligatorisk teorigennemgang

PEL + PJC

02-03-2015

18.00 – 19.00

19.15 – 21.30

Grenå IC

”Brættræning” ved det ”grønne bord”

  (kun testomfattede) PEL + PJC

10-03-2015

18.00 – 21.00

Grenå IC

Officiel test,  DBU J

Fysisk

Teori

18-03-2015

 

18.00 – 19.00

18.00 – 22.00

Grenå IC

 

 

Bemærk:

Såfremt du ønsker at virke som aktiv dommer i 2015, er der krav om, at du har deltaget i en obligatorisk teorigennemgang. Det er derfor vigtigt, at du møder frem på én af ovennævnte datoer, hvor der tilbydes obligatorisk teorigennemgang.

Såfremt du er forhindret, er der mulighed for at deltage i teorigennemgangen i en anden dommerklub.

 

Vedr. Fysisk og teoretisk test:

Dommere, som er omfattet af krav om deltagelse i/gennemførelse af fysisk og teoretisk test, vil modtage nærmere info, når vi nærmer os datoen for testen.

 

Med sportslig hilsen

Uddannelsesudvalget

Poul Johan Christensen

Poul Erik Lassen30/7-14

Kære alle,

Som følge af vore drøftelser med Randers Fodbolddommerklub, hvor vi bl.a. har talt om mulige sociale arrangementer har vi d.d. modtaget følgende invitation fra RFK. De forventer selv at kunne aftage ca. 25-30 af pladserne, og håber vi kan være med til at aftage resten. Man er velkommen til at tage kone/søn/datter/søskende med.

Med venlig hilsen,
Bestyrelsen

Kære dommerkollegaer
 
I gennem flere år har vi talt om en fodboldtur til Hamborg. Kenneth Velling har lavet alt det
praktiske og turen er nu (næsten) en realitet
Kampen hedder Hamborg SV – Werder Bremen og spilles lørdag den 22. november (med mindre
tv-selskaberne rykker den). VI tager afsted fra Randers på et passende tidspunkt, køber ind ved
grænsen og kører videre til Hamborg, hvor vi skal se kampen. Efter kampen kører vi hjem igen. Der
vil være mulighed for at købe øl/vand i bussen og mon ikke der bliver arrangeret et spil eller to på
kampen?
Selve prisen for turen bliver ca. 400,-kr. som dog afhænger af, at vi bliver mindst 40 pers. Hvilket
jeg selvfølgelig ikke håber er et problem.
Der er plads til 52 personer i bussen og pladserne vil blive afsat efter først til mølle princippet. Vil
du gerne have en søn/datter/kone/kæreste med, så fortæl det ved tilmelding. Tilmeldingen
foregår efter først til mølleprincippet, dog således at dommere har førsteret indtil den 15/8-14.
Tilmelding er bindende!
For at planlægningen kan komme et skridt længere frem, er det derfor vigtigt for mig at få
tilkendegivelser på om man er interesseret i at komme med, så jeg kan få bestilt billetterne, hvis
interessen er stor nok.
Den endelige kampdato vil selvfølgelig blive meldt ud så hurtigt som muligt.
Hvis dette har interesse og har du lysten til en dag i hyggens tegn med dommerkollegaer/venner,
så tilmeld dig turen. Det sker ved tilmelding til Kenneth Velling på:
kenneth_velling@hotmail.com
el. 40505079. Der er _ imellem kenneth og velling (kenneth_velling)

Med varme sommer hilsner og ønsker om god vind i efteråret

Bestyrelsen i Randers og Djursland
Kenneth Velling Randers dommerklub30/7-14

Medlemslisten er opdateret og ligger under medlems oplysninger - medlemsliste 


3/7-14

Så er tilmeldingerne til hygge på lørdag klar.

Nedenfor følger de tilmeldte:

Poul Erik Lassen
Gunnar Bjerglund
Bo Rasmussen
Magnus Rasmussen
Henrik Mortensen
Patrick Remon Andersen
Henrik Rygaard
Thomas Basse Jensen
Danny Kirkegaard Pedersen
Nicolai Kruse Andersen
Charsten Lilleris
Erling Stær
Poul Johan Christensen
Denis Mujezinovic
Søren Heinze
Jørgen Møller
Jacob Friis
Jan Høgh Nielsen
Bjarne Rasmussen
Audry Munanira
Joachim Hougaard
Jan Østergaard Nielsen
Jacob Nielsen

Det bliver en hyggelig aften


30/6-14

Halvlegs brev fra bestyrelsen

 

Kære medlemmer,

 

Det første halve år er gået, en masse udfordringer har budt sig og flere ændringer har sat sig igennem til gavn for alle.  Først af alt var der strukturændringen i udvalgene, hvor bestyrelsen var af den opfattelse at der skulle en fornyelse og ændring til så vi fik mere gang i uddannelse og udvikling – udvikling set med henblik på dommerklubben.  Udviklingsudvalget blev splittet i 2 dele og vi har nu i tillæg et uddannelsesudvalg som består af Poul Erik Lassen og Poul Johan Christensen, begge diplominstruktører og som har fået godt gang i den specielt med hensyn til de nye dommere.  Udviklingsudvalget består nu af Henrik Mortensen som formand og Bo Rasmussen, Per Knudsen og Gunnar Bjerglund også, her er der godt gang i den og vi har haft god gavn af også de nye udviklere og vejledere med i alt 78 opgaver her i foråret.

En af de udfordringer vi stod overfor, var, at DBU meget spontant meddelte, at DGI kampe selv skulle afregnes her og nu, dog uden at fortælle hvordan og hvorledes, det har skabt noget forvirring i starten og samtidig med at DBU vil have mange penge for kamppåsætningen, valgte bestyrelsen at se sig om efter et billigere alternativ, som blev en aftale med Thomas Thorup som kampfordeler udelukkende for DGI kampene, dette fungere meget godt og der har ikke været klager omkring dette fra nogen.

Et andet punkt vi havde med os, var et udvidet samarbejde med Randers. Her var der møde den 10 Juni i Randers, hvor de 2 bestyrelser  påbegyndte at udarbejde skitser for hvordan et sådan samarbejde ser ud.  I første omgang blev vi enig om at samarbejde på sociale arrangementer til efteråret og også på det faglige område vil der være nogle fælles udbud. 

På generelforsamlingen blev der efterlyst sociale arrangementer.  Her har bestyrelsen bedt Henrik Mortensen om hjælp, der kom med en ide for en øl smagning. Denne bliver afholdt den 5. juli i Auning og der er allerede en del tilmeldinger. Til vinter vil vi også afholde et socialt arrangement, mere omkring dette når planerne er færdig tænkt.

Så lige et lille ord fra kassereren, der meddeler at kampafgiften bliver indkrævet i løbet af sommeren med betaling medio August. Der bliver udsendt nærmere omkring dette til den enkelte dommer.

Tilbage er så kun at ønske tillykke til de der rykkede op og fortsat god sommer og god efterårssæsonen til alle, med mange spændene kampe.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen
26/6-14

Oprykninger til serie 3.

Udviklerudvalget afholdte d. 25/6-14 sit indrangeringsmøde for foråret 2014.

Det gav følgende oprykninger til serie 3:

Henrik Rygård, som indstilles til talentgruppen
Magnus Rasmussen
Mathias Møller Hansen
Kell Thyre

Stort tillykke til jer alle med de nye udfordringer.

Den opdaterede indrangeringsliste kan findes under medlems oplysninger - indrangeringer


26/6-14

Nyt fra udviklerudvalget og uddannelsesudvalget.

 

 

Gældende  procedure for mødetid til kampe:

-      Alene kampe - ½ time før

-      Triokampe – ¾ time før

 

 

Anbefaling vedr. tøjvalg i triokampe:

 

Kampdommeren kontakter sine linjedommere pr. sms i god tid inden kampen – for aftale om hvilken farve/type dommerdragt, der skal bruges i kampen.

 

OBS på forberedelse til kampen:

Den starter, når man modtager sin tilsigelse på kampen.

 

 

Anbefaling vedr. ”teknisk område”

I bredde – triokampe er der typisk ikke afmærket et teknisk område.

Det bedste at gøre er inden kampen at tage kontakt til træner/holdleder for at præcisere ”spillerreglerne” for bænken – herunder:

 

-      Hvor mange/hvem hører til på bænken/området

-      Opvarmning udskiftningsspiller – hvor skal dette forgå

-      Overtræksveste

-      Fairplay – god opførsel

 

Det er langt lettere at få ovennævnte på plads inden kampen – end 60 min. inde i kampen i en eventuel ophidset situation.

 

LD må aldrig råbe til en træner/holdleder på lang afstand – brug i stedet mimik/øjne til at ”sætte pågældende på plads ”

24/6-14

Oprykning til serie 2.

Udvikler udvalget har modtaget besked fra Talentkontakt udvalget om Denis Mujezinovic er rykket op i serie 2. Denis rykkede i serie 3 fra forårets start og nåede kun at få 2 udviklinger i serie 3. Disse 2 var dog af så høj kvalitet at det blev til en fortjent oprykning..

Stort tillykke med de nye udfordringer.. 17/6-14

TRIODOMMER + LINJEDOMMERSAMLING

Djurslands Fodbolddommerklub

fredag d. 13. juni 2014

17.00 – 21.00

Grenaa Idrætscenter

 

 

14 forventningsfulde dommere/linjedommere mødte frem til triodommer + linjedommersamlingen, fredag den 13-06-2014.

 

Uddannelsesudvalget havde allieret sig med to kompetente instruktører, nemlig Mads-Kristoffer Kristoffersen – og Dennis Wollenberg Rasmussen, begge fra Horsens Fodbolddommerklub og indehavere af FIFA skjold, som henholdsvis dommer og linjedommer.

 

Mads og Dennis havde strikket et godt, lærerigt og inspirerende program sammen for aftenen.

 

Der blev startet med praktikske øvelser på banen, som indeholdt følgende:

·         Opvarmning

·         Koordinationsøvelse – med musik

·         LD øvelser i løb – træning i ”almindelige” markeringer

·         Samarbejdsøvelse i løb – forseelse indenfor/udenfor straffesparksfelt

·         Spejløvelse – hvor der startes med stående øvelser – herefter øvelser under bevægelse. (instruktøren bruger gule/røde kort til at vise, hvad der skal markeres for)

·         Løbeøvelse i straffesparksfeltet

 

Samtlige deltagere deltog interesseret og engageret i øvelserne. Mads og Dennis styrede begivenhederne på en måde, hvor der virkelig var mulighed for at ”tage til sig” – men samtidig også plads til sjove episoder og humor.

 

Efter omklædning og bad var tiden kommet til lidt aftensmad. Der blev serveret et fremragende måltid, bestående af fløde kartofler og glaseret skinke- med en masse sundt og velsmagende salat til.

 

Efter spisningen stod den så på teori. Mads og Dennis præsenterede – i form af videoklip -deltagerne for en teoritest. En spændende måde at håndtere teorien på – der skulle dømmes ud fra reelle kampsituationer – og ikke – som det ellers er normalt ved teoritest – ud fra opstillede situationer.

 

Det, at testen gik ud på, at deltagerne hver især skulle ”skønne” hvad pågældende ville dømme i de viste klip – gav under gennemgangen af testen – ikke uventet anledning til en livlig og sjov debat.

 

Næste punkt i programmet var et gruppearbejde om dommer-linjedommer samarbejde omkring opstillede situationer. Efter debatten i grupperne at dømme – var dette punkt ikke spildt.

Efter et seriøst stykke arbejde i grupperne - med efterfølgende opsamling ved Mads og Dennis - blev deltagerne helt bestemt klædt godt på i relation til samarbejde i kommende trioopgaver.

(en skam det er for sent at blive udtaget til VM i Brasilien)

 

Sidste punkt på aftenens program var en drøftelse af ensretning for procedure, når man bliver sendt i triokampe – følgende emner blev her behandlet:

·         Mødetid

·         Tøjvalg

·         Ansvar for info til den påsatte trio

 

Konklusionen på drøftelser vil blive forelagt bestyrelsen i DFK – for endelig vedtagelse af fremadrettet gældende procedure. Herefter vil der tilgå alle info herom.

 

Der skal afslutningsvis lyde en kæmpetak til Mads-Kristoffer Kristoffersen og Dennis Wollenberg for deres indsats.

 

Også en kæmpetak til Poul Erik Lassen for planlægning af arrangementet – som sædvanligt, når noget har været i hænderne på Poul Erik – fungerede alt til UG.

 

Deltagerne på samlingen var:

Bo Rasmussen

Magnus Rasmussen

Søren Heinze

Jan Hansen

Patrick Andersen

Erling Stær

Almin Miljanovic

DenisMujazinovic

Charsten Lilleris

Gunnar Bjerglund

Heine Jensen

Kell Thyre

Danny Pedersen

Avni Aslani

 

Fra uddannelsesudvalget deltog:

Poul Erik Lassen

Poul Johan Christensen

 

Fra udviklerudvalget deltog:

Henrik Mortensen


Der ligger masser af billeder fra samlingen under kampbilleder.


13/6-14

Oprykning til serie 4!

Thomas Basse Jensen har imponeret udvikler udvalget så meget, siden sin første kamp der var en U-14A kamp d. 15/3-14, at udvalget har valgt at rykke Thomas op i serie 4. Thomas får sin debut på mandag i kampen Mols IF - TMV 8530.

Stort tillykke skal lyde herfra.... 

5/6-14

Onsdag d. 4/6-14 var dagen hvor Bo Rasmussen og Poul Erik Lassen skulle op til eksamen som breddedommer udvikler.

Kampen var en serie 3 kamp i Hammelev, mellem Åstrup/Hammelev og SIF Assentoft/Hørning. Nicolai Kruse Andersen har i foråret imponeret udviklerudvalget så meget at vi valgte at give Nicolai chancen i denne kamp.
Bo og Poul Erik bestod med glans og vi har derfor i DFK nu 2 nye breddedommer udviklere, stort tillykke til dem!

Nicolai leverede ligeledes en flot præstation, så flot at de 2 censorer, Michael Eriksen og Ejnar Rasmussen, gerne ser Nicolai rykket op i serie 3 og indstillet til talent regi fra efterårets start. Dette har udviklerudvalget i DFK selvfølgelig valgt og følge. Der skal derfor lyde et stort tillykke med oprykningen og de nye udfordringer i talent regi fra efterårets start.   

På billedet ses deltagerne fra denne aften. Flere billeder kan ses under udviklerudvalget og under kampbilleder.

På udvalgets vegne

Henrik Mortensen

_________________________________________________

31/5-14

Sæson afslutning i DFK

 

Du inviteres hermed til hyggeligt sammenvær med dine dommerkollegaer som afslutning på forårssæsonen.

 

Lørdag d. 5/7-14 kl. 17.00 til ?

 

Denne aften vil byde på lidt godt at spise samt muligheden for at smage på lidt forskelligt øl. Der vil også være mulighed for at udfordre din kollega i et spil eller to ;-)

 

Aftenen vil foregå i bordtennis lokalerne på

Potetevej 3 i Auning.

 

Der er en egenbetaling på kr. 50 for hele aftenen.

 

Bindende tilmelding skal ske til undertegnede ved at overføre de 50 kr. til

konto 9326-7874146 Husk at påføre navn!

 

Seneste tilmelding er 27/6-14

 

Håber vi ses til en hyggelig aften

 

Med sportslig hilsen

 

Henrik Mortensen
21/5-14

Netværksgruppen på besøg hos AGF

Søndag d.11 maj kunne Poul Erik Lassen (PEL) og Poul Johan Christensen (PJC) (Uddannelsesudvalget) byde på endnu et møde for netværksgruppen. Denne gang blev mødet afholdt i AGF´s lokaler på Fredensvang. Hele 2 kampe, var der på dagens program, den første kamp var AGF´s U-19 Liga. Inden kampen var der planlagt et møde med kampens dommer, Superligadommer Jacob Kehlet. Dette blev dog ikke en realitet, da Jacob blev påsat til at dømme i Superligaen, søndag samme dag. Hans erstatning var dog en interessant en af slagsen, ikke blot fordi han til daglig går rundt med en pistol i hans bæltet, men også fordi det var en tidligere bekendt af uddannelsesudvalget. Sandi Putros var dommeren der for godt 7 år siden, dømte en U-15 kamp, hvor der også var en netværksgruppe fra DFK for at kigge på. Sandi fortalte om sig selv, og hvad hans forventninger var til kampen, samt hvad han ville have fokus på under kampen. Det var en våd, men god fornøjelse at iagttage Sandi under kampen. Sandie havde en rolig fremtræden og havde en god dialog med spillerne under hele kampen. Kampen endte 0-2 til udeholdet, som var rivalerne fra Randers FC. Efter kampen var DFK vært for en god frokost.

Da frokosten var indtaget, kom AGF´s U-19 Cheftræner forbi og fortalte om hvordan han havde oplevet kampen samt, hvad den gode dommer for ham skulle kunne indeholde. Efter dette var Sandi og hans linjedommere, Thomas Ginnerskov Jensen og René Bertel, klar til endnu en dialog om hvordan de oplevede kampen. Her fik netværksgruppen også mulighed for at stille spørgsmål til dommertrioen, omkring forskellige observationer de havde fortaget under kampen, som en del af en opgave som blev stillet at PEL og PJC før kampen. Besøget på Fredensvang blev sluttet af med et billede af dommertrioen og netværksgruppen. Efter billedet blev der ringet til frikvarter og nu stod den på kamp. AGF ´s førsteholdstrup skulle møde SønderjyskE på hjemmebane, dette vil jeg dog ikke kommer nærmere end på...

Som forventet var det en fornøjelse, at skulle deltage i endnu et møde med netværksgruppen. Netværksgruppen takker for et godt arrangement.

 

- Thomas Basse

15/5-14

Netværk 2013 – oplevelsestur til AGF, søndag den 11. maj 2014

 

Med Poul Erik Lassen som initiativtager og tovholder drog 9 af de nye dommere fra 2013 forventningsfulde mod storbyen. Formålet med turen var, dels via det sociale, at styrke netværket – og dels af få noget fagligt med hjem i bagagen.

 

Der blev startet op i de 3 biler ved 9 tiden – og Ikke alle holdt sig vågne på hele turen ind til byen – for nogle synes tidspunktet vist at være ”midt om natten”.

 

Poul Erik havde strikket et spændende program sammen for dagen, som startede med, at vi fik besøg at dommeren, der skulle dømme U-19 liga kampen AGF- Randers Freja. Dommeren var Sandi Putros, som er indrangeret i 2. division. Dette var et lidt sjovt tilfælde, idet DFK for syv år siden havde et lignende arrangement for nye dommere, hvor vi overværede U-15 M kampen mellem AGF – Aastrup/Hammelev, og her var det selvsamme Sandi Putros, der dømte denne kamp.

Sandi fortalte lidt om hvordan han havde tænkt sig at gribe opgaven som dommer i U-19 liga kampen an – og han besvarede også velvilligt de spørgsmål, der kom fra deltagerne.

 

Herefter blev der fremlagt et oplæg til de opgaver, deltagerne skulle arbejde med under U-19 liga kampen, hvor det gennemgående tema var ”dommeren som leder”.

 

Efter kampen var der er et flot frokostbord, hvor alle fik stillet sulten og gjort klar til næste programpunkt, som var et besøg af AGF træneren for U- 19 ligaholdet Claus Terkildsen. Han fortalte lidt om sine oplevelser af kampen ovenpå 0-2 nederlaget til Randers Freja.

Efterfølgende gav Claus sit syn på, hvad der for ham gør en dommer god.

 

Herefter fik vi igen besøg af Sandi Putros, som havde taget sine to linjedommere Renè Bertel og Thomas Ginnerskov Jensen med.

Her fik deltagerne mulighed for at stille spørgsmål til de oplevelser, de havde fra kampen.

Deltagerne og dommertrioen fik en givtig og spændende dialog omkring evalueringen af kampen – og der blev også snakket en del om karriereforløb.

 

Nu var det så tid til nok en opgave for deltagerne. Deltagerne blev delt op i to grupper – og opgaven gik ud på at finde ud af, hvor godt deltagere i de respektive grupper formåede at arbejde sammen om at løse opgaven, som – ud fra forskellige oplysninger – gik ud på, at  finde ud af ”hvem ejer zebraen”. Det toner hen i det uvisse om nogen fandt ejermanden til zebraen – men det så ud som om deltagerne hyggede sig med opgaven.

 

Dagens sidste programpunkt var overværelse af superliga kampen AGF – Sønderjyske.

Det gik jo – som nok alle er klar over – ikke så godt for AGF, som må en tur ned i 1. division.

Ærgerligt for AGF – og ærgerligt for Aarhus. Vi håber på en hurtig oprykning.

 

Stor tak til følgende for deres medvirken til at gøre arrangement muligt:

Bo Jensen, AGF

Hanne, AGF som sørgede for frokosten

Sandi Putros, René Bertel og Thomas Ginnerskov Jensen

Claus Terkildsen, træner i AGF

 

Sidst – men ikke mindst tak til Poul Erik Lassen for det store arbejde med at få arrangementet planlagt og gennemført.

 

 

 

 

 

Deltagere i turen til AGF var:

Jørn Hansen

Simon Schumarcher

Audry Munanira

Chris Andreasen

Simon S. Andersen

Thomas Basse

Kristian Møller

Mathias Kristensen

Claes Søgaard Bøje

 

Som ledere fra DFK:

Poul Erik Lassen

Poul Johan Christensen

 

Mvh.

Uddannelsesudvalget

Poul Johan Christensen

 

 

Billede:

 

Deltagere + dommertrioen fra U- 19 liga kampen udenfor AGF

 
7/5-14

Første netværksmøde med de nye dommere fandt sted i grenå den 25.4.14. Glade unge mennesker mødte op
til et møde med Poul Erik Lassen og Poul Johan Christensen for at blive godt forberedt til sæsonen. De har alle dømt nogle kampe og har haft vejledninger og nu skal de så fortsætte opad forhåbentlig. Poul Erik og Poul Johan fortalte om netværket og hvad det skulle bruges til, mens de unge dommere fortalte om dem selv og Deres oplevelser indtil nu. Derefter blev der lagt op til en teoretisk test for at se hvor meget der var blevet hængende siden examen i November sidste år og det gik fint for alle. Vinderen fik overrakt en lille gave fra vores Sponsor Sportigan. Efter en lille madpause var det formandens tur til at fortælle lidt om klubben og formanden for udviklerudvalget havde så lejligheden til at fortælle om det der ligger i udvalgets regi og hvordan der blev arbejdet der. Afslutningsvis var Poul Erik og Poul Johan samt Henrik så på igen for at fortælle om bl.a. DFK hjemmesiden, DBU net samt særregler og kommende kurser.  De unge dommere viste stor interesse og sugede viden til sig så de er godt rustet til fremtiden. Et flot stykke arbejde fra udvalget der tager hånd om de nye dommere.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
Venlig hilsen
Michael