Arkiv 2013

Jan´s vej til VM i halvmarathon

For at starte med den store linje, så har jeg besluttet at jeg vil gennemføre løbet på 1 time og 45 minutter.

Det er så lige 10 minutter bedre end min hidtil bedste tid... og svarer til 5 minutter pr. km.

Ud fra dette mål har jeg allerede lagt min kalender fast i de sidste 3 måneder før løbet, dvs. jeg har meldt fra som fodbolddommer frem til 1. marts. Så har jeg dommeropgaver frem til den 15. marts og bruger disse kampe som intervaltræning, så benene forhåbentligt bliver lidt hurtigere.

Det betyder også at min træningsmænde i disse uger øges til 5-6 gange om ugen.

De sidste 2 uger før løbet er der så løbeture i planlagt og helst lidt hurtigere (-15- 20 sek/ km) ½-marathon tempo på 10-15 km´s længde, jeg løber 3 gange om ugen.

Men inden da, dvs. frem til 1. marts dette program.
Deltager jeg i HG´s serieløb 1. søndag i hver måned 10,0 km, som indikator for maks. hastighed.
Deltager jeg i 4 gange DGI crossevents på 8,0 km, blot som afvekslingstræning, men absolut hårde løbeture.

Ellers er mine ugeprogrammer tirsdage 8-10 km byløb, torsdage 8-12 km byløb, søndage ture i skov og på landevej +12 km og følger vores månedsprogrammer og tilpasses i omgange til de planlagte km.

Jeg har indlagt testture i min plan, så jeg en gang sidst i hver måned har en langt tur på 16-19 km.

Mit mål er at 1. februar løber jeg 17 km i ½-marathontempo uden problemer og herfra til VM er det blot at optimere løbet ind til 29. marts.

 
Og sidst men ikke mindst, så lytter jeg til min krop og tager ikke hårde løbeture, hvis der er tegn på begyndende skader. Så hellere sidde over eller en tur på mountainbiken i stedet.

Jan
 
Efterskrift: Gennemførte på 1:53:25 efter fine mellemtider frem til 8,0 km, hvor ondt i venstre knæ gav skår i sluttiden.

Indlæg Dalbysporten

Klik på foto for større udgave, eller følg dette link 


http://www.123hjemmeside.dk/dalbyloeberne/58651609

eller klik i venstre kolonne under foto og mappen Dalbysporten dec 12, klik på foto så er der meget stor udgave.
 
Jan

Berlin halvmarathon 2013

Her er de flotte resultater af Dalbyløberne i årets Berlin halvmarathon.

745 153 Møller Johnny (DEN) 01:29:14
3489 519 Jørgensen, Brian Scharling (DEN) 01:43:10
4564 547 Rasmussen, Ove (DEN) 01:46:53
2374 367 Rasmussen, Charlotte Hornemann (DEN) 02:00:58
9726 47 Jørgensen, Patrik Scharling (DEN) 02:03:08
4391 503 Dr. Gasberg, Suzanne (DEN) 02:12:20
5482 912 Brangstrup, Helene (DEN) 02:18:50
12631 1781 Møller, Susanne (DEN) 02:18:55
13048 99 Rasmussen, Stine Hornemann (DEN) 02:22:32
6325 765 Carlsson, Helle (DEN) 02:25:09
6794 126 Ovesen, Susanne (DEN) 02:29:49
7173 881 Rasmussen, Birthe (DEN) 02:35:13

Jan

Så skiftede håneretten igen...

Søndag satte Helene tingene på plads inden næste uges Berlin ½-marathon, i HGATM´s Skærtorsdagsløb. Birthe blev løbet bagud og slået med overbevisende 14 sekunder.

Inden da havde de to damer lige varmet op med en løbetur på knap 14km. Pas på Berlin...

Vores øvrige resultater fra HGATM...

Skærtorsdagsløbet 28. marts 2013.
 

10km 

Johnny Møller 42:07
Peter Karstenberg 47:09
Susanne Ovesen 1:07:44
5,1km
Jan 23:47
Louise Karstenberg 30:26

Formandens beretning...

ved årets generalforsamling kan læses nedenfor:

 

Dalbyløbernes beretning 2012  

Der var formandsskifte midt i perioden og stor tak til Dorte Eibye for hendes arbejde.  

Medlemstallet er stabilt med 62 medlemmer. Positivt er det at der er kommet lidt flere unge løbere til.  

Der har hele året været løbetræning 3 gange ugentligt og altid med fastlagte ruter, det har fungeret rigtigt godt.  

Der har også været løbetræning gennem sommerferien.  

Dalbyløberne har traditionen tro deltaget i Faxeløbet, hvor der løbes i og op ad kalkbruddet, et meget hårdt løb.  

I april havde en sej kerne af Dalbytøser valgt en tur til Berlin, hvor der blev løbet ½-maraton. Der går rygter om at det var en fantastisk tur.  

Også i april var der en del løbere til løb i Brøderup 12,2km og ½-maraton. Jeg synes det er et af de hårdeste løb og kan man klare det, ja så kan man klare alt…  

I maj var der TV2Øst løb i Vordingborg og 26 Dalbyløbere deltog og der blev efter løbet hygget i det flotte solskinvejr.  

Der blev løbet Villa Galinaløbet i august hvor der igen var fin deltagelse af Dalbyløbere.  

I September tog 12 løbere til Thy for at løbe Thy ½-maraton eller de lidt kortere ruter på 5 eller 10 km. Løbet løbes i Nationalpark Thy i en helt fantastisk natur. En rigtig hyggelig tur sammen med rare løbere. En tak til Suzanne for husly i hendes hus i Hanstholm.  

Eremitageløbet i oktober blev gennemført af næsten 20 løbere og der blev sat flere flotte personlige rekorder.  

I slutningen af februar startede nyt hold løbere op og hele 25 var friske. Vi havde lidt udfordringer med at finde en fast træner, så opgaven blev fordelt på 4 trænere. Det var ikke en optimal løsning og vi evnede ikke at fastholde løberne efter opstartsprogrammet. Heldigvis er nogle af de tabte løbere startet igen i år. Og trænermæssigt er der i år en fast træner, så vi tror på fastholdelse.  

Aktiviteter i året har været familenytårsgåtur i Bregentved,  

En genopstandelse af Dalbyløbet i juni, hvor vi fik en overraskende stor deltagelse på 80 løbere. Vi havde ruter for alle på 5 og 12 km og ½-maraton. Der var stor hjælp af Dalbyløbere og deres familier, hvilket gjorde at løbet blev afviklet til UG. Så arrangementet må betegnes som en succes.  

Vinteren blev startet med en velarrangeret julefrokost og stor ros til Dorthe Jørgensen, Jette Tuborg, Charlotte og Helene for afviklingen. Der var enighed om genvalg af alle til næste julefrokost.  

Lige op til jul blev der afviklet ”Æbleskiveløb”, men det var vel mest som undskyldning for lidt julehygge i cafeteriet med kaffe og æbleskiver inden juleferien.  

Regnskabsmæssigt blev opnået et tilfredsstillende resultat og beholdningen giver Løbeafdelingen mulighed for afholdelse af løbekurser og foredrag i 2013.  

 

Jan Brangstrup

Der har været afholdt Generalforsamling i hovedforeningen...

Mandag den 18. marts 2013, Allan blev uden modkandidater valgt som ny suppleant for løbeafdelingen - Stort tillykke til ham!
Generalforsamlingen forløb iøvrigt i god ro og orden og det var igen glædeligt, at Dalbyløberne i antal var bedst repræsenteret blandt de fremmødte.
 

 
Jan

Sidste afdeling af HG vinterløb er afviklet...

Søndag den 3. marts var det tid til sidste omgang HG-vinterserie og 6 Dalbyløbere deltog med flotte resultater og flere med sæsonens bedste tid.

 
Peter Karstenberg løb 10km i sæsonens bedste på 45:51
 
I 5,6km løbet var der igen gode tider for alle.
 
Jan

Dejligt at se så mange nye løbere...

Hele 18 løbere startede på begynderholdet søndag og flere har meldt deres ankomst i den kommende uge og der er selvfølgelig også plads til dem der ikke lige kunne i dag, bare mød op!

Michael stod for opvarmningen og den første tur for begynderne.
Efter turen var der plads til hygge og en kop kaffe i cafeteriet.
Om 12 uger, når træningsprogrammet er ovre, kan de alle gennemføre et 5km løb.
Velkommen til alle!
 
Jan

Hvilken slags vigtig er din træning?

Jeg vil gerne være mere involveret i frivilligt arbejde, invitere til flere sociale arrangementer, rykke mere på min karriere og have hår som Helena Christensen. Det er een liste. Men der er også en anden liste.  Den hvor jeg vil have børn og en mand der ved jeg elsker dem, styr på min økonomi og et godt helbred. Forskellen på de to lister er niveauet af vigtighed. Den ene er “nice to have”, den anden er “need to have”. De fleste af os har begge slags ønsker, og mens jeg nok overlever uden at få hår som Helena Christensen, så vil jeg kæmpe som en gal for at sikre at mine børn ved jeg elsker dem…

Når det kommer til din træning, så spørg dig selv: hvilken slags “vigtigt” er det for dig at få trænet? Hvis du ubevidst putter din træning over på “nice to have” listen, så er det alt for let at springe over, og alt for svært at retfærdiggøre at bruge tid på det frem for alle de andre vigtige ting.
Jeg tror, at hemmeligheden til at blive løber for livet er at forstå, at træning er et fuldgyldigt medlem af “need to have” kategorien. Jeg ved, at min livsglæde lynhurtigt vil gå fløjten, hvis jeg ikke har kærlighed og mit helbred. Men jeg ved også, at vi får det ud af livet som vi putter ind, og hvis jeg ikke har energi og overskud, så kan jeg ikke give det jeg gerne vil til de mennesker og opgaver, som er vigtige for mig. -Derfor er det af den øverste vigtighed at investere i min fysik.

Dog er det nødvendigt at skelne mellem vigtigheden af at passe på sin fysik, og så at nå et sportsligt mål. Jeg oplever tit folk, som sætter sig et mål om at løbe marathon eller lave en Ironman, og så bliver de meget stressede og frustrerede fordi de tror at det slet ikke vil have nogen konsekvens for hvad de ellers kan nå. Hvis du spørger mig: Er det vigtigere at komme til OL end at dine børn og mand ved du elsker dem? Så er svaret klart nej. Det betyder, at jeg er nødt til at prioritere imellem andre “nice to have” ting, for at gøre plads til det mest nødvendige. Selv om jeg synes det er vigtigt at lave frivilligt arbejde, invitere venner til middag osv. så er jeg nødt til at tage konsekvensen af det mål jeg har sat mig, og sætte nogle andre ting på stand by.

Det er meget oppe i tiden, at man absolut skal være i gang med at træne op til noget stort. Ellers tæller det ligesom ikke. Men det er misforstået. Jeg mener det er mindst lige så imponerende og meningsfuldt ganske simpelt at træne til, at kunne leve det liv du drømmer om.

Lidt tanker der giver bund til overvejelse hentet hos Rikke Rønholt.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.11 | 14:37

Jeg giver flødeboller i dag Peter

...
06.11 | 12:48

Den korte opsummering af mødet i torsdag, bliver den lidt længere ? Har hørt lidt om mødet, men vil gerne høre lidt mere 😉

...
05.11 | 23:40

Hvor løber vi i morgen den 6 november.

...
05.11 | 22:15

Hvor løber vi i morgen den 6 november.

...
Du kan lide denne side