Start på smertecenter

Skønne blomster ved Gardasøen

Smertecenter

Den 12 januar 2009 kl. 9.00 var jeg på Rigshospitalets Smertecenter, og talte først med læge Per Rotbøl, derefter sygeplejerske Helle Overgaard. Efter godt og vel en times snak med lægen, kom han frem til hvilke piller jeg skulle tage fremover, og det er 1OxyContin og 2 Panodiler(depot) 3 gange dagligt, med 8 timers mellemrum. Fra den 19.01 også Noritren.Jeg fik også afførings piller med, for ellers kan man få forstoppelse, og det er jo ikke så godt.
Tirsdag og onsdag havde jeg meget ondt, det værste jeg har oplevet igennem årene, og det er jo fordi jeg normalt har taget
smertestillende medicin igennem dagen, men dem jeg er på nu, er depot medicin, og det virker jo ikke på en studs.
Jeg har lavet en skala som hedder:
1. Ingen smerter
5. Værst tænkelige.
Mandag og Tirsdag var helt klart 5
I dag den torsdag den 15.1. er jeg på 4 med pil ned.
Sygeplejersken ringede til mig i formiddags, og igen her i eftermiddag, for at sige at jeg gerne tage dobbelt OxyContin, men det gør jeg nu ikke, for det tyder jo på at smerten er ved at aftage. Det er rigtig dejligt at der er nogen som tager hånd om en, det har mine læger jo ikke gjort, men de ved måske ikke nok om smerter.
Anni

Den 8 februar 2009
Mine smerter ligger på 2 om mogenen og 3-4 om aften, jeg synes ikke det går så godt som jeg havde håbet på, selv om at jeg får en del mere medicin, end i starten.Og der er snart gået en måned.ØV ØV
Anni

24 Marts 2009
Nu er jeg igang med ny pille, for jeg følte ikke piller jeg tog, hjalp særlig godt. Men det er meget underligt, for igår havde jeg ret ondt  det meste af dagen, og idag har jeg ikke ondt, og det er jo dejligt.
Anni

20 februar 2010
Ja der er næst  gået et år, fra sidst jeg skrev om mine smerter, og de er der stadigvæk desværre, og som det plejer, har jeg ikke så ondt om morgenen, men henad ved 3-4 tiden er igen slemt, øv så tager jeg en Oxynorm som hjælper i nogle timer.
Mine piller som jeg indtager nu, tre gange om dagen,
 er:
1 OxyConti
2 Panodil (depot)
2 Noritren
2 Gababenti
Men jeg har lige prøvet et plaster i tre uger, som jeg skulle sætte der hvor jeg havde mest ondt, det skulle sidde i 12 timer og så 12 timer uden, men jeg kan ikke mærke at det har hjulpet. Det hed Versatis.
I forhold til min egen skala, så ligger min smerte på 3, og det er jo for tidligt på dagen, for kl. er 12.30. ØV igen.
Anni

11 december 2010
Jeg har da været ret sløv, til at få opdateret min hjemmeside,for der er da sket en del siden.
I maj havde jeg besluttet at nu ville jeg ud af pillerne, for når jeg stadigvæk havde ondt, føltes det ret dumt, at bruge en ca. 4000 kr. om året på piller, især som folkepensionist.
Men lægen på smertecenteret syntes at inde vi smed håndklædet i ringen, skulle jeg prøve med Metadon, ja det lyder godt nok sært, men Metadon er opfundet som smertestillende medicin.
Som sagt så gjort, jeg skiftede oxicontin ud med Metadon kun 5mg. tre gange i døgnet. Stofmisbrugere er måske på 40mg. eller mere.
Det gik fint med overgangen, og i ca. en lille måned havde jeg IKKE SÅ MANGE SMERTER, kun engang imellem lidt om aften.
MEN til gengæld var jeg ualmindelig træt, jeg stod op kl.7.30 og når jeg ville se min mailpost kl.9.00 var jeg ved at falde i søvn hen over tastaturet, een dag sad jeg med hoved i hånden, og VÅGNEDE. jeg var sku faldet i søvn. Men når lavede noget mere fysisk, så var jeg ikke søvnig.
Ind imellem om aften var jeg midt i TV-avisen ved at falde i søvn, så lagde jeg mig ned på sofaen og sov i et kvarter, det hjalp, for jeg kunne jo ikke gå i seng, fordi jeg skulle tage alle mine piller ved 23.30 tiden.
Det er lidt fjollet at sætte vækkeur for at stå op og spise piller.
Nå men søvnigheden gik over, og så var det helt godt i lang tid, men i midten af November begyndte jeg IGEN at få ret ondt, allerede fra om morgenen.
Ikke godt, så jeg fik talt med "min" sygeplejerske Helle, om at jeg ikke ville højere op i Metadonen, men gerne ville ud af den, og hun talte så med min læge Per, og det var så i orden, så den 14 december efter at have været på nedtrapning, er jeg Metadon fri.
Men det smerter er meget mystiske, for igår den 10 december havde så ondt hele dagen så man tror det er løgn, jeg spiste hele tre Oxynorm, som faktisk ikke hjalp,
OG SÅ I DAG HAR JEG IKKE HAFT ONDT,
det er da mærkeligt.Sidste nyt, jeg skal være med i en test på smertecenteret, men først i Januar

Det går ud på at jeg skal være derinde i tre timer.
Den første time, skal min hud i det område hvor jeg har ondt
lokal bedøves.
Dernæst skal jeg sidde med et plaster med chilli på i en time. Det gør sikkert død ondt
Så skal jeg bliver der en time mere, hvor de kan give mig smertestillende medicin.😮

Det hele skulle så munde ud i at jeg i de næste tre måneder skulle være smertefri, det vil jeg da bede til at det lykkes.
Det er også prøvet af i USA, men det var ikke alle der blev smertefri,sørgeligt nok, og jeg håber ikke jeg er en af dem.
Men mere om det, når jeg har prøvet det.
God Jul til alle
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE