Små ideer bliver til store

Papirarbejdet

Da vi kom hjem til Danmark igen, var vi ikke et sekund i tvivl om at vi havde fundet kirken, hvor vi ville sige ja til hinanden. Vi gik i gang med at undersøge, hvordan man blev gift i Rom, men det viste sig at være lidt af en labyrint, hvis man ikke kender vejen.

Vi tog kontakt til den danske ambassade i Rom og de sagde, at de ikke kendte til den kirkelige del af processen, men at de ville hjælpe os med at få lavet en nulla osta (Det er en attest, som man skal have for at blive gift i Italien og den minder lidt om vores prøvelsesattest).
Den danske ambassade foreslog, at vi blev gift på rådhuset herhjemme og derefter fik foretaget en velsignelse i Rom. Dette overvejede vi lidt, men blev meget hurtig enige om, at vi ikke ville giftes på rådhuset (hverken i Danmark eller i Rom).

På nettet undersøgte vi hvilke regler, mht. dokumenter og attester, der gælder for at blive gift i en katolsk kirke i Rom, men det var lidt svært at finde rundt i disse. Selve papirarbejdet er noget mere indviklet end i Danmark (der er en del forskellige papirer samt attester, som alle skal være i orden og de skal igennem forskellige kontorer, før de kan blive godkendt både i Danmark og Italien).  

Først tog vi kontakt til den katolske kirke i Danmark og aftalte et møde med præsten. For at blive gift i den katolske kirke skal man igennem et "bryllups forberedelses kursus" og papirerne skal godkendes. Selve kurset var faktisk lærerigt. Vi skulle snakke om, hvorfor vi ville giftes og vores mål og drømme for fremtiden. Det var en ægteskabsterepeut som underviste det meste af kurset, og vi skulle lave forskellige øvelser, bl.a. konflikthåntering og lign. 

Efter at vi havde "bestået" kurset, skulle vi medbringe vores dåbsattest og prøvelsesattest til præsten som skulle se dem for at godkende os. Og på baggrund af dette, fik vi en attest "status liber" som vi skulle afleveres til bispekontoret (som også skulle godkende os). Derefter blev dette sendt til bispekontoret i Rom, som efterfølgende også skulle godkende os osv. Pyha.... 

Dette var det danske papirarbejde. Nu skulle vi så igennem hele møllen i Rom for at blive godkendt. Da vi ikke kendte til, hverken den kirkelige eller juridiske del (hvor de forskellige attester skulle sendes hen og i hvilken rækkefølge), besluttede vi os for at søge hjælp hos en bryllupplanlægger i Italien, for vi havde lang vej igen..........

Vidnerne skriver under

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.10 | 12:58

...
13.09 | 09:53

Kan du måske hjælpe mig med hvordan jeg laver en halv bue til min mor og far når de har korverbryllup
PS undskylder stage fejl

...
06.03 | 21:40

Very nice!
Good to see a beautifull wedding like that.

...
24.10 | 21:53

Super flotte billeder fra en ,tydeligvis, fantastisk dag. Stort tillykke med dagen. Mange hilsner fra Mikki og Lizette

...
Du kan lide denne side