Familien Bergh Hansen
Lones far - Hans Frederik Bergh Hansen f.27.06.1912

Blandt venner kaldet Mester. Født I Stouby 27. juni 1912 (angiveligt i en høstak - men mere sandsynligt er det en af far Hans' mange historier. En vild og uregerlig barndom med mange fysiske knubs for dengang var spanskrøret ikke afskaffet og derudover skulle alting prøves af. Måske derfor hadede han vold af enhver art. Søn af Maskinmester Niels Hansen (Den Kellerske Anstalt i Brejning) og hustru Elna Bergh (af huguenotslægt). havde 2 søskende - en storebror der døde som barn og en søster Birthe f. 1917 som senere giftede sig med den senere inspektør på Den Kellerske Anstalt. Opvokset i Brejning hvor han igennem sin skoletid gik til Vejle hver dag - en tur på mere end 6 km. Sejlede til søs i nogle år dels som marinesoldat og dels som maskinmester. 
Gift med Inga Jensen 3. marts 1939
Uddannet maskinmester og aktiv som sådan på Sølund i Skanderborg til sin 70-års fødselsdag i 1982.
Mangeårig formand for badmintonklubben i Skanderborg til hvilken klub han leverede adskillige talenter fra eget hus. Var selv aktiv badmintonspiller (og tennisspiller om sommeren) til han var ca 70 år. Æresmedlem af DBF og årets idrætsleder i Skanderborg i .....
Formand for  den lokale maskinmesterforening og arrangør af adskillige fregatskydninger i denne. Selv en habil skytte. Stod gerne for nedskydningen af krudtkammeret 😲.
En god taler og en meget selskabelig mand som kom i kontakt med alle folk på ingen tid. Masser af humor, jokes og dril og spas. En provokatør overfor al småborgerskab - og fuldstændig uberørt af dennes forargelse - han nød den i fulde drag 🤩.
Han var en dejlig morfar og farfar som altid havde tid til lidt rollemodel-sysler hvor han lærte børnene at snitte pinde uden at skære sig og så ærter i lige rækker samtidigt med at han altid spredte det gode grin blandt børnene. Sammen med ham turde de alt - og sammen med ham kunne næsten alt lade sig gøre.
Død 19. marts 1989 af blærekræft efter ca ½ års sygdom. Begravet på Skanderborg Slotskirkegaard.

Lones mor - Inga Jensen f.18.08.1912


I familien kaldet Courage - frit efter Bertolt Brecht's romanfigur. Og afgjort med en vis lighed med denne. Født i Brejning ved Vejle af mor Lene Katrine Tønder og far Jens Nikolaj Jensen. Far var inspektør på den Kellerske Anstalt i Brejning. Havde 3 søskende Erna g. Houlberg f. 1907, Helge f. ??, Gunner f. ??. Inga var meget syg som barn af diverse lungelidelser og havde derfor en stille barndom hvis det ikke havde været for vennen Hans som sørgede for underholdningen med sine Emil-streger. Hun blev uddannet damefrisør i Vejle og giftede sig efter nogle år som uddannet frisør med sin barne- og  ungdomskæreste Hans, som hun på skrømt var evigt forarget over. De giftede sig 03.03.1939. De havde deres lille spil - ham som den udadvendte og vilde, lidt provokerende overfor alt det der var borgerligt - og hende som "dydens vogter" med sit evige " Hans altså - nu stopper du" men med slet skjult henrykkelse i stemmen over hans påhit.
Det var Inga der lærte Hans at spille badminton og tennis og hun var tillige en dygtig svømmer. Hun var en vigtig brik i Badmintonklubben hvor hun stod for alle opkrævninger og passede banerne og alle børnene der havde tider om eftermiddagen ligesom hun styrede banerne og kampene til de mange turneringer der blev afholdt i klubben.
Hun var en formidabel kok og bager. Ned til mindste detalje tilberedte hun alverdens ting fra haven i et pengeknapt hjem med 6 fødte børn og senere masser af venner og svigerbørn og børnebørn. Et hus hvor alle døre altid stod åbne og hvor der var et evigt rend af mennesker - en trafik de begge to nød i fulde drag.
Hun var virkelig "bag enhver mand er en stærk kvinde" og man skulle ikke underkende hendes indflydelse.
For børnebørnene var hun indbegrebet af en mormor/farmor. Altid tryg og forudsigelig, altid klar til knus og kram, altid tålmodig og sød, altid med en pose godter i baghånden, altid med den gode mad på panden som forældrene ikke kunne finde ud af at lave og altid med tid til leg og kærlig omsorg.
Hun havde styr på hele familiens gøremål og var en forrygende dejlig mormor og farmor indtil en demens-form desværre indhentede hende. Hun døde 18. september1990 på plejehjemmet Kildegården i Skanderborg hvor hun tilbragte de sidste to år af sit liv. Er begravet på Skanderborg Slotskirkegård

kaldet Rolle - Birgit - Lones søster - første fødte barn af Hans og Inga - født 09.01.40 - barn 1 af Inge og Hans

Birgit - også kaldet Rolle - uvist hvorfor - blev født d. 9. januar 1940 i hjemmet i Skanderborg. Hun var enebarn i næsten 7 år og op igennem 2. verdenskrig. Tog realeksamen i Skanderborg og fortsatte på højskole i Testrup og Oldrup - og senere sygeplejeskole - en uddannelse hun ikke færdiggjorde pga en graviditet og barnefødsel hvilket var uforeneligt med sygeplejeelev-rollen på den tid. Faderen til barnet var indlagt med brækket ben under hendes kyndige pleje som altså fortsatte efter indlæggelsen 🤩. Hun passede tre hurtigt-efter-hinanden børn i en del år hvorefter hun tog en sygehjælper-uddannelse som hun fungerede med i den primære plejesektor indtil en nedslidt ryg sendte hende på pension . Gennem mange år har Rolle været en central figur som "ulve-mor" for mange spejderbørn i det vanskelige kvarter Rosenhøj. Og med en åben dør i lejligheden hvor der nærmest var sådan en slags "Hovedbanegårdsstemning" var det stedet hvor man mødtes og løste alverdens problemer eller bare sagde god week-end. Mange frikadeller er røget over disken der og gæstfriheden var altid stor. Mens Rolle sammen med sin mand havde en sommerhusgrund med en lille hytte på var det der man samledes på alle de varme dage og nød hav og sol om dagen og bål og aftenhygge om aftenen. Rolle blev gift med Børge Rasmussen d.16.05.1960 og skilt i 1985. Tre drenge blev født i ægteskabet.

Tove - Lones søster - andet fødte barn af Hans og Inga - født 06.11.1946- barn 2 af Inge og Hans

 

Niels Frederik - Lones bror - tredjefødte barn af Hans og Inga - født 27.06.1948 - kaldet Nille
Vibeke Susanne - 4 fødte barn af Hans og Inga - født 28.12.51 død 17.07.52
Elsebeth Lone - femte fødte barn af Hans og Inga - født 01.12.1953
.
Nando Lones ynge bror- sjette fødte barn af Hans og Inga - født 13.011.1956 - død 02.08.1999 af hjertestop