Før du køber hvalp

Vores hvalpe:

Bliver født inde i huset. Den første tid sover jeg sammen med hvalpene og deres mor, for at kunne observere at alt går som det skal og for at give moderen tryghed. Hvalpene bor alle 8 uger inde i huset, hvor de oplever livet i en familie med lyde, mennesker, andre hunde osv. De vil blive introduceret for mange nye ting inden de flytter til deres nye familier. De bliver ved 7 ugers alderen hvalpetestet med henblik på at finde ud af hvilken hvalp der passer sammen med hvilken familie.

Forventninger til hvalpenes nye familier:

Vi ønsker at sælge vores hvalpe til familier som har tid og lyst til at stimulere deres hunde såvel fysisk som mentalt. Golden retriever er en lærenem race og den kan anvendes til mange forskellige former for træning, den nyder at bruge tid sammen med sin ejer og lære nyt. Vi mener enhver golden fortjener at få lov til at bruge deres hjerne, på den måde får man en glad og velafbalanceret hund at bo sammen med.

Hvad kan hvalpekøberne forvente af os:

Som opdrætter har vi stor interesse i at følge vores hvalpe når de rejser hjemmefra. Det betyder at du som køber altid kan henvende dig til os om stort og småt resten af hundens liv. Vi vil selvfølgelig også hjælpe til med at klæde dig så godt på som muligt inden hvalpen forlader os. Vi laver en pjece med alle de praktiske oplysninger vi kan komme i tanke om, og som er vigtigt at vide den første tid i hjemmet med en ny hvalp.

Gode råd:

Enhver som ønsker at anskaffe sig en hund, bør tage ud til opdrætteren og hilse på både hunde og mennesker. Hvis man synes godt om moderen (og faderen, hvis man er så heldig også at møde ham, han kan jo bo langt væk), vil man sandsynligvis også synes om afkommet efter hende/ham. Ved samme lejlighed kan man også ved selvsyn se om opdrætteren har hvalpene under forhold som man ønsker at ens kommende familiemedlem skal starte sit liv i.

Ved et sådant besøg skal man benytte lejligheden til at stille alle de spørgsmål man har lyst til. Tænk på at det er et nyt familiemedlem man anskaffer og det er vigtigt at man finder en race og type som passer til ens ønsker og behov.

Temperament:

I vores opdræt lægger vi stor vægt på, at de hunde som vi anvender i avl har det temperament og sind som vi synes er typisk for en golden og som står beskrevet i golden retrievers racestandard. De skal være venlige, imødekommende og tillidsfulde. Temperament og sind er meget arveligt og skrønen om at en nervøs eller ængstelig tæve vil modnes og have godt af at få et kuld hvalpe er helt forfejlet.

Hvis tæve og hanhund er glade, sociale og nysgerrige hunde, vil de med stor sandsynlighed give dette videre til deres hvalpe. Det kræver selvfølgelig at opdrætter og senere hen hvalpekøber følger op og give hvalpen god prægning og socialisering allerede fra 3-4 ugers alderen.

Alt dette betyder at vi kun ønsker at anvende hunde i avl som besidder de ovennævnte kvaliteter. De skal være glade for alle mennesker, enes godt med andre hunde og generelt være tolerante og lette at træne.

HD & AD undersøgelse:

Alle der køber hund hos os, skal lade hunden røntgenfotografere når den er 1-1,5 år gammel. Dette gøres for at vi kan vide mest muligt om de hvalpe vi laver og for at vi i fremtiden fortsat kan gøre vores bedste for at lave sunde hvalpe. Det er også en god idé at ejeren af den enkelte hund kender hofte og albuestatus for sin hund, således at man kan tage forholdsregler i forhold til motion og kost, hvis der skulle være noget at bemærke.