Mallorca 2011

Planlægning
Gennem flere år har vi sagt: Når vi ikke mere har hund, skal vi på golfferie. Vi har nu været uden hund i 3/4 år, så nu skulle det være.
Sammen med gode golfvenner, Jytte og Jan Engholm har vi vinteren igennem snakket flere muligheder for destination. Det endte med at ferien gik til Mini Florida, Mallorca. 8 dage med ½ pension, Hotel Bahia Palma Nova. 3 runder forud booket golf og lejet bil.

Golfbanerne
Son Quint, Son Muntana og Son Vida. 3 meget flotte golfbaner i den nordlige udkant af Palma. 3 baner hvor en golfbuggi nærmest var et must. På flere huller skulle der klatres både op og ned af bjerge med køreveje anlagt med indtil flere hårnåle sving.
Se Slideshow fra banener her: www.sonquintgolf.com/en/home/

Ud over de 3 nævnte baner spillede vi også Blå, Rød og Gul sløjfe på Golf Fantasia I Palmanova. Alle sløjfer på 18 huller, Par 42. 
www.golffantasia.es/en/&usg=ALkJrhiNP2ziuLU76PSzXIql2hEB3F7S8Q

Sightseeing og shopping
På de golffrie dage blev der lejlighed til lidt sightseeing på øen. Det blev til en dag i Palma med besøg i en af øens største seværdighed, den store katedral. Catedral de Palma, www.mallorcawebsite.com/balearik/Cathedrali.html et fantastisk storslået bygningsværk. Derefter så vi lidt nærmere på den gamle del af byen.
Specielt var Plaza Mayor et besøg værd. Et stort torv, omgivet af typisk Mallorkinsk byhuse i 3 etager. Her oplevede vi en speciel form for underholdning. Mennesker klædt som statuer der sad fuldstændig stille. Kun ved at betragte øjene kunne man konstatere at det var levende mennesker. Derudover var der sang, musik og Breakdance. Det blev også til lidt mad på en af pladsens utallige restaurenter.

Selve køreturen til og fra Palma blev lidt af en tilløbsstykke for sig. Efter lidt søgning, lykkes det at finde en underjordisk betalings parkeringshus. Det største problem her var at komme ud igen. Alle informationer var "kun" på spansk, så det endte med at vi blokkerede udkørslen.
Endelig ude derfra var målet Palmanova. Et mål der ikke burde give anledning til problemer da vi hjemmefra havde medbragt vores Auto GPS. Uheldigvis havde jeg fået mig placeret i vognbanen længst til højre, og pludselig endte den op i et lysreguleret kryds hvor ligeudkørsel ikke var muligt. Altså tvunget svingning til højre af smalle gader med høje bygninger der så forhindrede GPS'en i at få kontakt med satelliterne. Det hændte dog også, at jeg ikke troede på GPS'ens anvisninger, så med lidt besvær og typisk turistkørsel lykkedes det at finde ud af byen.

En anden tur gik til Soller. Elle lille by 40 - 45 km. nord for Palma. Turen gik over en af øens højeste bjergpas. 30 hårnålesving op og 27 ned. På tilbageturen insisterede Jytte at betale for at køre gennem den 3 km. lange tunel www.viviparus.dk/html/soller_0.html 
Herfra gik turen videre til Alcudia på nordkysten af øen. Det sekundære mål var at finde en dansk pølsevogn, der dog ikke lykkedes.
I Alcudia blev det til lidt sightseeing og shopping i byen før vi igen satte kursen mod syd.
Denne tur blev lidt specielt, da vi knap ude af Palmanova løb tør for strøm på GPS'en. Derfra måtte vi klare os efter spejder maner, med kort og kompas. Vi kom dog nogenlunde igennem. Jeg havde jo 3 stifindere med i bilen. Ikke altid lige enige, men hvad? Desto større blev oplevelsen som schauffør.
Klik på bogen for at vende sider.