forskellige opskrifter

Fondant


4 tsk gelatine pulver udblødt i 4 spsk koldt vand
1 kg flormelis
125 ml lys sirup


smelt gelantine/vand over et vandbad, når smeltet tilsæt sirup og og rør indtil alt er blandet og løbende

Lave en fordybning i flormelisen og hæld sirups blandingen i. Forsigtigt bland flormelisen ind i midten, og efter et lille stykke tid kan der æltes med hænderne. Der skal æltes godt og når alt er helt fint og ensartet, pakkes fondanten ind i film og ned i en pose til den skal bruges. Opbevar ikke fondant i køleskabet! Dette kan holde i flere uger uden at forgå.

Royal icing


ca. 250 g flormelis
1 bæger paturiserede æggehvider

Pisk æggehviderne let og hæld flormelisen i. Pisk ved medium hastighed i ca. 6-7 min indtil små toppe kan trækkes op og overfladen er blevet ikke grumset at se på. Er den for tyk, hæld et par dråber citronsaft i - er den for tynd, lidt mere flormelis

Smørcreme

250 g blødt smør (gerne usaltet men letsaltet kan gå an)
500 g flormelis
1/2 bæger past. æggehvider
piskefløde

Pisk smør og flormelis sammen i mindst 10 min til det er helt jævnt og ikke kornet, tilsæt æggehviderne og pisk igen. Tilsæt fløde til den rette konsistens er opnået. Skulle den blive for lind, tilsæt da lidt mere flormelis.

Denne smørcreme skal være rimelig lind uden at løbe hvis den bruges til opsmøring, hvis den skal bruget til topping på enten kage eller cupcakes, skal den være lidt fastere for ikke at miste formen.

Man kan enten farve denne smørcreme med pasta farver, eller man kan tilsætte smags stoffer efter behag.

Et par store skefulde nutella er ikke af vejen i denne ;-)

Italiensk Marengs

150 g æggehvider (kan være past. men er ikke nødvendigt da de varmes op i processen)
300 g alm. sukker
1 dl koldt vand


Hæld vand og sukker i en ren gryde og varm langsomt op til det koger. Prøv at undgå at røre i den for meget.
Blandingen skal gerne bulderkoge i ca. 10 min (så passer temperaturen ca. 117 grader).

Når der er ca. 5 min tilbage af kogningen, piskes æggehviderne stive. De skal være så stive at de danner fine toppe uden at falde sammen.
Når sukker siruppen er klar hældes den i en meget tynd stråle i æggehviderne mens der piskes på høj hastighed. Prøv at undgå piskeriset når du hælder.
Når alt sukkersiruppen er hældt i, blive der ved med at piskes indtil at skålen der piskes i er kold igen. Dette kan sagtens tage en 10 - 15 min, men det er vigitigt at der ikke stoppes før massen er kold.

Man kan enten farve denne  med pasta farver, eller man kan tilsætte smags stoffer efter behag, eller tilsætte usaltet smør og piske ensartet - så har man IMBC eller Italiensk marengs butter Cream :-)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Puk | Svar 06.05.2013 10.32

Hey Jeanette, Jeg har aldrig prøvet, da jeg altid laver små blomster, sommerfugle mm. af hvad jeg har i overskud - når disse er tørre holder de i en evighed.

Puk 06.05.2013 10.33

men er ikke sikker på at det vil gå godt - men hvis du prøver lad mig vide hvordan det gik

Jeanette | Svar 04.05.2013 23.19

Hey. Din Royal icing, kan den fryses ??

Pernille | Svar 23.02.2013 08.57

Hej.
Har lige et spørgsmål til din fondant opskrift. Hvornår tilsætter man pasta farve, hvis man vil have den farvet??
På forhånd tak for svar

puk 25.02.2013 09.41

Hej Pernille,

Det kan du enten blande i siruppen hvis du skal have alt farvet, eller du kan ælde det ind senere hvis du kun skal have en smule farvet.

Maria | Svar 27.06.2012 13.27

Hvor stor portion fondant er det til? Virker af meget...

Puk 27.06.2012 16.18

Hej Maria, Der bliver til ca. 1 kg, men det du ikke bruger kan sagtens pakkes ind i film og gemmens (IKKE i køleskab).

lis | Svar 19.02.2012 10.08

Hej min fondant er meget hård,har jeg gjort noget forkert???synes den er meget svær at rulle tyndt ud....men den smager meget bedre en dem jeg har smagt.

Puk 19.02.2012 12.41

Prøv at smid den i mikroovnen i ca 5 sekunder - hvs det ikke hjælper er det muligt at der er lidt formeget flormelis i. Krakkerlerer den?

Lis | Svar 17.02.2012 11.10

Mange tak for hjælpen....det er første gang jeg skal prøve at lave en kage,så er meget spændt..

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.05 | 10:33

men er ikke sikker på at det vil gå godt - men hvis du prøver lad mig vide hvordan det gik

...
06.05 | 10:32

Hey Jeanette, Jeg har aldrig prøvet, da jeg altid laver små blomster, sommerfugle mm. af hvad jeg har i overskud - når disse er tørre holder de i en evighed.

...
04.05 | 23:19

Hey. Din Royal icing, kan den fryses ??

...
25.02 | 09:41

Hej Pernille,

Det kan du enten blande i siruppen hvis du skal have alt farvet, eller du kan ælde det ind senere hvis du kun skal have en smule farvet.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE