SKAL VI HAVE KANIN ?

Før man anskaffer sig en kanin, står her nogle gode råd og vejledning.

HUSK at læse og tænke disse spørgsmål grundigt igennem, inden du køber dyret.

1: Har du den nødvendige tid til at passe og kæle med kaninen.

2: Vidste du at en kanin kan blive op til 10 år gammel ?

3: Har du lyst til at gøre rent hos kaninen 1-2 gange om ugen ?

4: Hvis du og din familie skal på ferie, hvad så med kaninen ?

5: Kanin mad kan tit være dyrt, men skal tænke på kaninpiller/foderblanding, frugt, grøntsager, mineralsten, grene osv.

6: Hvad hvis kaninen bliver syg ? Har du råd til dyrlæge regning ?

7: kaninen skal også have motion hver dag, og der skal plukkes grønt, har du tid til det ?

8: Hvis kaninen skal stå udenfor, har du så plads til et bur på 50x50x100 cm. afh af hvilken størrelse kanin du vil have, jo større kanin jo større bur ? Husk på at kaninen under ingen omstændigheder kan tåle træk! Så har du et sted hvor der er læ, og fri for regn ?

9: Hvis kaninen skal stå indenfor, er der så nogen i din familie der har allergi ? Hø og halm kan tit støve


HVORDAN ER INTERESSEN OG ERFARINGEN MED DYR

Er man i familien indstillet på at betragte dyret som hørende til denne ?
Har man gjort sig klart, at der også følger besværligheder med - ændrede ferieplaner, snavsede gulvtæpper, små flænger i tapetet, pasning under sygdom, - og at det vil stå på, så længe man har kaninen ?
Har familien før passet et dyr i længere tid ?
Har børnene før haft med dyr at gøre hjemme el. hos bekendte - eller hjulpet med at passe dyr ? Selv om dette ikke er tilfældet, kan børnene sagtens lære at omgås kaniner, hvis de får vejledning og hjælp. Men et barn, der aldrig før har haft med dyr at gøre, kan ikke alene klare at passe et kæledyr.
Børn kan være medansvarlige for et dyr, men man kan ikke forlange at børn kan tage det fulde ansvar for et dyr, før de når op omkring 9-10 års alderen, og så skal man stadig væk se efter, og være sikker på at dyret ikke bliver "glemt".


I princippet køb aldrig et dyr, der skal bruges som gave, medmindre den pågældende familie der skal have dyret, er fuldt indstillet på dette ansvar der er forbundet med at have kanin.


EN, TO ELLER FLERE DYR ?

Har man ikke ret god tid eller måske er hjemmefra den halve dag, skal man ikke nøjes med at anskaffe sig et enkelt dyr. Kaninen er meget selskabelig anlagt, og den vantrives, hvis den overlades alt for meget til sig selv, ligegyldigt hvor omhyggeligt man ellers passer den.


HVILKEN DYR KAN GÅ SAMMEN ?

To hanner kan ikke gå sammen. De kan højest tolerere hinanden, mens de er helt små. Voksne hanner vil slås, og det kan gå så voldsomt til, at de kan komme alvorligt til skade ved at bide eller kradse hinanden.
En han og en hun vil give en del forstyrrelse og mange unger. De kræver mere plads og arbejde end en enkelt dyr, og det er svært at få afsat ungerne forsvarligt, hvis man ikke kan eller vil beholde dem selv.
To hunner enes bedst, hvis de er vokset op sammen, men også to voksne hunner kan få "sympati" for hinanden. Dette kan dog først konstateres, når man sætter dem sammen. Hvis de ikke kan lide hinanden, vil de slås på samme måde som hannerne. Så er der ikke andet for end at anbringe den "fjendtlige" dame i et bur inden for syns - og hørevidde af den anden. Dette er også en form for selskabelighed og opmuntring - og for kaninerne er det bedre end at være alene.
Så den bedste løsning er dog at anskaffe sig to bure, (hvis man skal have 2 kaniner), hvor kaniner vil kunne se hinanden, og derved kunne have selvskab af hinanden, og så oplever man ikke at de kommer op at sloges.


TILBEHØR INDEN ANSKAFFELSEN :

1)  Et bur i den rette størrelse, til lige netop den størrelse kanin du vil have.

2)  Drikkeflaske eller trug.

3)  Fodertrug.

4)  Foder i form af piller/foderblanding, grønt.

5)  Hø og halm, evt. savsmuld til bunden af buret til at suge urin op.

6)  Evt. en kaninsele, hvis man ikke har anskaffet sig en løbegård, så kaninen kan få noget motion og frisk luft.

Er disse ting klar, får kaninen en god start.


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE