Kiwie

Kiwie er nu blevet 15 måneder og det er ikke i år hun kommet til at deltage aktivt på jagt-  efter alles råd kan man starte for tideligt. Kiwie kommer dog til at være tilskuer på nogle små jagter, hvor hun vil være i snor og der er mulighed for at komme væk før det bliver for meget for hende.
En af de småjagter Kiwie har været med til er en sortkrudts jagt hos Eva & Verner i Sorø.
 

Kiwie og far glæder sig til et kommende samarbejde.

Tievo og Kiwie venter i bilen medens der bliver spist morgenmad, som kun er for tobenede. For at vores hunde ikke skal gå sukkerkoldt giver vi dem mad ca. 4 til 5 timer før de skal ud og arbejde. Vi har oplevet at Tievo ikke kan arbejde hvis han er sulten og da han ikke vil tager noget til sig under jagten har vi fundet denne løsning, som virker for vores hunde.

Der gøres klar og snakkes om, hvordan det hele skal foregå. Det speciale ved sordtkrudt er at man kun har 1 skud og så skal der lades igen, hvilket tager lidt tid.
Tievo sidder og holder øje med Verner og Kiwie sidder ved Eva.

Så er posterne ved at være fordelt. Tievo sidder kun og venter på at der bliver givet lov til at han skal søge vildet op og tage stand. Kiwie skal blive ved far for hun er kun med for at kikke, lære og efter apporterer.

Endelig er det Kiwies tur. Man kan ikke finde en fasan som efter skuddet er løbet. Kiwie får lov til at løbe afsted for at søge fasanen op og bringe den hjem, hvilket hun gør til UG. Tievo er sat af for ikke at forstyrre Kiwie i hendes arbejde.

Jagten bliver sluttet af med lerdue skydning.