Dårlige hofter??

Vores ældste hund Stabie fik som 8 md konstateret E hofter. Da hun blev 2 år havde hun meget svært ved at gå, efter bare små løbeture. Min opdrætter af Tievo gav os nogle piller, som hun gerne ville have os til at prøve på Stabie. Efter en måned kunne vi mærke en forandring og efter et halvt år mærkede vi ikke, at hun havde dårlige hofter. Det skal lige nævnes, at Stabie blev 13 år og 7 måneder gammel. Medens hun levede var hun på daglige gå/løbeture og svømmede om sommeren.

 Pillerne vi prøvede hedder:
 
BioSynov Complex
og bliver forhandlet af: Travdiscount tlf. 98286244
www.travdiscount.dk
 

Disse produkter bliver også forhaldlet af:
http://www.haromi.se/

Gå ind under:
-Hund
-Vitaminer/örter
-fodertillskott

Clucosamin i pulverform bruger jeg forebyggende i samspil med c-vitaminpulver som binder kalken i knoglerne.

3 produkter som jeg er utrolig glad for.

Pelspleje

Er der noget mere sjovt end at se ens hund er på vej igennem et stort område med burreplanter. Her er det næsten dømt til at mislykkes, hvis man kalder på vovse, for til tider kan området med burre være så voldsomt, at hunden overhovede ikke kan komme fri ved egen hjælp. Nå du så har fået hunden fri opdager du, at der sidder ca 1 million burrefast i dens pels, og hvad gør man så!!!!! Jeg bruger: Ring 5 "Out Rage", e t produkt som skal sprays på og sidde et øjeblik, hvorefter man med lethed kan få redt / taget burrerne ud uden problemer. Flasken er over 10 år gammel og stadigvæk ½ fyldt, så man bruger ikke så meget ad gangen.

Hunde dækken. Model: Kiwie Hood ( ikke at forveksle med Robin Hood).

Fra Hjemmet nr 49/97 har jeg fundet et mønster på dette dækken, som jeg har syet  i uld-fleece til Kiwie. Det er et dækken med en rigtig god pasform og det bliver siddende selv ved hård leg med bold og rulleture på græsset. Det sker, at far og Kiwie er på en 3 dags jagt og så er det rart, at Kiwie kan få et lunt dækken over sig efter endt jagt og især hvis hun er blevet våd og kold efter apport på vand.

FLÅTER

Så er tiden for flåter begyndt. Det er vigtigt at du hver dag undersøger din hund . Dette gøres bedst ved at bruge sine hænder. Der skal føles ekstra efter omkring ørene, i lysken, ja alle de varme, lidt gemte steder. Når flåter lige har sat sig fast er den ganske lille med en sort eller mørkerød bagkrop, siden hen, når den har siddet der og suget blod, bliver bagkroppen ærte stor og gråblå. Brug en flåttang til at fjerne det lille bæst. Tangen åbnes med et tryk fra tommelfingeren og sættes nu ned over flåten så langt nede ved huden som muligt, tangen lukkes og den drejes roligt og forsigtigt rundt. 
Et tip jeg har fået fra en gammel opdrætter er at putte 1 fed hvidløg  i en L solsikkeolie og give hunden en barne-skefuld hver dag. Dette skulle få lopper og flåter til at rynke på næsen og finde et andet hjem.

En anden opdrætter har haft en god oplevelse med Bayvantic som kan købes hos dyrlægen  eller apoteket.

1.HJÆLPS TASKE

Det sker ikke så sjældent at en hund på jagt kommer til skade med bl.a. sine poter. På markerne rundt om ligger der flintesten som kan skære en lille hundepote rigtig grundigt. Vi har samlet en lille 1. hjælps taske som vi kan have i lommen når man er ude og der er langt til en dyrlæge. Denne taske indeholder: en saks, en pincet, lommetørklæder, Aloe spray som vi har oplevet stanser blødninger, aloe propolis creme (prøvepakker) som vi putter i såret før vi ligger bandagen på, lidt gagebind og en rulle vet-flex elastisk bind som er selvklæbende (bruges også til heste).  Nu skulle din hund være godt hjulpet.
Husk: Når det er poten som bliver bundet ind skal der vat mellem tæerne,
for at undgå fugtighed, som kan give svamp.

 

En lille 1.hjælps taske.

Kiwie fik lavet et meget stort snitsår gennem hendes store trædepude, den nederste ulveklog blev skåret halvt af og hun havde flere snitsår på poten.
Årsag: flintesten (nå ja og en hund som ikke kunne stoppes på hare).

Kiwie

Brændenælder

Brændenælder!!!!
Det sker, at en af vores hunde kommer til at træde i brændenælder når de færdes ude i naturen. At træde i nælderne medføre, at hunden gnaver sig i poten, skraber i gulvet med poterne og / eller spjætter med sine ben. Det råd jeg har fået fra en gammel opdrætter er, at duppe vineddike på poten, jeg bruger rødvinseddike da jeg syntes den lugter bedst.