Dieuwertje / Witje

Den 24. februar 2014 fik Witje konstateret lukket livmoderbetændelse og vågnede ikke op efter operationen – Witje blev 8 år og 5 mdr.

I en periode havde Witje været meget stille og ikke ville spise. vi troede, at hun var falsk drægtig, da vi har haft hanhund (til Bee-Leike) på besøg  medens Witje var høj løbsk, samt  at hun ikke var kommet sig helt over en colibakterie infektion hun og de andre hunde, for nogle uger siden, havde fået af at drikke vand med fugleafføring .

Det skulle vise sig at være ganske anderledes. Dyrlægen konstaterede, at Witje havde en lukke livmoder betændelse og hun blev opereret med det samme. Desværre var Witjes nyre og lever blevet  påvirket, først af  coli infektionen og nu livmoder betændelse - Coli infektionen, en fremskredet livmoder betændelse og et  blodtab gjorde, at Witje ikke vågnede af narkosen.  Witje var sovet stille ind.   

Witje med det smukke navn Dieuwertje blev født i Holland og boede sine første år i Brovst, hvor hun voksede sig stor og smuk og fandt sit kald i livet: VAND. Fra den dag Witje  flyttede ind hos os, var hun en ivrig svømmer. Vi bor så tæt på vandet, at Witje daglig kunne få lov til at svømme, lege og jage de stakkels svaner. Det tog ikke lang tid, før den lille pige var så stærk, at kun til tider skræmte livet af os, ved at svømme direkte mod Tyskland. Så hun en svane i vandet, kunne vi kun bede til, at den ville gå på vingerne, for ellers ville Witje svømme efter den til verdens ende. Witje blev trænet i Rally-O, spor og lydighed indtil hun som 7½ år gammel. Så fortalte hun os, at hun nu havde bestemt sig for at blive svane jæger på fuld tid.

Witje var mors pige, hun var altid der hvor jeg var og hun elskede vores aftner, hvor vi lå tæt sammen i sofaen og nussede.

Vi sidder tilbage med et utroligt smukt minde og en meget tom fornemmelse.

Witje hviler nu sammen med Tievo,  Linez og Sippe i den lille lysning på Kims jagt.

 

Witje i sit rette element sammen med Sinika og Bee-Leike. Januar 2014

Vores super smukke, skønne og dejlige Witje

Kan det blive smukkere - Maryse vi takker af hele vores hjerte for denne dejlige pige.

Sippe

Den 8. november 2011 fik Sippe en hjerneblødning - Sippe blev 13 år og 7 mdr.

Sippe blev født, som det første kuld Stabyhouns i Danmark, hos Helle & Bruno i Middelfart. Ved et tilfælde faldt vi over racen og det er bestemt ikke noget vi har fortrudt. Sippe var alt hvad vi kunne ønske os........................................py-ha .....pause

Hun var den bedste lege kammerat for vores to piger, og var (hvis hun selv skulle sige det) den bedste jagthund, samt den bedste muldvarpefanger. Vi har til dags dato, ikke haft en hund, som kunne fange muldvarper som Sippe kunne. Den dag i dag, ærgre vi os over, at vi ikke har gemt hendes fangst, for der kunne helt sikker blive en meget stor og lang pels jakke ud af skindet.

Sippe var ikke nogen udstillings hund, men det blev da til i alt 4 udstillinger – 3 gange i 1999 og en gang i 2011. Ja hun ligefrem saboterede en af udstillingerne, ved at gnide nakken ind i noget pu-ha, som hun fandt på en rasteplads, på vej til udstillingen. På trods af en gennemgribende stank, som vi havde prøvet, at vaske af med vand og overdøve med parfume, så vandt Sippe og blev Københavner vinder 1999, og to gange opnåede hun, at blive bedst i racen. Sippe blev udstillet sidste gang som 13 årige, hvor hun fik Excellent i veteran klassen. Så ja, hun var smuk lige til det sidste.

Sippe har ikke videreført slægten, men vi er helt overbevidste om, at hun ville have haft super smukt afkom, med et fantastisk temperament.

Sippe hviler nu sammen med Tievo og Linez  i den lille lysning på Kims jagt.

Sippe 13 år - kåret på dagen til Danmarks ældste Stabyhoun. Her er hun sammen med hendes opdrætter Helle og Bruno

Sippes måde at sove til middag på.

Smukke, smukke Sippe

Linez

 
Lørdag den 19. februar 2011 mistede vi Linez 6 år gammel. Uha - kan mærke, at mine øjne fyldes med tåre. Først Tievo og nu min pige - hvor er det bare uretfærdigt.
 
Lørdag efter endt spor træning I Gedser er vi på vej tilbage til bilen, hvor Kiwie venter. Linez er Fri (som hun plejer), men lige den dag ser hun en hare ude på marken ovre på den anden side af vejen. Hvad der går galt vides ikke, men hun er ikke til at kalde tilbage. Normalt er det en stille vej med få biler, men uheldet var ude. Linez blev kørt over og var død på stedet.

Linez blev født hos kennel Eenhoornlein i Holland. Vi ventede 2 år på at hun skulle komme til verden og flytte hjem til os.
Linez har altid været meget hengiven og har været stærkt knyttet til familien. En altid glad og rigtig sjov hund. Når vi snakkede til hende vippede hun sit hoved fra side til side og kikkede direkte på os med hendes store flotte øjne.
Linez blev trænet i Rally-O, spor og lydighed.

Linez hviler nu sammen med Tievo i den lille lysning på Kims jagt.

 

Linez --- altid i fuld fart. Januar 2011

Linez (bagerst) hendes mor Isabell  på et af vores mange besøg hos opdrætter Marjolein.

Tievo

Den 10. januar 2011 sover Tievo stille ind. Tievo var Kims jagthund og han tjente som jagthund i lidt over 8 ud af hans næsten 10 år.
Tievo var slidt ned i hans ryg. Sidst i november kunne man på på røntgenbilledernese, at Tievos ryg var færdig og han mistede hurtig førligheden i hans bagkrop - det var slut med jagt.

Tievo blev født i Sverige hos kennel Häromis som deres første Stabyhoun kuld. Tievo har altid været en fyr med krudt i og til tider ville han gerne gå sine egne veje. Fra ikke at være til at styre, blev han en  hengiven hund der nød træningen og vores selskab. Tievo er tit blevet brugt som forbillede på, hvad man kan opnå med tålmodighed. I den sidste periode af Tievos liv gik han til lydigheds træning og Rally-O og han vandt til og med et par hygge konkurrencer. 

Tievo hviler nu i en lille lysning på Kims jagt.

Tievo. December 2010