Den selv samme kylling bare 4 uger ældre, forvandlet fra en vildfarvet til en sølvvildfarvet, ja verden er mærkelig.Velkommen til min side om Silkehøns

Denne side vil handle om min hobby, Silkehøns 

Så er der opsat videokamera på hel matriklen.

Alle hjørne er godt dækket ind.

 Bor 4673 Rødvig Stevns Sjælland

Hvis man ønsker at spørge om noget med silkehøns så kan neden ståen mail bruges  

t.u.andersen@gmail.com 

så er det vist lidt tid til opdatering.

 

23-04-2019

Ja meget har ændres sig på kort tid, fra en del æg til næsten ingen, igen, igen, det har selv følgelig også indflydelse på hvor mange kyllinger der er kommet, så det går meget stille og roligt, jeg har byttet lidt rundt på nogle af dyren for at se om der kan bliver bedre befrugtning, det giver slevfølgelig lidt uro og det har også indflydelse på æglægningen og så blev vejret jo også koldt igen.

Ellers vokser kyllingerne stadig godt til, jeg træner hvert dag med lidt dåse maj og nu spiser selv de gamle dyr og hånden, de unge kaster sig ud fra varmelamperne de går unde når jeg kommer ud i huset og kalder på dem, nogle vil bare have først, det er normalt ikek noglet jeg har gået så meget op i at mine dyr bliver tamme, men når der ikke er flere end der er så kan man jo ligeså godt nyde dem der er og få lidt glæde af dem, så det bruger jeg ca en 1/2 time på hvert dag og kyllingerne  og jeg hygger os.

Selv den sidste 

22-03-2019

Æglægninger er blevet lidt bedre og befrugtninge er også ok, men ikke helt tilfredsstillinde endnu, men det skal nok komme.

De første kyllinger er blevet så store at de er kommet på gulvet uden varme og de klare sig fint, det har så givet plads til at andre kylllinger har kunne flytter over og disse har så fået fod-ring på.

Der er kommet lidt kyllinger, mest i fra de sorte, det er altid spænde med de sorte om de forbliver sorte når de vokser til, så jo flere kyllinger jo bedre chance for at få lidt til udstilling.

De første kyllinger fra projekt Blå vildfarvet er klækket, se mere under farven, nu med billeder

18-02-2019

Det er gået meget langsom med æg så der er ikke lagt så mange i maskine i sidste par uger, men det gode vejr lige nu skulle geren få gang i æglægningen.

Har sorteret i de første kyllinger, da de er blevet sat under en anden varmelampe, der var 3 stk der ikke klare første sortering og blev aflivet, en med skæv næb, to med skæve tæer.

Der er kommet 7 kyllinger mere i dag. 

29-01-2019

Har fået lagt lidt flere æg i maskinen, to hold mere, men på grund af vejret kommer der ikke så mange æg.

Så det er blevet til et hold på 30 æg og et hold på 52 æg de er samlet over 14 dage. 

 

Befrugningen på de første der kom i var der 18 befrugtet og der klække 10 kyllinger hvilket er ok efter årstiden, det blev til 6 splsah og 4 sorte, desværre nok ingen champion imellem, men det skal nok komme i de næste kyllinger.

09-01-2019

De første æg er lagt i rugemaskine 42 stk fik jeg samlet, lidt fra de forskellige stammer, så må vi se om befrugningen så også er der.

Her så valgt i år at sorter kraftig i rugeæggene, så de har noget godt størrelse og er pæne i skallen og en god form på ægget, har nok ikke være godt nok til tage de dårlig æg fra, tror det har lidt indflydelse på små kyllinger og dårlig befrugtning, så i år skal det være, de æg jeg har samlet ind til nu er også fra de gamle dyr så de er en del større og bedre formet, har en enkelt ung sort høne som ligge et minde æg, har sortert det fra ind til nu, men håber det bliver bedre i løbet af vinteren så bliver der også ruget på det.  

02-01-2019

Et nyt år ar sat igang, hvad skal der ske?

Det rykke trods alt i den gamle cirkus hest når vi når på den anden side af jul og man få nykker, det er jo ikke vinter og måske kunne der være befrugtning de de første æg, alle de ting kommer op når man går rundt i hønsehuset og ser hvor godt ens dyr har det.  

Er begyndet at samle lidt æg, skilte de forskellige stammer op midt December og nu har de gået med de haner i så lang tid at der skulle være en mulighed at der kommer det jeg regner med, så må vi se om der er nogle befrugtning, men det ved jeg om ca 14 dage, regner med at ligge æg i maskinen d 4 Januar.

Har fået hentet den vildfarvet han til projekt Blå vildfarvet

( se mere andet sted) 

 

12-12-2018

UNDSKYLD

Det kunne være overskriften, har ikke fået opdateret.

Tiden har ikke været til det.

Men lidt om hvad de er sket siden sidst

Europaudstilling har jo været mit store mål hele året og avlen og udvælgelsen af dyr der til.

Jeg havde tilmeldt 10 splash og 3 tværstribet og 4 hvide.

Det gik ikke helt som jeg havde håbet. 

Ikke de store præmier til mine dyr, men når jeg fi kset de andres dyr så kan jeg godt forstå at de ikke fik de helt store point.

De stribet fik 90,92,92 point, den ene hvide der kom der over fik 92 point, de splash fik 0,0,91,91,91,92,92 92,93 og 94 point

Kritiken på de flere var at de ikke var store nok, de mangle masse og der var jeg godt klar over inde der kom der over, farven på de splash var god nok og de var ikke for mørke som jeg havde frygtet,så jeg havde valgt rigtigt.

Men nu er det kun at se fremad.

01-10-2018  

Tiden går stille og roligt, dyrene trives og jeg går hvert dag og glæder mig over deres udvikling, de bliver jævnlig tjekket for utøj, man er sluppe let med lus og lopper i år.

Tjekker også for kalkben, da jeg har lidt problemer med nogle af de gamle dyr, men har vist fået styr på det, de unge dyr er blevet behandlet et par gange i løbet af sommeren og har ikke fundet noget som der ligner kalkben på de unge,så behandlen har nok hjulpet.

Ellers går jeg stadig og kikker på haner, syntes det er svært at vælge, da jeg syntes de forandre sig hele tiden, men det vare ikek så længe for der skal træffe en beslutning om hvilke der skal med til Europaudstillingen.  

 

 

Kan stadig skrive at tiden går stærkt

Sommeren er slut, trods varmen så har alle dyrene klaret det fint og de unge vokser og vokser stadig, har fået sorteret lidt mere ud i nogle af hanerne, men der er stadig lidt for mange haner tilbage, men det går nok, der er stadig tid til at de skal bliver helt færdige.

Tilmeldingerne til Europaudstillingen er sendt.

Det bliver til 10 (4,6) splash, 4 (1,3) hvide og 3 (0,3) tværstribet som jeg satser på.

Har fået vaccienret alle mine dyr, 67 stk blev det til, det er så både de gamle og alle de unge som der har fået et lille prik, så skal alle bruges til udstilling og PR. fra nu af og et år frem.   

  

Tiden går stærkt

Men der sker ikke så meget, går kun og venter på at de unge dyr skal vokser sig store.

Har haft et par høner som der har klækket de sidste kyllinger, de skulle have været brugt til PR men på gruns af sygdom kommer de ikke med i år på Bregentved dyrskuet.

Har haft lidt sygdom hos de unge dyr, snue og forkøelse, men valgte ikke at give medicin i år i samråd med dyrlægen, da den medecin som jeg har bruge de 3 sidste år ikke har hjulpet.

Der døde kun nogle få dyr, det var nogle små kyllinger på 3 uger, da det satte sig som lungebetændelse. 

Åbent hus var godt besøgt med ca 40 besøgende hvilket er godt og det  var en rigtig god dag, men masser af snak om fjerkræ. 

 

 

 

Så er rugemaskinerne slukket for i år, de sidste klyllinger er klækket i maskine, har en skukhøne der ligger på 10 æg som der skal klække om 5 dage, det er så også de sidste for i år.

Eller går det bare der ud af med kyllingerne, de vokser godt og trives godt, kan god mærke der ikke er så mange som jeg plejer at have på denne årstid.

De gamle avlsdyr er begyndt at fælde, så der er fjer og dun alle vegne, så der skal rives et par gange om ugen i hønesegårdene.  

 

25-04-2018 

De sidst æg er lagt i rugemaskinen, selv om der er noge af farven so mjeg godt kunne bruge lidt flere, men vil og hvis der kommer æg bruge de høner der bliver skruk.

Ellers har det været store slagte dag, alle de store kyllinger har været igennem tætte kammen for fejl og mangler, kan man sige.

En del af de splash haner blev sorteret fra på grund af kamfejl, da det først kan ses nu når de er 3 måneder gamle, andre er blevet sorteret fra på grund af farven.

 

11-04-2018

Så kom det gode vejr og der har en indflydelse på det hele, flere æg, og de store kyllingerne kan komme ud.

De størset kyllinger er blevet sat ind i et rum i huset med nogle af de gamle dyr, de vokser godt til så der skal mere plads til, de har lidt svært ved at finde ud af gå ud og ind der første par dage, men med lidt hjælp har de flere fundet ud af det, men har sikret mig der er vand og mad begge steder, så ingen sulter hvis de ikke finder ind en nat og der e vand i et lille tårn ind så de heller ikek tørster, men med tiden så skal de nok lære det.

Ellers står den på sortering i stor stil, det er no af farven kan ses og de forskellige kam fejl dukker op, har desværre fundet flere kyllinger med horn på bagkam, hvilket er helt forbudt, er det meget groft bliver de aflivet eller solgt som have høns, sorterin i farven er også stort lige nu, de splash svinger meget i farven, fra de blå til næsten hvide, så det bliver svært at vælge lige nu hvad der skal gemmes, men inden så længe bliver der taget en beslutning hvad jeg vil gå efter.    

20-03-2018

En lidt stille periode, der kommer ikke så mange æg, har så besluttet at omrokere lidt på nogle af dyrene, nye stammer er lavet og andre har fået lidt nye dyr ind.

Der har været en del forpørgelse på dyr efter mit tv optræden og interessen for Silkehøns er steget, bare på min egen side her, er besøgtallet steget med over 100% på den sidste uge, hvilket er fint og jeg håber dem der er rundt siden har lært noget.  

12-03-2018

Gomorgen Danmark d 11-03-2018 kl 8,30, ja efter at have haft besøgt at tv2east ringe de fra Go morgen Danmark og spurt om jeg var friskt til at komme ind og vise og for tælle lidt om mine høns og Europaudstilling, det blev til 7 minutter og jeg havde 3 splash kyllinger, 1 hvide høne og en splash hane med og alle var begejstret for dem og jeg har kun fået positive henvendelser pg blev invitert ind igen hvis det skulle bliver til et mesteskab. 

 

En lille forklaring på til teksten på billedet.

Jeg har haft besøg af  tv2east og de har lavet et indlæg omkring min deltagelse på Europaudstilling, det har så resulteret i at jeg skal live på Gomorgen Danmark søndag d 11 Marts, der for at hønen vasket og skal vises frem, sammen med nogle kyllinger.

 

https://www.tveast.dk/nyheder/06-03-2018/1930/den-perfekte-kylling?autoplay=1#player

 

 

Lorte vejr, frost er ikke godt når man har høns der ligger æg uden for, det har gjort at befrugtning at faldet drastisk de sidste 14 dage, man håber så på bedre vejr fra nu af.

Desværre er nogle af hønse også begyndt at skrukke og det gør at der ikke kommer så mange æg, men så blier der lidt luft til de nsæte hold kyllinger, så de kan bliver plads når de kommer igang igen og befrugtning forhåbenlidt bliver bedre.

Vinter og frost er ikke godt for æg når de ligges uden for, jeg har desværre nogle høner der mener at æg skal ligges uden for under indgang brættet, selv om de har de varmeste og hyggelige reder inde i huset.

Det er så en udfordring at få samler rugeæg så de ikke får frost, så jeg har nu valgt at lukke mine dyr inde i huset ind til lige før jeg køre på arbejde, håber så de når at få lagt de æg de skal inden, i huset, der er de knabt så meget frost.

Ellers er det store sortering arbejde begyndt på de første kyllinger, de er nu godt en mående gamel og jeg kan begynde at se farve på de splash, de hvide er lidt svært at se så meget på før de bliver 3-4 måneder.

Så er 2018 skud igang, udstilling sæsongen 2017 gik ud over for ventning ( se side med resultater 2017)  så nu er det er tænke fremad.

Så er der kommet gang i kyllingerne, de første to hold har klækket, ikek det bedste resultat, 50% befrugtning og 50 % der klækker, men kyllinger er da kommet.

Befrugtning svinger desværre meget og jeg har måtte gennemgå mine avlsdyr for utøj og tjekke dem for klumper bag i, når silkehøns er så dunet hænger der let noget ved hvis man ikke er Ops på det kan det forhinde at hane befrugtet, han kan simpemhen komme komme ind til gattet hvor skuddet skal sidde, problemer kan være hos begge køn, så jeg plejer at trække godt rund om gattet på begge køn. 

Vi har nu haft lidt frost og dette kan også påvirke befrugtningen og jeg forsøger at samle æg to gang om dagen, så æggene ikke får frost, jeg har desværre nogle dovne høns der ikke vil ligge æg i huset men gerne uden for under indgangbrættet og der er de mere følsomme frosten. 

 

Jeg har starte rugemaskine lidt før end jeg plejer, ellerrede d 23 december blev de første æg lagt i maskinen og så er der lagt æg i hvert ugen siden.

Når man syntes man er starte godt, så går det somme tider skidt, så først i januar da de første kyllinger skulel klække opdage jeg at der ikke var sket noget som helt i maskine og eg fik tjekket tempraturen og det viste sig at termastatne var gået sig en tur og det den viste på displæet ikek var hvad der var af temtratur i maskine, så et nyt termometer blev køb og det viste sig der var 39 grade C med de 37,5 som der skulle være og så var alle æggene, 180 stk nærmest kogt og alt blev smidt ud og en ny termostat blev bestil.

Havde så den "gamle" maskine som jeg bruge som klækker, den måtte jeg så få ordnet så jeg kunne få gang i det igen ind til den nye termostat kom frem, men tiden løber og der gik en uge før jeg fik gang i maskinen igen, man havde lagt æg i den gamle så nu var jeg igang.

Har så fået godt med æg hvert uge, ca 60 stk om ugen er der lagt i.

Efter de første er lyst, så er der ca 50% tilbage, i nogle af stammerne går det ikke så stærkt, en hane har ikke befrugtet selv om han kun har 3 høner, så der skal tjekkes for diverse eller skal de klippet lidt rundt gattet på begge køn så de kan nå ind. 

 

 

Året 2017 skulle have været året hvor der skulle ske en masse i hønsehuset.

Det gjorder der så også, en masse kyllinger af de forskellige farver, desværre var ikke alle lige gode, så der har været sorteret hårdt i alle farverne, så kun de bedste er tilbage.

Efter spørgelsen på silkehøns er stadig meget stor og det er svært at opfylde alles ønsker om dyr, hvis man bare kunne tage små kyllinger var det lidt lettere, men folk vil kun have høner og så bliver det svært at opfylde ønskerne, da der er 70% haner i de kyllinger jeg har lavet i år.

Der er lidt mere om hvad der er kommet under de forskellige farver og der er også lavet en ny mappe med 2018 som bliver opdateret løbende som det kommer på plads med hvad jeg skal avle med i 2018

 

 

 

6-5-2017 

Det er der også men det har knebet med tiden til at få skrevet lidt omkring det.

Har syntes at det var det samme år efter år og har haft svært ved at forny mig omkring det med skriveriet.

Men nu tror jeg der er tid til at få skrvet lidt.

Året starte som der ikke burde, ikke for tidligt med kyllinger, men da vi nået jul var hønsene godt igang med æglægningen og så skal der lige prøve ruges og rugemaskinen har så kørt lige ind til midt i maj.

Det er så første gang at rugemskine er stoppet så tidligt på året, jeg pljer at ruge frem til i juli, men i år har jeg ikek plads til alle de gode kyllinger, så der for ikke flere små kyllinger i år.

Har ruget på mange æg i år og har også fået en del kyllinger, men flere af stammere har været svingede i befrugtningen.

Men kyllinger er der kommet og som det ser ud nu så er de hvide nok de bedste, flotte hvide dyr og i en kvalitet som det er længe siden jeg har lavet.

De splash ser også ud til at bliver gode, håber på 6 gode dyr til udstilling så farven kan bliver godkendt i år.

De sorte, ja de er så lodt sværre at beskrive for de kan bliver dårlige på kort tid, men de mder går tilbage nu tegner godt og jeg håber at kunne få lidt at udstille, det ser sådan ud nu, men som skrvet så kan det ændre sig hvis de får brune fjer, det må de ikke have og til avl duer det slet ikke

 

Mange spørger altid på billeder, desværre er det begrænset hvor mange billeder der kan ligge på hjemmesiden uden det koster en masse penge, så der bliver ryddet lidt op i de gamle billeder løbende for at få plads til de nye der vil komme i året løb, der kommer ikke så mange billeder af kyllinger, for de ligne jo hianden fra år til år, det er først når de vokset til at det bliver spænde at vise billeder. 

 Jeg havde lover mig selv at jeg ikke skulle starte for tidlig med at ruge kyllinger ud, men som de andre år kan jeg ikke holde det, så jeg har allere nu godt gang i rugemaskinen og samler æg hvert dag, selv om det ikke er så mange endnu, men lidt har også ret. 

 

 

Besøg silkehønsklubbens lille Facebooke gruppe, der snakkes der om mangt og meget om silkehøns. alle kan deltage 

 

Jeg har også lidt andre interesser.

Jeg slægtforsker lidt sammen med min kone og det er blevet til en del timer med at lede efter sine forfædre, men det er spændende og meget lærerigt.
Der vil være et par sider med lidt oplysninger og om hvor jeg har fundet familien her på min side, så kik videre.

Så er jeg medlem af den lokale fotoklub, den er ny startet i April 2010, jeg ville gerne lære lidt mere om foto, så da klubben blev lavet var jeg straks med.
Der vil komme billeder inde på siden. 


 

Billedet er af Webmaster
Tommy Andersen