En skruk med kyllinger, hun fik de kyllinger der klække i rugemaskine, da de æg hun lå på ikke blev til noget.Velkommen til min side om Silkehøns

Denne side vil handle om min hobby, Silkehøns

 

 

Så er der opsat videokamera på hel matriklen.

Alle hjørne er godt dækket ind.

 

 Bor 4673 Rødvig Stevns Sjælland

 

Hvis man ønsker at spørge om noget med silkehøns så kan neden ståen mail bruges  

t.u.andersen@gmail.com

 

så er det vist lidt tid til opdatering.

ÅBENT HØNSEHUS

Jeg er blevet opfordret til at holde åbent hønsehus

Det gør jeg så og det sker søndag d. 27 maj 2018 fra kl 11-16 på KIrkebjergvej 23 4673 Rødvig Stevns.

Alle er velkommen til at komme og snakke høns og det er udstilling eller bare høns.  

Der er gratis kaffe og kage hele dagen

 

 

14-05-2018

Så er rugemaskinerne slukket for i år, de sidste klyllinger er klækket i maskine, har en skukhøne der ligger på 10 æg som der skal klække om 5 dage, det er så også de sidste for i år.

Eller går det bare der ud af med kyllingerne, de vokser godt og trives godt, kan god mærke der ikke er så mange som jeg plejer at have på denne årstid.

De gamle avlsdyr er begyndt at fælde, så der er fjer og dun alle vegne, så der skal rives et par gange om ugen i hønesegårdene.  

 

25-04-2018 

De sidst æg er lagt i rugemaskinen, selv om der er noge af farven so mjeg godt kunne bruge lidt flere, men vil og hvis der kommer æg bruge de høner der bliver skruk.

Ellers har det været store slagte dag, alle de store kyllinger har været igennem tætte kammen for fejl og mangler, kan man sige.

En del af de splash haner blev sorteret fra på grund af kamfejl, da det først kan ses nu når de er 3 måneder gamle, andre er blevet sorteret fra på grund af farven.

 

11-04-2018

Så kom det gode vejr og der har en indflydelse på det hele, flere æg, og de store kyllingerne kan komme ud.

De størset kyllinger er blevet sat ind i et rum i huset med nogle af de gamle dyr, de vokser godt til så der skal mere plads til, de har lidt svært ved at finde ud af gå ud og ind der første par dage, men med lidt hjælp har de flere fundet ud af det, men har sikret mig der er vand og mad begge steder, så ingen sulter hvis de ikke finder ind en nat og der e vand i et lille tårn ind så de heller ikek tørster, men med tiden så skal de nok lære det.

Ellers står den på sortering i stor stil, det er no af farven kan ses og de forskellige kam fejl dukker op, har desværre fundet flere kyllinger med horn på bagkam, hvilket er helt forbudt, er det meget groft bliver de aflivet eller solgt som have høns, sorterin i farven er også stort lige nu, de splash svinger meget i farven, fra de blå til næsten hvide, så det bliver svært at vælge lige nu hvad der skal gemmes, men inden så længe bliver der taget en beslutning hvad jeg vil gå efter.    

20-03-2018

En lidt stille periode, der kommer ikke så mange æg, har så besluttet at omrokere lidt på nogle af dyrene, nye stammer er lavet og andre har fået lidt nye dyr ind.

Der har været en del forpørgelse på dyr efter mit tv optræden og interessen for Silkehøns er steget, bare på min egen side her, er besøgtallet steget med over 100% på den sidste uge, hvilket er fint og jeg håber dem der er rundt siden har lært noget.  

12-03-2018

Gomorgen Danmark d 11-03-2018 kl 8,30, ja efter at have haft besøgt at tv2east ringe de fra Go morgen Danmark og spurt om jeg var friskt til at komme ind og vise og for tælle lidt om mine høns og Europaudstilling, det blev til 7 minutter og jeg havde 3 splash kyllinger, 1 hvide høne og en splash hane med og alle var begejstret for dem og jeg har kun fået positive henvendelser pg blev invitert ind igen hvis det skulle bliver til et mesteskab. 

 

En lille forklaring på til teksten på billedet.

Jeg har haft besøg af  tv2east og de har lavet et indlæg omkring min deltagelse på Europaudstilling, det har så resulteret i at jeg skal live på Gomorgen Danmark søndag d 11 Marts, der for at hønen vasket og skal vises frem, sammen med nogle kyllinger.

 

https://www.tveast.dk/nyheder/06-03-2018/1930/den-perfekte-kylling?autoplay=1#player

 

 

Lorte vejr, frost er ikke godt når man har høns der ligger æg uden for, det har gjort at befrugtning at faldet drastisk de sidste 14 dage, man håber så på bedre vejr fra nu af.

Desværre er nogle af hønse også begyndt at skrukke og det gør at der ikke kommer så mange æg, men så blier der lidt luft til de nsæte hold kyllinger, så de kan bliver plads når de kommer igang igen og befrugtning forhåbenlidt bliver bedre.

Vinter og frost er ikke godt for æg når de ligges uden for, jeg har desværre nogle høner der mener at æg skal ligges uden for under indgang brættet, selv om de har de varmeste og hyggelige reder inde i huset.

Det er så en udfordring at få samler rugeæg så de ikke får frost, så jeg har nu valgt at lukke mine dyr inde i huset ind til lige før jeg køre på arbejde, håber så de når at få lagt de æg de skal inden, i huset, der er de knabt så meget frost.

Ellers er det store sortering arbejde begyndt på de første kyllinger, de er nu godt en mående gamel og jeg kan begynde at se farve på de splash, de hvide er lidt svært at se så meget på før de bliver 3-4 måneder.

Så er 2018 skud igang, udstilling sæsongen 2017 gik ud over for ventning ( se side med resultater 2017)  så nu er det er tænke fremad.

Så er der kommet gang i kyllingerne, de første to hold har klækket, ikek det bedste resultat, 50% befrugtning og 50 % der klækker, men kyllinger er da kommet.

Befrugtning svinger desværre meget og jeg har måtte gennemgå mine avlsdyr for utøj og tjekke dem for klumper bag i, når silkehøns er så dunet hænger der let noget ved hvis man ikke er Ops på det kan det forhinde at hane befrugtet, han kan simpemhen komme komme ind til gattet hvor skuddet skal sidde, problemer kan være hos begge køn, så jeg plejer at trække godt rund om gattet på begge køn. 

Vi har nu haft lidt frost og dette kan også påvirke befrugtningen og jeg forsøger at samle æg to gang om dagen, så æggene ikke får frost, jeg har desværre nogle dovne høns der ikke vil ligge æg i huset men gerne uden for under indgangbrættet og der er de mere følsomme frosten. 

 

Jeg har starte rugemaskine lidt før end jeg plejer, ellerrede d 23 december blev de første æg lagt i maskinen og så er der lagt æg i hvert ugen siden.

Når man syntes man er starte godt, så går det somme tider skidt, så først i januar da de første kyllinger skulel klække opdage jeg at der ikke var sket noget som helt i maskine og eg fik tjekket tempraturen og det viste sig at termastatne var gået sig en tur og det den viste på displæet ikek var hvad der var af temtratur i maskine, så et nyt termometer blev køb og det viste sig der var 39 grade C med de 37,5 som der skulle være og så var alle æggene, 180 stk nærmest kogt og alt blev smidt ud og en ny termostat blev bestil.

Havde så den "gamle" maskine som jeg bruge som klækker, den måtte jeg så få ordnet så jeg kunne få gang i det igen ind til den nye termostat kom frem, men tiden løber og der gik en uge før jeg fik gang i maskinen igen, man havde lagt æg i den gamle så nu var jeg igang.

Har så fået godt med æg hvert uge, ca 60 stk om ugen er der lagt i.

Efter de første er lyst, så er der ca 50% tilbage, i nogle af stammerne går det ikke så stærkt, en hane har ikke befrugtet selv om han kun har 3 høner, så der skal tjekkes for diverse eller skal de klippet lidt rundt gattet på begge køn så de kan nå ind. 

 

 

Året 2017 skulle have været året hvor der skulle ske en masse i hønsehuset.

Det gjorder der så også, en masse kyllinger af de forskellige farver, desværre var ikke alle lige gode, så der har været sorteret hårdt i alle farverne, så kun de bedste er tilbage.

Efter spørgelsen på silkehøns er stadig meget stor og det er svært at opfylde alles ønsker om dyr, hvis man bare kunne tage små kyllinger var det lidt lettere, men folk vil kun have høner og så bliver det svært at opfylde ønskerne, da der er 70% haner i de kyllinger jeg har lavet i år.

Der er lidt mere om hvad der er kommet under de forskellige farver og der er også lavet en ny mappe med 2018 som bliver opdateret løbende som det kommer på plads med hvad jeg skal avle med i 2018

 

 

 

6-5-2017 

Det er der også men det har knebet med tiden til at få skrevet lidt omkring det.

Har syntes at det var det samme år efter år og har haft svært ved at forny mig omkring det med skriveriet.

Men nu tror jeg der er tid til at få skrvet lidt.

Året starte som der ikke burde, ikke for tidligt med kyllinger, men da vi nået jul var hønsene godt igang med æglægningen og så skal der lige prøve ruges og rugemaskinen har så kørt lige ind til midt i maj.

Det er så første gang at rugemskine er stoppet så tidligt på året, jeg pljer at ruge frem til i juli, men i år har jeg ikek plads til alle de gode kyllinger, så der for ikke flere små kyllinger i år.

Har ruget på mange æg i år og har også fået en del kyllinger, men flere af stammere har været svingede i befrugtningen.

Men kyllinger er der kommet og som det ser ud nu så er de hvide nok de bedste, flotte hvide dyr og i en kvalitet som det er længe siden jeg har lavet.

De splash ser også ud til at bliver gode, håber på 6 gode dyr til udstilling så farven kan bliver godkendt i år.

De sorte, ja de er så lodt sværre at beskrive for de kan bliver dårlige på kort tid, men de mder går tilbage nu tegner godt og jeg håber at kunne få lidt at udstille, det ser sådan ud nu, men som skrvet så kan det ændre sig hvis de får brune fjer, det må de ikke have og til avl duer det slet ikke

 

Mange spørger altid på billeder, desværre er det begrænset hvor mange billeder der kan ligge på hjemmesiden uden det koster en masse penge, så der bliver ryddet lidt op i de gamle billeder løbende for at få plads til de nye der vil komme i året løb, der kommer ikke så mange billeder af kyllinger, for de ligne jo hianden fra år til år, det er først når de vokset til at det bliver spænde at vise billeder. 

 Jeg havde lover mig selv at jeg ikke skulle starte for tidlig med at ruge kyllinger ud, men som de andre år kan jeg ikke holde det, så jeg har allere nu godt gang i rugemaskinen og samler æg hvert dag, selv om det ikke er så mange endnu, men lidt har også ret. 

 

 

Besøg silkehønsklubbens lille Facebooke gruppe, der snakkes der om mangt og meget om silkehøns. alle kan deltage 

 

Jeg har også lidt andre interesser.

Jeg slægtforsker lidt sammen med min kone og det er blevet til en del timer med at lede efter sine forfædre, men det er spændende og meget lærerigt.
Der vil være et par sider med lidt oplysninger og om hvor jeg har fundet familien her på min side, så kik videre.

Så er jeg medlem af den lokale fotoklub, den er ny startet i April 2010, jeg ville gerne lære lidt mere om foto, så da klubben blev lavet var jeg straks med.
Der vil komme billeder inde på siden. 


 

Billedet er af Webmaster
Tommy Andersen