Der skal jo ske noget nyt en gang imellem, og det bliver så disse skønne duer.
Blåvinget kobber gimpler.Velkommen til min side om Silkehøns

Denne side vil handle om min hobby, Silkehøns
Det er de store silkehøns som jeg har, silkehøns findes også som dværg.
 
Jeg har avlet med silkehøns siden 1985, i alle årene har jeg udstillet på klub, land og Europa udstillinger med rimelige resultater.

Der er kun silkehøns i min hønsehus nu, jeg har før haft andre racer af høns, men der har altid være silkehøns.

Da jeg ikke ser de henvendelser omkring køb eller alm spørgsmål om silkehøns i besked boksene nederst på siderne

Så har man spørgsmål omkring køb rugeæg og dyr, så skriv til mig pr mail på. 

t.u.andersen@gmail.com


Se andet sted, hvad og hvor meget jeg avler med.

 

Seneste opdatering d. 02-12-2014  på forsiden, 2014 udstillings resultater og under 2015 ( nu med duer og blog )

Går og overvejer hvad jeg skal med denne hjemmeside i 2015

Skal der skrives mere, skal der flere billeder eller skal jeg lave en blok som folk kan skrive og kommentere til mig i.

 

02-12-2014  

Så er den sidste lokale udstilling overstået og det gik rimeligt.

Nu er det så landsudstilling der skal gøre klar til, har de sidste dage gået og kikket på hønerne, er de klar eller er de blevet for slidte.

Det er især de hvid-sortefjeret som jeg går og kikker på, skulel geren kunne komme med de 5 høner jeg har tilmeldt og so mdet ser ud kan jeg nok godt gøre 5 høner klar, men vil vaske yderlige 3 høner mere for at være helt sikker, der kan jo ske ting og så er jeg forberedt på det værste.

De gule bliver sværet at leve klar, hanerne er slet ikek store nok, men jeg vil se når de er vasket om de "fylder" lidt mere.

De sorte skal nok klare sig, selv om høner ser lidt trætte ud, men er begyndet at have alle hønerne i haven nogle timer om dagen og det har rettet lidt på de fleste, de findes lidt gode ting som gør de har mere energi og det kan ses, de bliver sure hvis jeg glemmer dem en enkelt dag, det er ikke hvert dag jeg har tid til at de skal rende rundt, de er bleer gode ti lat gå ind når jeg kommer med dåsen med majs, så ved de godt at de skal gå ind i hønsegården ellers får de ikke nogle majs. 

20-11-2014 

 

For beredelserne til landsudstilling er så småt begyndt, har tager en del høner fra som de er sat ind i rum i huset for sig selv, skal have kikket lidt mere på de forskelliger farver jeg skal have med, især dalmatiner hønerne, de er meget forskellige i farve tegning og hvor mange sorte fjer de har, så om der skal lidt af hvert med eller jeg skal se om jeg kan finde 5 høner der ligner hianden i tegning/sortefjer, har taget 10 høner fra, et par af de gamle fra 2012-2013 og så de unge fra i år, skal have taget lidt billeder af dem alle for at sammenligene dem med dem jeg havde i 2013 som avlsdyr, dem har jeg nemlig billeder af.

De sorte skal en tur på udstilling i Haslev inden de skal sorters, skal bruge 3 høner og jeg har 4 gode høner, så det er hvem der er bedste den dag de skal pakkes og sendes til Herning, de to hvide høner jeg har tilmeldt er taget fra, dem er jeg sikkere på hvilken af dem ud af de 4 hvide høner jeg har.

 

 

28. Europaskue er den 13.-15. november 2015 i Metz i Frankrig.

 

Det er helt sikkert en udstilling som jeg gerne skulle deltage i, der er ikke så længe til, kun et år, så nu skal der tænkes avl så det basker, for det er kun eliten der kommer og så skal ens dyr være godt for kunne klare sig. 

 

 

 

Så vil nogle nok tænke, der er lang tid til, ja 51 uger, hvor lange tid tager den en store silke bliver klar til udstilling, for en hane ca. 30 uger og for en høne ca 24 uger, så skal man lige have sat i stammer, så går der 3 uger inde man kan være sikker på hane er far til kyllingerne, så skal der samles 1 uge der skal komme æg, 3 uger i maskinen, så er der gået 12 uger, så er der 39 uger tilbage ( det bliver jo vinter), så skal der være befrugtning, så hvis man kan få kyllinger i Januar-Februar så skulle der være en chance, så det er faktisk nu man skal overveje om man skal være med til endnu en stor begivenhed

Eller skal man vente til Europaudstilling kommer til Danmark i 2018, til 2018 er der lang tid og så ikke alligevel.

 

 

 

Nogle vil nok tænke han er skør, måske, men det er sjovt at være med hvor det sker, har prøvet det 4 gange før, så en 5 gang og måske en 6 vil være fint.

 

 

 

En god udstilling sæson i 2015 ligger lige for vores fødder, jo man må god have store tanker også som hønseopdrætter.

 

 

 

10-11-2014

Så er der ro på igen.

De to først udstillinger er overstået (se under rersultater 2014)

Har fået invitiation til udstilling i Haslev fjerkræklub, de har 90 års jubilæum i 2014, overvejer at tilmelde desorte med skæg som der har været af sted to gang, men de kan godt klare en gang mere inde de skal til landsudstillingen.

Eller er det næste år avl der bliver tænkt over (se under 2015)  

 

Besøg silkehønsklubbens lille Facebooke gruppe, der snakkes der om mangt og meget om silkehøns. alle kan deltage 

 

Jeg har også lidt andre interesser.

Jeg slægtforsker lidt sammen med min kone og det er blevet til en del timer med at lede efter sine forfædre, men det er spændende og meget lærerigt.
Der vil være et par sider med lidt oplysninger og om hvor jeg har fundet familien her på min side, så kik videre.

Så er jeg medlem af den lokale fotoklub, den er ny startet i April 2010, jeg ville gerne lære lidt mere om foto, så da klubben blev lavet var jeg straks med.
Der vil komme billeder inde på siden. 

Jeg kan kontaktes på mail t.u.andersen@gmail.com A


Billederne øverst på denne side er parti fra Rødvig havn en smuk dag i maj 2008. 

Billedet er af Webmaster
Tommy Andersen