Kommende udstillings hane i Dalmatiner

Meget fin type og farver, god top og skæg, en hane til 95 pointVelkommen til min side om Silkehøns

Denne side vil handle om min hobby, Silkehøns
Det er de store silkehøns som jeg har, silkehøns findes også som dværg.
 
Jeg har avlet med silkehøns siden 1985, i alle årene har jeg udstillet på klub, land og Europa udstillinger med rimelige resultater.

Der er kun silkehøns i min hønsehus nu, jeg har før haft andre racer af høns, men der har altid være silkehøns.

Da jeg ikke ser de henvendelser omkring køb eller alm spørgsmål om silkehøns i besked boksene nederst på siderne

Så har man spørgsmål omkring køb rugeæg og dyr, så skriv til mig pr mail på. 

t.u.andersen@gmail.com


Se andet sted, hvad og hvor meget jeg avler med.

 

Seneste opdatering d. 08-10-2014  på forsiden, avlstammer 2014, Dalmatiner speciel og mulige nye projekter

 

08-10-2014

Alt sygdom er overstået og dyrene ser ud til at trives for der er kommet gang i æglægningen, det gælder både de gamel dyr og så er der også nogle af de unge høner der er begyndt, det er lidt for tidligt, men så skal de bare ikke blive skruk.

 

Så er hønsedagene overstået, har været til to hønsedag i silkehønsklubben, havde 7 dyr med til hønsendagn i Horsens og 14 dyr med til hønsedagen i Vordingborg, det var to gode og lærerige dage og der blev snakket meget farver, især de røde og gule var meget oppe og vende i Horsens, selv om der ikke rigtigt kom noget konkredet ud af det omkring hvordan de røde skulle se ud, de gule var der lidt mere enighed.

I den kommende tid er der lokaludstilling og jeg skal udstille hos Faxe og omegn fjerkræklub i Boestoftehallen d.1-2 November, har fået invitiation til at udstille i Næstved, men det bliver der først taget stilling til sidste i Oktober, da jeg ikke er sikker på at de dyr jeg vil udstille kan bliver klar til det.

Ellers er det landsudstilling der skal tilmeldes til inden den 24 Oktober, overvejer om de sorte med skæg skal med. de gule er også i overvejles, man det kommer nok til at knibe med hanerne at de bliver udvokset nok. har også et par hvide høner som der godt klare sig og få mange point, men mangler en hane så det skal ku n være for at få de mbedømt og få nogle point på.  

10-09-2013

Så blev det tid til at lave en lille opdatering.

Der er sket en del siden sidste, sygdom hos hønsene flere gang, forkøelse som der ikke har været til at komme af med, men nu skulle der være ovre for denne gang.

Har fået vaccineret alle mine dyr, så er vi klar til hønsedage og udstillinger i løbet af efteråret.

Dyrene vokser fint til, som frygtet så er nogle af de unge høner begyndt at ligge æg og den første unge høne er blevet skruk, så den er kommert i bur, hun skulle gerne udstilles i December.

Har tilmeldt de første dyr til landsudstilling 2014, det er de hvid-sort fjeret( dalmatinerne) de skal fremvises til godkendelse, for farven er nu godkendt i tyskland, det skulle gøre det lidt letter at få dem godkendt i danmark, så er der tilmeld 5 haner og 5 høner, der skal kun bruges 3,3 for at få dem godkend hvis de opnår point nok.

Tidne nærmer sig for hønsedage og planer er at skal på begge silkehønsklubben hønsedag, d. 21 September i Horsens og d. 27 September i Vordingborg, i Horsens skal jeg ikke have så mange dyr med, det bliver nok til 6 dyr i blandet farver, i Vordingborg skal der lidt flere med, har ikke taget stilling til hvor mange, det kommer også lidt an på hvor mange dyr der kommer fra andre opdrættere, dommerne skal jo også nå alle dyrene.

Har gang i lidt rengøring, men det er jo noget der skal gøre hele tiden, har fået sprøjte for utøj, opdage at en dle havde fået lopper, så alle er bleve behandlet med Frontline på spray, et lille pust ind under en vinge var nok. 

 

12-07-2014 

Der sker ikke så meget i hønsehuset, kyllinger vokser godt til og nogle udvikler sig fint andre desværre ikke så godt, de unge haner bliver der kikket en del på, da de først nu er begyndt at fælde til voksenfjerdragt og så kommer diverse farve fejl frem, det kan være en brun fjer på de sorte og blå eller dalmatiner der bliver meget grå i halskraven, hønerne tegner godt i nogle af farvene.

Eller har jeg været på dyrskue med silkehønsklubben, det var som vi plejer med på Børn og Dyr på Bregentvedgodt ved Haslev, jeg havde lidt forskellige farver med i høner, havde også en høne med 7 kyllinger med og kyllinger er altid et trækplaster.

Som de andre år på Bregentved var silkehønse klappehøns så folk kunne røre ved en høne eller en hane, det er meget populært og silkehønsene fik meget ros for at vise hvad der findes af farver, der mangle kun de gule silkehøns ellers var alle andre godkendet farver med.

Der er mange henvendelser på køb af dyr og rugeæg, men jeg kan desværre ikke hjælpe med hverken dyr eller æg, da jeg har fået solgt eller aflivet dem der skal væk i første omgang. 

 01-06-2014

Så blev der tid til lidt opdatering.

Tiden render bare så stærkt og så er maj månede også gået.

De sidste kyllinger er klækket og begge rugemaskiner at slukket for denne sæsong, har ikke plads til flere kyllinger og dem der er klækket her til sidste kan ikke nå at bliver store nok til udstilling i 2014.

Ellers er der gang i sorteringen og der er blevet solgt lidt høne kyllinget og lidt af de små kyllinger der er klækket her til sidste, en del ruge æg er blevet sendt eller afhentet.

Har de sidste par dage lukket flere af alvstammerne sammen så nogle har fået lidt mere plads at røre sig på. 

Tinden mærmer sig hvor dyrskuerne kommer og i år skal jeg deltage med lidt silkehøns på Bregentveddyrskuet Børn og Dyr d.  28-29 juni 2014, her skal der været lidt klappe silkehøns igen i år og jeg skal have lidt kyllinger med også.

04-05-2014 

Tak for tilbagemeldingerne omkring det nye look her på min side.

Skruk og lidt kyllinger, det er uges store emne.

Selvfølgelig når vejret bliver bedre kommer der så lidt skuk høns igen og i bare i den sidste uge er 8 høner blevet skuk.

Det gør ikke så meget lige nu og flere af dem trænger også til en pause i æglægningen, jeg har ikke plads til at ligge alle 8 høner på æg, men 1 enkelt høne har fået 11æg so mhun får lov til at ruge ud.

Der kommer stadig lidt kyllinger, har fået 28 stk. mere i lidt blandet i farverne, så nu er der fyldt op igen under varmelamperne, der går en uge mere ind det næste hold kyllinger klækker.

Er begyndt at flytte lidt rundt på de store kyllinger, hanerne kommer ind til nogle af de andre stammer hvor der nu er plads, de store kyllinger fylder meget og derfor bliver de omplaseret lidt.    

25-04-2014

Som nogle nok har lagt mærke til så er der kommet nyt design på min side, jeg modtager gerne kritik også gerne hvis der er noget positivt , er der noget der kan gøres anderledes eller mangler der noget, så vil jeg meget gerne høre om det.

Så er der forår og det kan man godt mærke, kyllingerne vokser godt til og det er mulig de kan komme uden for, de fleste hold kyllinger har fået lidt græstørv ind så de har haft noget at pille i hvilket de godt kan lide.

Jeg har haft lidt sygdom i nogle af holdene, men har fået styr på det og de sidste er ved at være raske.

Jeg ligger stadig lidt æg i rugenmaskine, da jeg har skifte hane hos de blå så vil jeg gerne have lidt kyllinger efter den gamle hane, da han gav gode kyllinger sidste år.

15-04-2014 

Den helt store sortering har været igang, det har gjort at jeg har måtte aflive 40 store kyllinger grundet grove fejl, det er kamfejl (Horn på bagkam) det kan først ses når de er 6-8 uger gamle og da jeg skulle tjekke for fod-ringe, fik jeg set at nogle af dem havde kamfejl og så måtte de alle igennem nåleøjet og man blev aflivet med det sammen.

Der kommer ikke så mange kyllinger mere, der har været dårlig befrugtning på de fleste stammer og så har jeg valgt ikke at ruge så mange flere kyllinger ud, skal lige se hvad og hvordan de første bliver og det har ikke været så godt ind til nu.

Har så fået lidt forkøelse ind i hønsehuset, så jeg har måtte været til dyrlæge for at få lidt så de kan bliver raske, der er 6 kyllinger der er død af det, de havde fået lungebetændelse og jeg fik ikke medicin i tide, men nu skulle der være styr på det, et par af de gamle dyr har fået lidt betændelse i øjnene, men det kan klares med kamillete.

Har foræret lidt ruge æg væk, har været ærlig og fortalt der ikke har været så god befrugtning og derfor heller ikke taget penge for dem.

 

30-03-2014 

Der er sket meget siden sidste opdatering, masser af kyllinger, masser af skrukhøns, ingen æg og meget rengøring, det er overskrifterne.

Kyllinger er der kommet mange af, flest efter den blå stamme, der har været næsten 100% befrugtet og klækker 100%, dalmatiner har været svingende, men lidt kyllinger er der kommet, på et tidspunkt havde jeg 14 skrukhøns gående rund omkring til afskrukning, en del af dem er komme tilbage i stammerne, de er ikke meget får at gå i bur med en hane, så efter 4-6 dage er de kommet tilbage i stammerne.

Når der er skruk så er der ingen æg, har fået omkring 20 på en uge, hvilket er lidt i forhold til hvad der har været kommet, nogle uger har jeg fået op til 70 æg om ugen, så det er 10 æg om dagen hvilket er godt.

Så er der rengøringen, når der kommer kyllinger hvert ugen skal der jo flyttes rund på dem og jeg gør burene/kasserne rene hvert gang for ikke at sprede sygdom, hel huset har også fået en omgang og der er kommet rent strøelse i alle rum inde i huset, nogle af hønsegården har også fået gravet lidt af, der bliver hurtig en skorpe på når der er 8-10 høns i en hønsegård, og i et af rummene er de store kyllinger kommet over i og de har så fået adgang til at komme ud. 

Der er rigtig gang i efter spørgelsen på silkehøns, men sådan er det hvert år når solen begyndet er skinne, det kan især ses på silkehønsklubbens Facebook gruppe der vokser med 4-5 medlemmer hvert dag, så gruppe nu er på 525 medlemmer (d.31-03-2015 kl. 01,30 ) dette af spejler sig også på de betalende medlemmer i silkehønsklubben, hvor der er 130 betalende medlemmer, hvilket gør klubben til at af de store specialklubber under D.F.f.R.    

 

03-03-2014

Mange æg og lidt kyllinger.

De sidste par uger er der kommet godt med æg hos alle stammerne og alt er blevet lagt til rugning, så maskinerne har næsten være fulde, det er problemet med at have to maskiner, man fristes til at bare fylde op uden at tænke på hvis der nu kommer kyllinger ud af dem alle, det slog mig først for en uge siden, da jeg måtte begynde at rykke rundt med avlsdyrene for at få plads de kyllinger som der vokser rigtig godt.

Nu er der så ikke kommet så mange kyllinger som jeg har haft æg i til, for så havde jeg vist haft en problem, men på nuværende tidspunkt har jeg flere kyllinger end jeg lave i 2013, om kvaliteten så kan holde er svært at kunne sige på nuværende tidspunkt, men jeg har de set nogle gode dyr iblandt de største kyllinger.

 

16-02-2014

En uge med op og ned tur.

Op tur er der er begyndt at komme lidt æg igen, ned tur, der klækker ikke mange kyllinger selv om godt befrugtet.

De fleste af stammer er godt igang igen med æglægningen, der mangler kun de perlegrå, men tror ikke det var så længe.

Befrugtningen svinger rigtig meget, fra  fuld hus til næsten ingen ting, skal have tjekket alle dyrene bag i for at se om de har utøj eller der bare ikke er plads til at de kan bliver befrugtet.  

09-02-2014 

Masser af kyllinger.

Det måtte jo komme når der har været masser af æg.

Har fået 3 hold kyllinger siden sidste opdatering, i kan se mere under de forskellige farver, men det er godt rigtig godt i forhold til de andre år, der er kun komme nogle enkelt kyllinger på rugning, nu har der været 25-30 stk af gangen, hvilket er mange år siden jeg har prøvet det.

Det e så ikke alle farven der har været lige gode, men så må man jo satse på de farver der nu er kommet.

Grundet frost vejret er der ikke kommet så mange æg, men omkring de 40 stk på en uge er vel også godt nok.  

24-01-2014

Masser af æg og dog

De sidste 14 dage er der kommet godt med æg, ca. 60 om ugen og de er fordelt på alle stammerne undtagende perlegrå, som ikke er kommet igang endnu.

Men så i denne uge er det gået ned af bakke, det er nok grundet det kolde vejr, så det er kom blevet til 42 stk. hvilket jo ikke er så dårligt, det var også hvad jeg kunne samle om ugen sidste år.

Skruk høns

Det gik for forventet og forudset, når silkehøns har lagt 10 æg vil de ruge, så derfor blev alt hvad der kom af æg samlet sammen, har haft 8 skruk høne til af vending, det er især dalmatinerne og de sorte der har været skruk, men alle er kommet tilbage i stammerne, de sidste her d 24-01-2014, jeg har været hurtig til at sætte dem i bur, lå de bare en dag blev de straks sat i bur til afvending og så skulle de kun gå i buret i nogle få dage så gad de ikke det mere, så efter 10 dage er alle afvendet og forhåbenligt igang med æglægningen inden så længe 

Går og overvejer hvad jeg skal med duerne som jeg fik i efteråret, har aflivet nogle af dem, da de ikke er til at sælge. Har fået tilbudt en anden race, men mere om det nå og hvis det bliver til noget.

13-01-2014      

Så er året først æg lagt i rugemaskinen, jeg havde regnet med det først skulle ske til februar, men efter nytår begynde nogle af stammerne at ligge godt med æg og da vejret har artet sig, så tog jeg chancen. 

Skal have ryddet lidt mere i overskud haner så jeg kan få de perlegrå sat sammen så jeg kan begynde at samle ruge æg når de begynder at ligge æg, man det er svært at aflive gode stærke haner som kunne bruge i avl, måske i andre hønehuse, men ingen vil have dem, så de bliver aflivet i løbet af uge 3. 

Har bruge lidt tid på at tage billeder af alle mine avlsdyr, de er ikke blevet lige gode alle sammen og det er ikke alle dyrene der er lige pæne nu, de vil bliver lagt ind under de forskellige stammer hen af vejen.

 

Så er lands udstillinger overstået og alle dyrene er kommet godt hjem, resultatet kan se under 2013.

Ellers går liver sin gang i hønsegården, de sidste rum ind i huset er gjort rene og dyr er blevet solgt og andre har måtte lade livet, da ingen ville have hanerne.

Har solgt næste alle de dyr der var på LU, kun nogle få dalmatiner høner og en enkelt hane er tilbage, har fået byttet lidt dyr, så der nu er en farve mere i hønsehuset (se 2014)   

Det vil komme billeder af avlsdyrene i de forskellige stammer under farvene i 2014.

 

 

Besøg silkehønsklubbens lille Facebooke gruppe, der snakkes der om mangt og meget om silkehøns. alle kan deltage 

 

 

 

 

 

Jeg har også lidt andre interesser.

Jeg slægtforsker lidt sammen med min kone og det er blevet til en del timer med at lede efter sine forfædre, men det er spændende og meget lærerigt.
Der vil være et par sider med lidt oplysninger og om hvor jeg har fundet familien her på min side, så kik videre.

Så er jeg medlem af den lokale fotoklub, den er ny startet i April 2010, jeg ville gerne lære lidt mere om foto, så da klubben blev lavet var jeg straks med.
Der vil komme billeder inde på siden. 

Jeg kan kontaktes på mail t.u.andersen@gmail.com A


Billederne øverst på denne side er parti fra Rødvig havn en smuk dag i maj 2008. 

Billedet er af Webmaster
Tommy Andersen