Silkehøns en race for alle

Så er den blevet lidt større, den spøjse Dalmatiner med sorte vinger, billedet er taget d 29 marts 2014. Det ser stadig spøjs ud.

Velkommen til min side om silkehønsVelkommen til min side om Silkehøns

Denne side vil handle om min hobby, Silkehøns
Det er de store silkehøns som jeg har, silkehøns findes også som dværg.
 
Jeg har avlet med silkehøns siden 1980, i alle årene har jeg udstillet på klub, land og Europa udstillinger med rimelige resultater.

Der er kun silkehøns i min hønsehus nu, jeg har før haft andre racer af høns, men der har altid være silkehøns.

Se andet sted, hvad og hvor meget jeg avler med.


Seneste opdatering d. 15-04-2014  på forsiden, avlstammer 2014 og Dalmatiner speciel.


15-04-2014 

Den helt store sortering har været igang, det har gjort at jeg har måtte aflive 40 store kyllinger grundet grove fejl, det er kamfejl (Horn på bagkam) det kan først ses når de er 6-8 uger gamle og da jeg skulle tjekke for fod-ringe, fik jeg set at nogle af dem havde kamfejl og så måtte de alle igennem nåleøjet og man blev aflivet med det sammen.

Der kommer ikke så mange kyllinger mere, der har været dårlig befrugtning på de fleste stammer og så har jeg valgt ikke at ruge så mange flere kyllinger ud, skal lige se hvad og hvordan de første bliver og det har ikke været så godt ind til nu.

Har så fået lidt forkøelse ind i hønsehuset, så jeg har måtte været til dyrlæge for at få lidt så de kan bliver raske, der er 6 kyllinger der er død af det, de havde fået lungebetændelse og jeg fik ikke medicin i tide, men nu skulle der være styr på det, et par af de gamle dyr har fået lidt betændelse i øjnene, men det kan klares med kamillete.

Har foræret lidt ruge æg væk, har været ærlig og fortalt der ikke har været så god befrugtning og derfor heller ikke taget penge for dem.


30-03-2014 

Der er sket meget siden sidste opdatering, masser af kyllinger, masser af skrukhøns, ingen æg og meget rengøring, det er overskrifterne.

Kyllinger er der kommet mange af, flest efter den blå stamme, der har været næsten 100% befrugtet og klækker 100%, dalmatiner har været svingende, men lidt kyllinger er der kommet, på et tidspunkt havde jeg 14 skrukhøns gående rund omkring til afskrukning, en del af dem er komme tilbage i stammerne, de er ikke meget får at gå i bur med en hane, så efter 4-6 dage er de kommet tilbage i stammerne.

Når der er skruk så er der ingen æg, har fået omkring 20 på en uge, hvilket er lidt i forhold til hvad der har været kommet, nogle uger har jeg fået op til 70 æg om ugen, så det er 10 æg om dagen hvilket er godt.

Så er der rengøringen, når der kommer kyllinger hvert ugen skal der jo flyttes rund på dem og jeg gør burene/kasserne rene hvert gang for ikke at sprede sygdom, hel huset har også fået en omgang og der er kommet rent strøelse i alle rum inde i huset, nogle af hønsegården har også fået gravet lidt af, der bliver hurtig en skorpe på når der er 8-10 høns i en hønsegård, og i et af rummene er de store kyllinger kommet over i og de har så fået adgang til at komme ud. 

Der er rigtig gang i efter spørgelsen på silkehøns, men sådan er det hvert år når solen begyndet er skinne, det kan især ses på silkehønsklubbens Facebook gruppe der vokser med 4-5 medlemmer hvert dag, så gruppe nu er på 525 medlemmer (d.31-03-2015 kl. 01,30 ) dette af spejler sig også på de betalende medlemmer i silkehønsklubben, hvor der er 130 betalende medlemmer, hvilket gør klubben til at af de store specialklubber under D.F.f.R.    


03-03-2014

Mange æg og lidt kyllinger.

De sidste par uger er der kommet godt med æg hos alle stammerne og alt er blevet lagt til rugning, så maskinerne har næsten være fulde, det er problemet med at have to maskiner, man fristes til at bare fylde op uden at tænke på hvis der nu kommer kyllinger ud af dem alle, det slog mig først for en uge siden, da jeg måtte begynde at rykke rundt med avlsdyrene for at få plads de kyllinger som der vokser rigtig godt.

Nu er der så ikke kommet så mange kyllinger som jeg har haft æg i til, for så havde jeg vist haft en problem, men på nuværende tidspunkt har jeg flere kyllinger end jeg lave i 2013, om kvaliteten så kan holde er svært at kunne sige på nuværende tidspunkt, men jeg har de set nogle gode dyr iblandt de største kyllinger.


16-02-2014

En uge med op og ned tur.

Op tur er der er begyndt at komme lidt æg igen, ned tur, der klækker ikke mange kyllinger selv om godt befrugtet.

De fleste af stammer er godt igang igen med æglægningen, der mangler kun de perlegrå, men tror ikke det var så længe.

Befrugtningen svinger rigtig meget, fra  fuld hus til næsten ingen ting, skal have tjekket alle dyrene bag i for at se om de har utøj eller der bare ikke er plads til at de kan bliver befrugtet.  

09-02-2014 

Masser af kyllinger.

Det måtte jo komme når der har været masser af æg.

Har fået 3 hold kyllinger siden sidste opdatering, i kan se mere under de forskellige farver, men det er godt rigtig godt i forhold til de andre år, der er kun komme nogle enkelt kyllinger på rugning, nu har der været 25-30 stk af gangen, hvilket er mange år siden jeg har prøvet det.

Det e så ikke alle farven der har været lige gode, men så må man jo satse på de farver der nu er kommet.

Grundet frost vejret er der ikke kommet så mange æg, men omkring de 40 stk på en uge er vel også godt nok.  

24-01-2014

Masser af æg og dog

De sidste 14 dage er der kommet godt med æg, ca. 60 om ugen og de er fordelt på alle stammerne undtagende perlegrå, som ikke er kommet igang endnu.

Men så i denne uge er det gået ned af bakke, det er nok grundet det kolde vejr, så det er kom blevet til 42 stk. hvilket jo ikke er så dårligt, det var også hvad jeg kunne samle om ugen sidste år.

Skruk høns

Det gik for forventet og forudset, når silkehøns har lagt 10 æg vil de ruge, så derfor blev alt hvad der kom af æg samlet sammen, har haft 8 skruk høne til af vending, det er især dalmatinerne og de sorte der har været skruk, men alle er kommet tilbage i stammerne, de sidste her d 24-01-2014, jeg har været hurtig til at sætte dem i bur, lå de bare en dag blev de straks sat i bur til afvending og så skulle de kun gå i buret i nogle få dage så gad de ikke det mere, så efter 10 dage er alle afvendet og forhåbenligt igang med æglægningen inden så længe 

Går og overvejer hvad jeg skal med duerne som jeg fik i efteråret, har aflivet nogle af dem, da de ikke er til at sælge. Har fået tilbudt en anden race, men mere om det nå og hvis det bliver til noget.

13-01-2014      

Så er året først æg lagt i rugemaskinen, jeg havde regnet med det først skulle ske til februar, men efter nytår begynde nogle af stammerne at ligge godt med æg og da vejret har artet sig, så tog jeg chancen. 

Skal have ryddet lidt mere i overskud haner så jeg kan få de perlegrå sat sammen så jeg kan begynde at samle ruge æg når de begynder at ligge æg, man det er svært at aflive gode stærke haner som kunne bruge i avl, måske i andre hønehuse, men ingen vil have dem, så de bliver aflivet i løbet af uge 3. 

Har bruge lidt tid på at tage billeder af alle mine avlsdyr, de er ikke blevet lige gode alle sammen og det er ikke alle dyrene der er lige pæne nu, de vil bliver lagt ind under de forskellige stammer hen af vejen.


Så er lands udstillinger overstået og alle dyrene er kommet godt hjem, resultatet kan se under 2013.

Ellers går liver sin gang i hønsegården, de sidste rum ind i huset er gjort rene og dyr er blevet solgt og andre har måtte lade livet, da ingen ville have hanerne.

Har solgt næste alle de dyr der var på LU, kun nogle få dalmatiner høner og en enkelt hane er tilbage, har fået byttet lidt dyr, så der nu er en farve mere i hønsehuset (se 2014)   

Det vil komme billeder af avlsdyrene i de forskellige stammer under farvene i 2014.


Besøg silkehønsklubbens lille Facebooke gruppe, der snakkes der om mangt og meget om silkehøns. alle kan deltage 


Jeg har også lidt andre interesser.

Jeg slægtforsker lidt sammen med min kone og det er blevet til en del timer med at lede efter sine forfædre, men det er spændende og meget lærerigt.
Der vil være et par sider med lidt oplysninger og om hvor jeg har fundet familien her på min side, så kik videre.

Så er jeg medlem af den lokale fotoklub, den er ny startet i April 2010, jeg ville gerne lære lidt mere om foto, så da klubben blev lavet var jeg straks med.
Der vil komme billeder inde på siden. 

Jeg kan kontaktes på mail t.u.andersen@gmail.com A


Billederne øverst på denne side er parti fra Rødvig havn en smuk dag i maj 2008. 

Billedet er af Webmaster
Tommy Andersen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Oddbjørg Olsen | Svar 11.04.2014 13.25

Hei Tommy.
Sender du egg til Norge? Ønsker ca 12 egg av hvit stor silkehøns med skjegg.

Birgitte | Svar 21.03.2014 08.51

Hejsa... Vil høre om jeg kan købe et par store silkehøns af dig ? De skal bruges til have/hygge høns. Mvh Birgitte

Mia Herning | Svar 12.03.2014 14.17

Hej,
Jeg er meget interesseret i 3-4 dværgsilkehøns. ( høner). Gerne store kyllinger, hvis du har. Kan det lade sig gøre?
Mvh Mia Herning 60932110

john M | Svar 01.03.2014 19.06

Hej Tommy. Så blev der lavet hønsehus. Nu mangler vi bare store silkehøns. Har du nogle til salg ?

John

Lene | Svar 22.02.2014 18.19

Hej Tommy
Jeg er på jagt efter et hold dværg silkehøns, gerne i blå 1,3 stk eller rugeæg fra samme. Håber meget du kan hjælpe.
venlig hilsen lene (Jyllinge)

Vibeke | Svar 18.02.2014 08.49

Hej Tommy
Jeg har med fornøjelse læst din hjemmeside og vil meget gerne høre fra dig, når du næste gang har silkehøns til salg.

Maj-Britt | Svar 17.02.2014 09.20

Hej tommy.
Skriver du til mig når du sælger nogle af dem
det er lige meget hvad farve det er, men det må ikke være en hane.
Hilsen Maj-Britt

maj-britt | Svar 15.02.2014 11.49

Hej tommy.
Har du en silkehøne til salg, helst en kylling, den må gerne være sort, ell grå. ell blå,
Hilsen maj-Britt

Sigurd | Svar 13.02.2014 13.14

Sælger du kyllinger

kirsten | Svar 11.02.2014 15.58

hej
en rigtig god side der mangler bare en salgs liste hvis du altso har noget til salg, jeg leder efter 1,3 blå silkehøns har du sådan nogle til salg??
Kirsten

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.04 | 13:25

Hei Tommy.
Sender du egg til Norge? Ønsker ca 12 egg av hvit stor silkehøns med skjegg.

...
10.04 | 10:57

Hej, tak for en fin hjemmeside med masser af dejlige billeder.
Jeg er på jagt efter rugeæg fra silke - dalmatiner. Er det noget du kan hjælpe mig med?
Mvh Tina

...
07.04 | 20:52

Hej er det muligt at købe rugeæg af dig mvh Henrik

...
05.04 | 12:31

Hej med jer
Er der nogle af jer der får svar??? venter og venter

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE