HØJDEPUNKTER

Højdepunkter gemmen årerne....

Jeg fik min første stambogsførte collie i 1969, menlig DK CH Zobella Blue-Jerome (Shep). Jeg var i konfirmationsalderen og vild med hunde. Vi havde i forvejen en ikke stambogsført collie - hun hed - gæt engang! - LASSIE!
Jeg cyklede med hende 2 gange om ugen, og på en af disse ture så jeg en dag en plakat, som fortalte at Dansk Kennel Klub afholdt International udstilling på Charlottenlund Travbane netop i denne weekend. Hurtigt blev cyklen vendt og hjemad gik det. Det var min fødselsdag og på den dag havde man, hjemme hos os, lov til at vælge hvad man gerne ville lave. Så vi besøgte udstillingen og så de vidunderlige hunde. Jeg var totalt solgt. Vi talte med forskellige collieejere, bla, Fru Jessie Moltke ejer af DK CH Spar-To Silver Flame. Hun var af farven blue merle og hun var blevet Bedst i racen. Jeg husker hun havde - i hvert tilfælde et blåt øje! Min mor syntes hun var frygtelig grim - det der øje og den der farve - hun så ud som om hun var både gammel og blind - syntes hun - men for mig åbnede sig en helt ny magisk verden - og sådan startede min livslange interresse for at avle smukke racetypiske collies og for at vise dem så smukt som muligt i tip top kondition og med en pels der skulle danne rammen om et så fuldendt billede som muligt.
For at kunne opfylde min drøm, måtte jeg jo have en stambogsført collie. Jeg trylede og bad - og mange tårer græd jeg, fordi jeg ikke måtte få en. Det var jo ikke almindeligt, at have hele to hunde den gang - næsten utænkeligt. Min mor fortalte mig senere, at mine forældre havde talt om, at hvis jeg fik mit ønske opfyldt, kunne det måske afholde mig fra at falde for at prøve at tage narkotika af forskellig slags. Det var stort set ukendt den gang - man viste ikke så meget om det, men det var begyndt at dukke op, og flere og flere unge mennesker begyndte at tage det uden at kende konsekvenserne af det. - Så de var bange for, om min søster og jeg skulle falde for fristelsen.
Så jeg fik min vidunderlige Shep - og mine forældres håb blev ikke gjort til skamme!

Siden er min interresse for hunde bare blevet større og større. Jeg har deltaget i utallige udstillinger i ind og- udlandet og hjembragt mange titler og topplaceringer - og ikke mindst vandrepokaler til ejendom.

Jeg er dybt taknemmelig for alle de vidunderlige oplevelser mine hunde har givet mig igennem alle årene og det er til ære for dem, at denne side er oprettet!CH Zobella Blue.Jerome (Shep) vinder cert og BIR under Josefine Engel fra Tyskland på DCSKs udstilling i 1973.

Zobella Blue-Jerome bliver Dansk Champion i 1975

Zobella Silverblue Rainbow bliver Dansk Champion i 1981.
Zobella Silverblue Rainbow bliver Tysk Champion VDH i 1983.
Zobella Silverblue Rainbow bliver Tysk Klub Champion i 1984.
Zobella Silverblue Rainbow bliver International Champion i 1986.

Sheps Vandrepokal (CH Zobella Blue-Jerome) til mest korrektfarvede blue merle collie vindes til ejendom i 1986.
Jeg udsatte pokalen af glæde over at Shep havde opnået sit championat og for at anspore opdrætterne til at gøre deres yderste for at avle korrektfarvede blue merles, og for at opmundre flere ejere af blue merle collies til at udstille dem, da der den gang kun blev udstillet en enkelt eller to blue merles en gang imellem. Jeg havde besluttet, at Shep ikke selv skulle deltage i konkurrencen om at vinde pokalen.

Mr. Groom's Vandrepokal til medt velplejede hund i Dansk Collie og Shetland Sheepdog Klub (den gang repræsenterede klubben også bearded collien) vindes til ejendom i 1988 efter at have vandret i 12 år.

Shep's Exeptional Silver bliver Dansk Champion i 1991

Shep's Dashing Deed In Blue bliver Dansk Champion i februar 1993

Steadlyn Blueberry Dots bliver Dansk Champion i maj 1993

Shep's Heavenly Made bliver Dansk Champion i  august 1993

Steadlyn Blueberry Dots bliver International Champion i 1996

Shep Collies Vandrepokal til mest korrektfarvede blue merle collie vindes til ejendom i 1996.
Efter at have vundet Sheps vandrepokal udsatte vi en ny pokal til mest korrektfarvede blue merle collie og den vandt vi, som kan læses ovenfor, selv til ejendom. Vi udsatte derefter endnu en vandrepokal med samme formål. Den blev vundet til ejenbom af DK CH Bellami Cherrie Blue Dazzle Degree - søn af Multi Champion Shep's King Of Dreams.Multi Champion Zobella Silverblue Rainbow (Timmie)

Dansk Collie & Shetland Sheepdog Klubs Vandrepokal til Bedst i Racen 1 vindes til ejendom i 1997

Dansk Collie & Shetland Sheepdog Klubs Vandrepokal til Bedst i Racen 4 vindes til ejendom i 1997.

Perada Collies Vandrepokal til bedste danskopdrættede collie vindes til ejendom i 2000.

Perada King Of The Road's vandrepokal til bedste senior collie m. 1. pr. vindes til ejendom i 2000.
Multi Champion Shep's Heavenly Made (Toto)

The Elle Jølt Memorial Trophy for Best Rough Collie Bitch In Show vindes til ejendom i 2000.

Saras Vandrepræmie til mest korrektfarvede tricolour collie-langhår m. 1. pr vindes til ejendom i 2003.

The International Collie Society's Trophy for BEST IN SHOW vindes til ejendom i 2008

Siden er under opbygning - der er stadig masser af højdepunkter at tilføje.....

Multi Champion Shep's King of Dreams (Stevie) vinder Saras Vandrepræmie for mest korrektfarvede tricolour collie - på samme udstilling blev han BEST IN SHOW 12 år gammel.