INT.CH, DK.CH, KLB.CH, KBHV 03 IRACLE'S SO SUPREME SURE
Pokko kåres til udstillingens bedste hund på Club für Britische Hütehundes udstilling i Kellinghusen i 2003.

Pokko er født den 28. august 1994. Han fødtes her i Danmark, da hans finske opdrætter Anna-Stiina Virtanen og hendes mand, opholdt sig her i en længere periode. Pokko kom til mig via Ulla Jørgensen kennel Bellami Cherrie, som passede ham, imens Anna-Stiina og hendes mand var på juleferie i Finland. Ulla fortalte mig om ham, hun tog billeder og videofilm og lovende så han jo ud. Mødet med ham skuffede ikke - han var ikke allene billedskøn - han havde også et fantastisk temperament.

Og hvilken vidunderlig hund han blev. Altid glad, sød og rar mod hvalpe og problemløs sammen med de andre hanner, både hjemme og på udstillinger - en rigthg gentleman.

Han blev flittigt udstillit i ind- og udlandet og tog mange Best i Racen og Best i Gruppen placeringer og blev også flere gange Best in Show på specialudstillinger.

Vores største succes var uden sammenligning den internationale udstilling i Zuidlaren i Holland den 7. marts 2004..
Jeg kørte derned om natten i snestorm, var lige ved at vende om flere gange, men fortsatte......

Efter at have vundet CAC, CACIB og dermed bedste han, var det ingen sag for Pokko at blive Best i Racen.
Jeg glædede mig til at komme ind i store ring til konkurrencen om Best i gruppen. Godt nok blev der næsten aldrig udtaget en collie blandt gruppens bedste hunde, men chancen er der altid, og man bør altid blive for at repræsentere sin race - og var der noget Pokko kunne, så var det bevæge sig, og han var i strålende humør!
I opstillingsringen var han perfekt. Han showede hele tiden, og jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til, at dommeren, Mr. R Pollet fra Belgien, havde et godt øje til ham. Det benyttede jeg mig af. Hver gang han så rundt i ringen, hver gang hans blik nærmede sig os, sagde jeg til Pokko: "Kik på mor" og vippede hånden med godbidden ganske let. Det havde vi jo øvet og han reagerede promte - viste sig som en drøm med smilende øjne og ører på top og benene altid korrekt placeret.
Vi blev kaldt ind i store ring. En efter en spottede dommeren hundene. Da han stoppede ud for os, var det som om Pokko strammede sig ekstra op - og så skulle vi løbe en omgang i den enormt store ring. Da det blev vores tur sagde jeg: "Kom så dreng, så er det nu! Nu løber vi!!" Det brag af klapsalver og jublende tilråb der væltede ned over os skal jeg aldrig glemme. Pokko løb som han aldrig havde løbet før - lange, kraftfulde skridt - han satte ikke en pote forkert! Folk var ellevilde. Vi kom rundt og i en smuk bue linede han op i løs line, stillede sig korrekt og ørerne røg bare op på hovedet med det samme vi stoppede. Da speekeren på hollandsk opremsede vinderne, ville jubelen ingen ende tage, men jeg forstod jo ingenting - manden talte jo Hollandsk!. Først da ringstewarden kom over mod mig, og vinkede mig ind i ringen, gik det op for mig. Pokko havde vundet gruppen! Racedommeren, Mrs Van Veen Keer, dommeren fra Kellinghusen, finske Elina Haapaniemi, som havde dømt andre racer denne dag og den danske dommer, som var til stede samt andre prominente personer ønskede tillykke, blitzene blinkede opkring os - det var en fantastisk oplevelse. Vi måtte løbe en omgang til  - og folk jubelede og skreg - det var som om taget skulle lette. Senere fik jeg at vide, at det aldrig nogensinde før var sket at en collie havde vundet gruppen. Var jeg stolt? - Gæt selv!

Dagen sluttede med, at Pokko blev valgt til dagens 8. bedste hund ud af 10.