At være eller ikke at være...skemafri

28-9-2015 førte Jan Janssen endnu an på en rundvisning i København, denne gang på Nørrebro. Vi så små gader som vi ikke kendte eksistensen af, så forretningen hvor Irma i sin tid startede, hørte om Blegedammene, kirker, jødisk gravplads, Blågårds Plads og meget mere. Spiste en god frokost på restaurant Bodega på Kapelvej.

Deltagere var: BLP og Jytte, LH, MK, LLH, HTS, FH, HH, EK, JA og Else

Formidlet af BG deltog enkelte medlemmer af Seniorklubben i Siløsepsfesten på skolen den 26-9-2015.

LH, EL, og HH deltog i middagen sammen med skolens første 40års jubilarer. Finn viste selv disse jubilarer rundt på skolen.

Andetsteds deltog BG, KHJ og HTS.

Det var en dejlig og lidt sær oplevelse at møde skolens første elever efter alle disse år, men det var meget hyggeligt og indbyder til gentagelse.

Det gav samtidig mulighed for at hilse på skolens nye rektor.

Den 10-9-2015 afholdt vi generalforsamling på skolen på det nyindrettede lærerværelse.

Igen en hyggelig sammenkomst med spisning bagefter.

Deltagere var: CW, EK, MK, LH, BG, LLH, HTS, HH, PJ, KB og MNø.

6-9 2015 formidler Bjarne Glenstrup kontakt mellem Seniorklubben og Siløsep.

Tilmelding til jubilæumsarrangementet hos BG

Det er i år 40 år siden de første studenter sprang ud fra Greve Gymnasium


Den 13. august 2015 mødtes vi i strålende solskin på Frilandsmuseet, hvor Anne Riemer havde planlagt nogle dejlige og informative timer om især herregårdshaven med køkkenhave og parkanlæg. Alt var betagende velholdt og en fryd for øjet. Vi så også mange smukke bygninger undervejs, som Anne også kyndigt kunne fortælle om.

Deltagerne var: KB, GO, MK, LLH, HTS, AR og HH

Den 1. juli 2015 var der tilbud om besøg på Frederiksborg Slot for at se Kongelige kjoler, udstilling om Besættelsen og Portrætter.


Den 27. juni 2015 var der afskedsreception på skolen. Det Vibeke Birkmann, Freddy Hansen og Allan Blaakilde som nu gik på pension.

Bagefter var der "Slukefter" for Seniorklubbens medlemmer.

På en kølig og grå 9. maj 2015 drog 3 seniores ud i Boserup Skov for at se efter forårssvampe - især morkler. Svampe fandt vi, men ingen morkler.
Svampen på billedet er en labyrintsvamp med de karakteristiske lameller. Initiativtager var Jørgen og yderligere deltagere var Lotte og Gunnar.
Den 23. april 2015 var vi til Arthur Millers skuespil Heksejagt i Skuespilhuset. Det var en rigtig god og vigtig, men også knugende forestilling. Det var godt med et glas øl i Nyhavn bagefter. Deltagere var MK, HTS, LLH, AM, HH og Bjarke
17.marts 2015
Den 17. marts besøgte vi Edvard Weie udstillingen i Kunstforeningen Gl. Strand.
Det var en fin udstilling af 70 værker i privateje, der sjældent eller aldrig er blevet set. Det udførlige katalog var interessant at studere sammen med billederne.
Bagefter fandt vi en solbeskinnet udendørs café, hvor de serverede kaffe, te og kage.
Deltagere var: BG og Tutter, LLH, HTS, HR, AR, Else, EK og MK
Den 14. februar 2015 døde Inge Hestbæk, født 1944. Hun blev bisat fra Smørum Kirke den 4. marts 2015

Den 4. februar 2015 mødtes vi til en rundvisning i islamisk kunst på Davids Samling. Det var en appetitvækker af en kyndig rundviser. Så måske skal vi følge op med nogle temarundvisninger.

Bagefter gik vi lige over gaden til Orangeriet, hvor vi fik en forfriskning.

Deltagerne var: HTS, KeL, KB, JJ, SN og Else, IH og Erik, MK, BG, LH, CW, LLH, HH og Bjarke

Søndag den 18. januar 2015 viste Mogens Nørgaard rundt på Sophienholm hvor Corner holdt fernisering. Det var som altid en interessant og engageret rundvisning, hvor Mogens denne gang selv overraskede med naturmotiver.

Mange mødt op :RAJ og ledsager, PJ og Lone, EK, LLH, LC og Lene, KeL og Anne Mette, SN og Else, LH, GOL og ledsager, FK og Marianne, HH og Bjarke

Tirsdag den 13. januar 2015 hold vi "julefrokost"Cafe Hovedtelegrafen i Købmagergade. Mange var mødt frem, og vi fik spist og snakket hyggeligt et par timer med pragtfuld udsigt over byens tage.

Deltagerne var LLH, VB, BLP, AA, HH, JA, KB, BG, EK, GO, MK, LC, FK, HTS, AR, IH, KeL, HCLørdag den 13. december 2014 så vi Ibsens Hedda Gabler med Det røde Rum på Skuespilhuset. Det var en fabelagtig forestilling, hvor man med stigende klump i maven så tragedien udvikle sig. Forestilling tog 2 timer uden pause, men man var bare dybt fascineret hele tiden.

Deltagere var RAJ, MK, HTS, EK, LLH, AM, Else, OP, Bjarke og Hanni

Bagefter var der spisning på en kineserrestaurant i Holbergsgade.

Torsdag den 18. september 2014 var der generalforsamling på skolen. Det var igen en hyggelig sammenkomst med spisning bagefter. Referatet ligger på hjemmesiden. Til stede var BPL, RAJ, CW, HTS, LLH, EK, MK, IH, HH

Den 19. august 2014 mødtes  mange medlemmer af foreningen til Jans tur i det indre København til lokaliteter der er forbundet med de reformertes historie i Danmark fra slutningen af 1600-tallet. Vi mødtes ved Den Reformerte Kirke i Gothersgade, hvor vi hørte om idegrundlaget for kirken og dens udseende. Vi så også den kongelige loge, hvor der fandtes gyldenlæder tapet fra Chr. IVs tid. Derefter gik vi rundt til overraskende mange reformerte huse, ofte med tilknytning til konditorier og vinhandel.
Efter små 2 timer var det tid til frokost på The Union Kitchen i Store Strandstræde.
Deltagerne var Lasse, Kirsten L., Bjarne P. og Jytte, Carsten og Inge-Lise, Hanne TS, Hanne C., Karen, Lotte, Gunnar, Hanni og Bjarke og så Jan.Den 1. juli 2014 var Seniorklubben på Bjarne Glenstrups initiativ til Kvium udstilling på Galleri Nils Stærk. Det var en karakteristisk udstilling og interessant at se både nye og kendte motiver.
Derefter var der frokost i Bjælkehuset i Søndermarken. Vejret var solrigt, maden god og øllet koldt.
Deltagere var JJ, BG og Tutter, HTS, LH, Bjarke og Hanni

Den  27. juni 2014 var der afskedsreception på skolen for Rikke Allerslev. Mange nuværende og afgåede kolleger var mødt op til den fine reception.
Efter receptionen blev medlemmer af Seniorklubben i studiehjørnet til lidt hyggesnak og lidt vin, som skolen stillede til rådighed.

Den 25. juni 2014 blev der på skolen holdt afskedsreception for Rektor Karl-Henrik. Mange nuværende og afgåede kolleger var mødt op til det meget fine arrangement. Seniorklubben gav en gave: naturligvis en bog! Det var Mogens Nykjærs bog om Pavernes Rom.

Den 12. juni 2014 inviterede Jørgen Albertsen til en naturtur til mangfoldigheden i Møns Klinteskov, bl.a. orkideer. Lotte og Ellis deltog.

Den 2. juni 2014 blev Finn fejret på skolen for sin 40årige store indsats på skolen med en reception. Seniorklubben hyldede Finn med en gave.

9-5-2014 var Seniorklubben på Lille Scene i Skuespilhuset for at se Henning Jensen i Helt Enkelt Kompliceret. En imponerende solopræstation. Bagefter var der tid til et glas vin/øl i baren. Vi gik ikke ud i byen, for der var turister overalt på grund af Eurovision Song Contest!
Deltagerne i turen var Hanne TS, Anne R, Lotte,  Ellis, Søren og Else, Hanni og Bjarke, mens Jan var faldet med cyklen og måtte melde afbud.
29-4-2014 havde Inge arrangeret en tur på cykel langs Mølleåen. Leif skriver:
Her ses cykelholdet Inge og Bjarne & mand og kone men minus fotografen.
Det var en dejlig tur.

Ellis og Lotte tog initiativ til besøg på det nye Kulturværft i Helsingør den 8-3-2014 i strålende solskin for at se det nye skibsmuseum. En meget omfattende og interessant udstilling, ikke kun med skibe men med alt man forbinder hermed drama, handel, dagligdag, korrespondance, instrumenter, teknik osv. Virkelig et besøg værd.
Jan J, Lotte, Hanne TS, Leif M, Hanne R, Bjarne og Tutter, Gunnar Ib og Ellis deltog.

Teatergruppen havde taget initiativet til besøg den 11/2-2014 på Teateret Republique , hvor man spillede Peer Gynt. En forestilling med ganske få medvirkende, heraf dog også nogle dukker. Bagefter en øl på en nærliggende cafe. Deltagere var Merete K., Leif og Lene, Hanne TS, Inge og Erik, Bjarne G samt Hanni og Bjarke.

6/2-2014 var en gruppe til ballet i forestillingen Dance2go på GamleScene. En meget fin og varieret forestilling for et publikum, der kom helt op at koge til sidst. Herlig oplevelse for Hanne TS, Lotte, Merete K, Inge og Erik, Lasse, Hanni og Bjarke samt Else og Søren, som havde fødselsdag den dag. Vi sang fødselsdagssang Søren i foyeren. Vi var heldige at få et bord for os selv på Hviids Vinstue.

Søndag den 19. januar 2014 viste Mogens igen en stor og taknemmelig gruppe rundt på Corners udstilling på Sophienholm i anledning af ferniseringen. Det er en stor fornøjelse at Mogens udpeger særlige træk ved de enkelte kunstnere og giver os ikke-fagkyndige chancen for at se detaljer og temaer vi ellers ikke ville have opdaget.
Efter rundvisningen var der kaffe m.m. på stedets café.
Deltagere var:Gerardo og Helle, Karen, Bjarne G., Flemming og Marianne, Hanni og Bjarke, Lotte, Leif C. og Lene, Lasse, Hanne TS, Inge og Erik, Peter og Lone, Grete og husbond samt Kenneth. Det var vist rekord!
Onsdag den 4. december 2013 havde Seniorklubben julefrokost på skolen. Der var spisning og pakkeleg. Deltagerne var Gunnar, Lasse, Inge, Bjarne G., Kirsten L., Ellis, Hanne TS, Leif C og Søren.
14.november 2013 var der tur til Arken for at se Kalhoudstillingen på initiativ af Hanne Rafn.
7. november 2013 var der besøg på Nationalmuseets flotte udstilling: Viking. Der var betagende guldsmedearbejder, men flottest var det 37m lange vikingeskib Ægir, som blev fundet i Roskilde i 1997, og som blev udstillet på baggrund af et film- og lydtæppe. Efter besøget var der kaffe og vikingebrød i cafeen. Else, Lasse og Hanni deltog.
Vort medlem Jan Janssen havde inviteret til en to timers byvandring på Indre Nørrebro 15-10 2013. Der var så meget at fortælle om Den sorte Firkant og bydelen mellem Dronning Louises Bro og Assistens Kirkegården, at der gik mere end tre timer og deltagerne nød en lækker frokost i et brasseri med navnet Bodega på Kapelvej, der hvor der en gang lå Lille Ravnsborg. Louis Pio, Knud Hamsun, prins Carl, Anker Heegaard, barbermaleren John Christensen, mange navne dukkede op undervejs. Til forår vil Jan gerne tilbyde en tilsvarende tur på den ældste del af Østerbro mellem Kristianiagade og Trianglen.

Torsdag den 12. september 2013 blev der holdt generalforsamling på skolen - denne gang dog i lokale 148.
Referat ligger på hjemmesiden.
Efter generalforsamlingen var der spisning med italiensk skinke og pølse, røget hellefisk, hjemmelavet tunmousse, salat, diverse oste, lidt vin og kage. Det var rigtig hyggeligt. Deltagere var BG,CW, LC, HR, VB, HH, MK, EK, LLH, KLa, PJ, LH, IH, FK, KB.

29-8-2013 mødtes vi ved Esrum Kloster. Ved fælles indsats fik vi noget at vide om klosteret, munkene, lægeurterne i klosterhaven og andet godt. Et dejligt sted med mulighed for en god frokost. Deltagere var Lotte, Ellis, Else, Hanne TS, Vibeke, Anne R., Merete K., Hanni og Bjarke

Fredag den 28. juni 2013 var der afskedsreception på skolen for Hanne Rafn, Hanne Christiansen og Flemming Klyver. BG, IH, HH, LH, LLH, CW, GV, AM, EK, HTS og AR var mødt op. Efter receptionen blev pensionisterne i studiehjørnet og hyggede små 2 timer med snacks og vin og vand, som skolen gav. 

Tirsdag den 4.6.2013

Den 4.juni 2013 Herligt vejr og spændende jagt på svampe sammen med seniorklubben fra GG med Jørgen Albertsen som kyndig guide. Der var mange bredbladet væbnerhatte som på billedet. Midt i skoven så vi resterne af en stor rektangulær fæstning som de rige Roskilde bønder fra Boserup og Lerbjerg landsbyer gemte sig i, når der kom angreb ude fra fjorden. Deltagere var Gunnar Ib, Lotte, Søren Skat og Else, foruden selvfølgelig Jørgen. 

Indsendt af Else Højgaard Nielsen.

Den 16-5-2013 var Bjarne G. og Tutter, Bjarke og Hanni til udstillingen "Blomster og Verdenssyn" på Statens Museum for Kunst. Det var en herlig oplevelse og vi nød især billederne fra Gottorfer Codex og den lille video om restaurering af et oliemaleri. Bagefter var det andre ting vi nød: lidt mad og drikke på Traktørstedet ved Rosenborg.
24-3-2013 Mogens viser rundt på Corners fernisering på Sophienholm.
28.2.2013

28.2.2013 besøgte en lille gruppe bestående af Merete, Ellis, Else, Lone, Peter, Carsten, Ingelise og HanneTS udstillingen på ARKEN i anledning Carl-Henning Pedersens 100års dag . En meget varieret udstilling, der strakte sig fra før krigen (1939) til 2005 i forskellige stilarter og ledsaget af CHPs digte og små sentencer.....og så var det et pragtfuldt solskin. Bagefter spiste vi frokost i caféen.

Flere billeder i fotoalbum.

Fredag den 4.januar 2013: Teatertur

Fredag den 4.1.2013 indledte seniorklubben sin aktivitet i 2013 med "Madame Bovary" i Det Røde Rum/Skuespilhuset, en oplevelse udover det sædvanlige, en interessant og spændende forestilling i minimalistisk scenografi. Blandt tilskuerne var Leif C, Kenneth, Søren, Lotte, Merete, Hanne TS, Bjarke og en af hans bekendte.

Den 6. december 2012 holdt vi julefrokost på skolen. Igen havde vi selv medbragt mad og drikke koordineret af IH; denne gang dækkede vi op på selve lærerværelset ved det store bord. Undervejs underholdt vi os med pakkeleg styret af LM. Vi sang med musikledsagelse af BG. IH havde medbragt ordsprogsleg og CW skænkede foreningen en klokke. Meget hyggelig sammenkomst. Deltagere var IH, KLa, BG, CW, LLH, JA, MK, GO, EK, BPL, LM, HTS, LC, HH og MNø.

Den 21. november 2012 var der tur til Skuespilhuset hvor vi så Det Røde Rums blodige version af Macbeth. Det var en god forestilling, dog noget forkortet. Der blev derfor tid til et glas i Nyhavn bagefter. Deltagerne var Ellis, Hanne TS, Anne, Gunnar, Bjarke og Hanni

Den 14. november 2012 besøgte Anne og jeg udstillingen om Tutankhamun i Malmø, en fantastisk udstilling arrangeret i kronologisk rækkefølge, meget oplysende og interessant. Det, at man bliver lukket ind i hold, betyder, at der er god plads og ingen forstyrrelser (alle var forsynet med en guide m/høretelefoner.) Der er enkelte billeder i fotoalbummet, for man kunne bare knipse løs, dog uden at bruge blitz. Absolut anbefalelsesværdig appetitvækker,... i hvert fald til man har set de ægte varer i Cairo!

God fornøjelse.

Hanne Sinding

Efter en generalforsamlingsdrøftelse og senere mulighed for indvendinger besluttede vi uden videre bureaukrati at afskaffe de i vedtægterne omtalte frokoster på skolen den første fredag i november og marts. Dette skete pr 1. november2012
Onsdag den 26. september 2012 var der tur til Clausens Kunsthandel, hvor der var en fin udstilling af Elsa Nielsens værker - fra de tidlige helt til 2008. Bagefter kaffe og æblekage på Cafe Brooklyn. Deltagerne var Ellis, Lotte og Hanni 
Tirsdag 25. september 2012 var der tur til portrætudstillingen på Louisiana på initiativ af Karen.
Torsdag den 2. august 2012 var der tur til Nationalmuseets særudstilling Europa møder verden. En lille fin udstilling, som blev fulgt op af en forfriskning på stedets café. Hanne TS, Bjarke og Hanni deltog.
Rigtig mange medlemmer var mødt op på skolen den 29-6-2012 til afskedsreception for AR, HTS, KD, LLH, GO, JA, OG EK. Der var mange taler og gode ønsker til alle.
15-5-2012 havde Jan inviteret på en ny tur på Christianshavn. Vi så både voldanlæg, Vor Frelsers Kirke, gårde og flotte bygninger; vi hørte om handel og fabrikker på stedet, og så meget vi aldrig havde set før samt mødte spor af store kulturpersonligheder. En dejlig eftermiddag. Deltagere var: Lotte, Kirsten, Carsten og Inge-Lise, Peter og Lone, Merete, Bjarne og Jytte, Bjarne G.,Hanni og så naturligvis Jan. 

3. maj 2012 var Seniorklubben på besøg på galleri Nils Stærk i nogle af Carlsbergs gamle bygninger for at se Michael Kviums udstilling Tail to Tail. Det var en helt betagende udstilling med stærke farver og intenst angreb på store magtfaktorer som dommere og katolske gejstlige. Der var også naturbilleder der viste træer og fugle med en helt egen intensitet. Herefter et besøg på galleriet ved siden af og et afsluttende glas fadøl på det tilstødende udskænkningssted. Deltagere var Bjarne og Tutter, Else, Mogens Nørgaard og Hanni 

10. april 2012 var Seniorklubben i Skuespilhuset til Shakespeares En Skærsommernats drøm. Det var en god forestilling, især var håndværkerne morsomme og forestillingens unge var imponerende med alle deres overraskende fysiske udfoldelser.
Deltagerne var Inge og Erik, Annette, Merete K., Hanne TS, Anne R., Ellis, Søren og Else, Lotte, Leif C., Hanni og Bjarke. Bagefter nød vi et glas øl i Nyhavn
Den 29. februar 2012 mødtes Seniorklubben til den store udstilling om Krøyer på Den Hirschsprungske Samling. Det var en dejlig udstilling, hvor man fik et godt indtryk af Krøyers billeder - kendte som ukendte. Det rigtig Hip-hip-hurra var endda hentet fra Göteborg.
De udleverede audio guides var forbilledlige, præcise, oplysende og med varighed på max 2 min pr. billede.
Bagefter kaffe og hygge på nærliggende café. Deltagerne var Jan, Bjarne G., Leif og Lene, Hanne TS., Merete K., Peter og Lone, Carsten og Inge-Lise, Hanni og Bjarke

22-1-2012 var Seniorklubben til ferniseringCorners udstilling på Sophienholm. Mogens Nørgaard havde igen været så venlig at tilbyde at vise os rundt, og det lykkedes ham også at få andre af de deltagende kunstnere til at fortælle om deres værker, efterhånden som vi kom rundt på udstilligen.
Det var en dejlig oplevelse og mange var mødt op: Bjarne og Tutter, Inge og Erik, Ellis, Lotte, Leif C. og Lene, Søren og Else, Lasse, Peter og Lone, Gitte og Finn, Hanni og Bjarke samt naturligvis Mogens Nø.
Bagefter nød vi en forfriskning i caféen.

20-1-2012 var vi i Skuespilhuset for at se Det Røde Rum opføre et udvalg af Shakespeares Sonetter. Der var 5 skuespillere, som på en meget enkel scene fremførte sonetterne på meget illustrerende og iøjnefaldende måde. Herlig forestilling, som blev efterfulgt af øl på et nærliggende, men røgfyldt værtshus. Deltagerne var Annette og Glen, Ellis, Hanne TS, Merete K. og Hanni

Den 7-12-2011 havde Seniorklubben arrangeret et besøg på Louisiana, hvor der var udstilling af Klee, Cobra og Weiwei. Bagefter var der besøg i caféen; deltagerne var Lotte, Leif M., Gunnar, Annette, Inge og Erik, Hanne TS, Merete B., Ellis og Leif C.; Hanni og Bjarke måtte melde afbud.
1-12-2011 holdt foreningen sin første selvstændige julefrokost. Det foregik på skolen. Inge stod for koordineringen. Der var lækkerier fra deltagerne, og man medbragte også drikkevarer selv. Der var hyggelig stemning, hvilket julesangene med Bjarne's musikledsagelse og Carstens julequiz bidrog til. Deltagerne var Merete B., Leif C., Ellis, Jan, Merete K., Lotte, Inge, Bjarne G., Carsten, Gunnar, Bjarne LP, Mogens Nø. og Hanni
Fredag den 4-11-2011 var det igen tid til den vedtægtsbestemte frokost på skolen. Denne gang var kun få mødt op nemlig Inge og Ellis.

Den 5-10-2011 var en gruppe til forpremiere i Skuespilhuset på Tjekovs skuespil Mågen i en nyindstudering. Der blev løbet meget, men man kom ingen vegne, og det er vist som det skal være i dette skuespil. De ældre skuespillere talte tydeligt, mens de fleste unge manglede denne træning. Efter forestillingen var der tid til en kold øl på et lokalt værtshus. De fremmødte var Ole B., Merete B. og Annette, Gunnar, Hanne TS og Hanni

Den 28. september 2011 mødte med kort varsel en lille gruppe op på Kastrupgaardsamlingen for at se Per Steen Hebsgaards fine glasarbejder. Bl.a. så vi et magisk rum af glas lavet af Tróndur Patursson, glas foldet hen over en skeletlignende konstruktion og en glasvinge af vores tidligere kollega Karin Birgitte Lund. Inspirationen hertil er taget fra den antikke statue Nike fra Samothrake. En meget fin og glad udstilling som Leif C., Lene og Hanni nåede en travl eftermiddag.

En solrig septemberdag den 25-9-2011 mødtes en lille gruppe på Pometet til det årlige åbent hus. Vejret var pragfuldt, det var skønt at smage de forskellige æbler og andre produkter og rart at få talt med gode kolleger. Deltagerne var VB, AR, EK, LLH, GO og HH 

Torsdag den 8. september 2011 holdt Seniorklubben generalforsamling på skolen. Til stede var BG, KLa, HH, IH, LC, CW, BP, LLH, AM, GV, MB, EK, JJ, LH, BS, KB, VH, MK, EE  og MNø

17-8-2011: Thomas Kluge udstiller på Nivaagaard. Udstillingen var igen ret lille og med mange gengangere fra tidligere udstillinger. Det gav god tid til at se de nye billeder og til at se et videointerview med kunstneren.
Til sidst kaffe og kage i caféen. Deltagere var Bjarne, Tutter, Hanne og Hanni

Fredag den 24-6-2011 var Seniorklubben inviteret til afskedsreception på skolen for Bjarne Glenstrup, Merete Klammer, Bjarne Petersen og Glen Volkers. Mange afgåede kolleger var mødt op for at gøre dagen festlig for de 4.

Den efterfølgende sommerfest, som vi også kunne deltage i, blev dog kun sparsomt besøgt af Seniorklubbens medlemmer: kun Lasse, Leif C., og Hanni deltog. Maden var meget lækker og humøret var højt.

Den 7. juni 2011 var en del medlemmer til Kabaret Royal på Skuespilhusets Portscene; det var en nyskabelse med meget dygtige unge skuespillere, som kunne synge, danse og optræde, alt i et forrygende tempo. Teksterne var samfundskritiske og rammen var Fremtiden.Deltagerne var MB, HTS, LC, LLH, MK og Ole, KB, EK,SN og Else,HH og Bjarke.
Bagefter nød en lille gruppe en kølig øl i den lune aften i Nyhavn.

Fredag den 13-5 2011 var en lille gruppe i Skuespilhuset for at se Fanny og Alexander.
En god forestilling med mange fine skuespilpræstationer. Fremmødte var Hanne TS, Karen, Bjarke og Hanni.
4-3-2011 var der som vedtægterne foreskriver frokost på skolen. Udefra kom Carsten, Inge og Hanni. En del kolleger og medlemmer sluttede sig til vores bord og vi havde en hyggelig sammenkomst. 

Torsdag den 20. januar 2011 var en pæn del af Seniorklubben til forpremiere på Molieres Misantropen i Skuespilhuset med billetter til kun 75 kr. Det var en god forestilling med gode skuespillere og en imponerende nyoversættelse af dramaet. Selv på ydmyge pladser så vi rigtig godt. Efter forestillingen gik vi i Nyhavn for at tale sammen over et glas øl.

 

Deltagerne var: Inge og Erik, Merete B. og Annette, Kirsten L, Hanne TS, Annette og Glen, Merete K, Leif M. og Annemette, Lotte, Lasse, Hanni og Bjarke

 

Første arrangement i det nye år var Mogens rundvisningCorners fernisering den 16-1-2011 på Sophienholm. Det var en meget fin og informativ rundvisning. Det er interessant at se Mogens’ billeder og de forandringer der sker. Det er også dejligt at følge Corners forskellige kunstnere og nyde gæsteudstillerne. Især var Roald Als rigtig herlig og bidende. På udstillingen var der generelt  en hel del dyrefigurer og mere sex end der plejer at være.

Det fungerede vældig godt med at komme på ferniseringens 2. dag, for menneskemængden var mere behersket her.

Vi takker alle Mogens fordi han tog sig tid til at vise os rundt.

Bagefter gik nogle i cafeen og andre tog hjem.

 

Deltagerne var: Karen, Tutter med søster, Lasse, Leif M, Leif C med Lene og 2 gæster (heraf en tidligere ansat på Greve: Keld A. Sørensen) Hanne TS, Lotte, Peter og Lone, Inge og Erik, Bjarke og Hanni

På Karens anbefaling var Seniorklubben på Louisiana den 7. december 2010 for at se den meget spændende Anselm Kiefer udstilling. Vi deltog i en glimrende rundvisning, som netop startede da vi mødtes. Udstillingen fyldte meget i bevidstheden, men det var alligevel også meget givende at se den netop åbnede udstilling af Walton Ford, som meget stort og detaljeret skildrer dyr i fascinerende sammenhænge. Desuden så vi også Laura Åberg Kerns udstilling Sisters in the Sky- med flyver.

Bagefter var der kaffe m.m. i cafeen.

 

Deltagerne var Leif C., Merete Boserup med Annette og endelig Hanni

Seniorklubben besøgte den 25-11-2010 Clausens Kunsthandel, som havde en ret stor udstilling af Palle Nielsen. Der var dels de kendte dystre billeder, men til vores overraskelse også flere milde og poetiske billeder. Efter besøget gik vi i regnvejret til Hviids Vinstue på Kongens Nytorv for at få talt sammen over den lækre gløgg.

 

Deltagerne var Leif C., Lotte, Merete K., Merete Boserup, Inge og Hanni
Fredag d. 5. november 2010 var vi atter til frokost på skolen. Inge havde bagt en lækker blåbærtærte. Ved bordet sad: Anne R., Ellis, Lotte, Jan, Hanni, Hanne T.S.,Lasse, Bjarne G., Rikke, Gerardo og Inge. Det er dejligt, at de arbejdende kolleger spiser sammen med os eller kommer hen og hilser på.

Christianshavnervandring med Jan Janssen 1-10-2010.

 

Vi var Jan, Bjarne Glenstrup, Karen Bøllingtoft, Leif Christophersen, Inge Hestbæk, Lasse Hansen og Merete Boserup.

Med den som sædvanlig veloplagte, velorienterede og fortællende Jan gik vi 2 timer og 3 kvarter. Ja, det gjorde vi og det var det værd. Utroligt som Jan kan fortælle.

Vi var rundt i de gamle gårde, vi blev klogere på arkitekterne i det gamle København og deres særpræg. Vi fik beboernes historie. Vi fik anekdoter og facts i en dejlig blanding. Vi havde en rigtig hyggelig dag. 

Men koldt var det, og rart var det, da vi fyldt med indtryk nåede Rabeshave et gammelt værtshus på Langebrogade., hvor Jan havde reserveret bord.
Tekst af Merete Boserup

Torsdag den 9. september 2010 holdt Seniorklubben Generalforsamling med efterfølgende spisning på skolen.
Onsdag d. 18-8-2010 mødtes Anne R., Merete K., Leif C. og Hanni på Nivågaardsamlingen for at se Thomas Kluges udstilling. Det var en spændende udstilling af en maler, der både i teknik og udgangspunkt er meget inspireret af det store mestre. Samtidig har han en personlig og nutidig kommentar i værkerne. Udstillingen var af passende omfang og vi kunne derfor uden udmattelse nyde en capuccino i stedets café.

Tirsdag d. 27-7-2010 mødtes Anne R., Karen, Ole Briand, Jan, Hanne TS, Kirsten Lauritsen, Inge-Lise og Carsten Wærens, Bjarke og Hanni for at besigtige Fr. VIIIs palæ, som er ført tilbage til udsmykningen fra 1820 og som desuden har fået udsmykning af nogle af vor tids  kunstnere. Der var lang kø, men det tog dog kun kort tid for os, fordi Hanne og Bjarke havde stillet sig i kø med det samme, hvorefter vi andre myldrede ind! Jan fortalte i køen om palæets historie og ville efter besøget fortælle om hele Amalienborg og rytterstatuen. Da vi kom ud var det dog begyndt at regne, så vi gik i stedet til cafe Oskar i Bredgade for at få en forfriskning og tale sammen. Anne var nødt til at forlade os inden.
Flere var især betagede af den nye trappe med lamper og udsmykning af Olafur Eliasson.
En god og hyggelig tur og tak til Jan for indsatsen.

Den 25-6-2010 var Seniorklubben inviteret til skolens afskedsreception for Bodil Skov, Mogens Nielsen, Erik Lonning og Leif Mathiasen.
Ligeledes var det muligt at deltage i sommerfesten, som fandt sted efterfølgende. Lasse, Inge, Alice A. og Kirsten Lauritsen deltog.

Inge havde sørget for fint vejr til Seniorklubbens tur til Møn d. 3-6-2010.

Vi mødtes ved parkeringspladsen ved Geocenteret, hvor Inge havde sørget for kaffe, te og boller som forfriskning efter den lange køretur.

Fremødte var: Peter og Lone, Hanne TS, Lotte, Ellis, Annette, Merete B., Lasse, Leif C., Hanni og Bjarke.

Først gik turen til stranden; på vejen ned så vi allerede de 2 første eksemplarer af Møns 18 orkidéarter og under Inges kyndige vejledning og trænede blik lykkedes det at finde mange interessante fossiler. Vi så også vandrefalken, som sad ved sin rede på klinten.

Lækker frokost på Geocenteret, herefter 3-Dfilmen ”Sea Monster” og en rundvisning på Centrets udstilling.

Så gik turen til Kongens Køkken, et overdrev gennem århundreder, som har mange fine orkidéer bl.a. Stor Gøgeurt.

Herefter gik turen til Møns Bryghus, hvor der blev smagt på de gode produkter.

En meget fin dag!

En stor tak til Inge for arrangementet
5-3-2010 var det igen tid til den vedtægtsbestemte frokost på skolen. Det var hyggeligt, at flere arbejdende kolleger sluttede sig til vores bord. Ved bordet sad: Kirsten Lauritsen, Jan, Gerardo, Lotte, Lasse, Bjarne L., Hanne TS, Inge, Hanni, Rikke Allerslev og Kirsten Lauritsen. Formanden havde igen sørget for kage - denne gang hjemmebagt!
I forbindelse med besøget fik vi et kig på skolens nye "science kuppel", som var ved at blive etableret.

23-2-2010 viste Hanni rundt på Gipsafstøbningssamlingen i Vestindisk Pakhus. Rundvisningen varede ca. 1½ time og deltagerne var : Bjarne G, Gunnar, Anne Riemer, Lotte, Kirsten Lauritsen.
Efter rundvisningen var der kaffe og sandwich på det nærliggende, men meget lille etablissement "Kafferiet".

Lørdag d. 23-1-2010 var Seniorklubben til fernisering Corners udstilling på Sophienholm. Mødetidspunktet var blevet lagt til kl. 11 for at undgå parkeringskaos. Det viste sig at være en god ide.
Udstillingen var en dejlig oplevelse. Mogens Nørgaard viste nye sider af sit talent, Celia Paul var igen betagende, og Roald Als var en herlig ny deltager i udstillingen.
Mange tak til Mogens Nørgaard, fordi han sørgede for, at vi blev inviteret.
Deltagerne var Jan, Peter og Lone, Bjarke og Hanni

Torsdag d. 14-1-2010 var Seniorklubben på Louisiana  til Jacob Holdts udstilling om Amerika: Tro, Håb og Kærlighed. Deltagerne var Peter og Lone, Leif C. og Lasse, som karrakteriserer det  som "en stærk udstilling".  
Fredag d. 18-12-2009 var der julefrokost påskolen med temaet "Kitsch" Denne gang havde julefrokostudvalget sørget for at mindst 2 af de tidligere medarbejdere sad ved samme bord, hvilket var rart.
Deltagere var Carsten, Lasse, Alice A., Kirsten L., Leif C. og Hanni, mens Karen måtte melde afbud i sidste øjeblik på grund af sygdom
Tirsdag d. 8-12-2009 havde Jan inviteret til en guld-og sølvtur i det indre København. Vi startede med et besøg i det nærmest magiske Galleri Montan i Bredgade, hvor der var en betagende udstilling - mest af korpussølv. Derefter gik turen til andre og meget forskellige guld- og sølvforretninger for at ende hos Kim Buck i Rådhusstrædet. Undervejs fik vi en dejlig og dyr kop te i Perchs tesalon.
Leif C., Annette og Hanni var med Jan rundt på denne fine tur.
Fredag d. 6. november 2009 var den første fredag i november, hvor vi nu efterhånden traditionelt og i følge vedtægterne mødes til frokost på skolen. Det er hyggeligt at se den gamle arbejdsplads og de tidligere kolleger. Til stede var Carstens, Lasse, Leif C., Kirsten L., Jan J. og Hanni. Det var også dejligt, at flere af de arbejdende kolleger fandt tid til at spise frokost ved vores bord. 
Torsdag den 8. oktober 2009 var Seniorklubben på Statens Museum for Kunst for at se særudstillingen om Abildgaard. Det var en omfattende og dejlig udstilling, og personalet var enestående hjælpsomt, da vi skulle tage fotos af deltagerne. Bagefter nød vi en forfriskning museets café. Deltagerne var Carsten, Kirsten, Peter, Bjarke og Hanni
Torsdag den 10-9-2009 holdt Seniorklubben generalforsamling på skolen med efterfølgende spisning.
Den 29. juli 2009 døde Jette Kihm, født 1944. Hun blev bisat fra Vestre Kirkegårds Kapel den 8. august.
Den 26-6-2009 var der afskedsreception på skolen for Annette Møller, Merete Boserup og Leif Christophersen. Flere tidligere kolleger var mødt op: Karen Bøllingtoft, Jan Janssen, Inge Hestbæk, Peter Jansen, Lasse, Kirsten Lauritsen, Jette (som igen sluttede sin ansættelse på skolen), Alice Adamsen (som skal have timer på skolen i det kommende skoleår) og Hanni (som var ansat på skolen en kort tid under eksamen).
Herefter var der sommerfest på skolen med temaet Sommer i Tyrol. Det var en meget underholdende og aktiv fest og dejligt at feste i kollegers lag.
Tirsdag den 26-5 2009var en gruppe af Seniorklubbens medlemmer til forpremiere på Det Kongelige Teaters Revy 2009 i Skuespilhuset. Det var en god forestilling og de få skuespillere arbejdede virkelig for sagen. Bagefter tog vi et glas øl i Nyhavn.
Deltagerne var Inge, Jette, Lotte, Tutter og Bjarne, Hanne Sinding, Kirsten Lauritsen, Bjarke og Hanni.

Lørdag d. 2. maj 2009 var en lille udsøgt skare på initiativ af Jan Janssen og i samarbejde med Kunstforeningen på en utrolig spændende rundvisning i Botanisk Have fra 1874 med bl.a. Palmehuset.

Det var annonceret til at vare to timer, men biolog Gunnar Rylander var ikke til at stoppe - før vi bad ham om det- efter 3 timer!

Hans viden og fortælleevne og -glæde var helt enorm, så det blev måske det allermest interessante arrangement i Klubbens foreløbige historie. 

Synd at ikke flere mødte op!!! De heldige deltagere var Jan, Karl-Henrik og Hanne, Lotte, Jette og Tutter og Bjarne -som skrev indlægget i dagbogen.


Første fredag i marts, den 6-3-2009, mødtes en lille skare af de arbejdsfri medlemmer til frokost på skolen. Det var Peter, Kirsten Lauritsen og Hanni. Flere af de arbejdende medlemmer- bl. a. Jette, som nu igen arbejder på skolen-  kom og spiste frokost med os og det var ret hyggelig.

Den 21-1-09 var en lille delegation fra Seniorklubben på Louisiana for at se Eve Sussmanns filmiske bearbejdelse af Velazques: Las Meninas og David: Sabinerindernes intervention.
Peter J og Lone, samt Bjarke var med og Hanni tog billedet

Lørdag den 10. januar 2009 blev en travl dag for Seniorklubben.
Kl. 13 mødtes Lasse, Karen, Peter J og Lone på Sophienholm for at deltage i Corners fernisering, som Mogens Nørgaard igen i år venligst havde inviteret til. Jette og Lotte kom senere og Hanni kom dagen efter.

Senere på dagen mødtes nogle medlemmer og lærere fra skolen foran Slotskirken på Christiansborgs Slotsplads for at deltage i demonstration og fakkeltog for et anstændigt Danmark. Til stede var i hvert fald Lasse, Jette og Louise, Merete Boserup, Merete Klammer og Ole, Annette Møller, Leif Mathiasen og Annemette, Gerardo, Hanni og Bjarke
Fredag den 19. december 2008 var der julefrokost på skolen med temaet Tibet. Lasse og Hanni deltog og Jan Janssen og Carsten W. kiggede forbi.
Den 16 december 2008 var Seniorklubben i det nye skuespilhus for at se J.M. Synge: Playboy ofthe Western World, som nogle af os kendte fra gymnasietiden. Vi havde fået billetter til generalprøven - til en billig penge. Deltagere var Merete Boserup, Annette Møller, Gunnar Ib, Karen, Hanne TS, Jette, Leif C og Lene, Ellis, Inge, Bjarke og Hanni. Det var spændende at se det nye teater.

7. november 2008 - første fredag i november- mødtes medlemmer af Seniorklubben til frokost på skolen. Det var igen meget hyggeligt at være sammen. Vi fik også et kig ned til den nye kantine, som netop var åbnet.
Foruden de arbejdende medlemmer deltog Ole Briand, Peter J, Lasse, Carsten, Jette og Hanni, mens Inge desværre var blevet syg

Søndag d. 26-10-2008 havde Jan Janssen indbudt Seniorklubben og Kunstforeningen til besøg på U-Turn,kvadriennale for samtidskunst, i Tappenhallen på Carlsberg.
Det var en meget varieret udstilling med bl.a. John Kørners 16 store malerier med de faldne danske soldater i Afganistan som tema.
Efter udstillingen spiste vi brunch på Café Emil i Spinderiet på Valby Langgade.
Deltagere var Peter J og Lone, Bjarne G og Tutter, Lotte, Jette, Jan J, Iver, Hanni og Bjarke.  
Torsdag den 18-9-2008 holdt Seniorklubben Generalforsamling på skolen med efterfølgende spisning.
Den 28. juli 2008 var der besøg på Skolemuseet i Rådhusstrædet. Det var sidste udkald, da museet lukker d. 1. august 2008. Der var mest materiale fra folkeskolen, og der var meget vi kunne genkende fra vores egen barndoms folkeskole. Enkelte rum viste minder fra gymnasieskolen; til vores store overraskelse var der også en stor bunke papirguirlander med navne på forskellige elever og skoler. Vi fandt ikke nogen med Greve Gymnasiums navn, men skolen og guirlandesagen i (hvornår var det nu det var??)ser ud til at have inspireret andre!
Efter et godt museumsbesøg spiste vi frokost på Vandkunsten.
Anne, Ellis, Lotte, Carsten og Hanni deltog
Fredag d. 27. juni 2008 var der sommerfest på skolen med emnet 80'erne.
Det var igen meget hyggeligt at tale med tidligere kolleger.
Forinden havde der været afskedsreception for Allan Jørgensen og boginspektor Else Bjerregaard. Begge fik en opfordring til at melde sig ind i klubben.
Af de ikke arbejdsramte deltog Lasse, Jette, Inge og Hanni. Jan Janssen kiggede forbi til receptionen.
Den 19. juni var der galleritur for at se Francis Bacon i Arthouse, Danas Plads.
Deltagere var Merete Klammer og Karen Bøllingtoft

Inge Hestbæk havde inviteret Seniorklubben på en tur til Møns Klint og det nye GeoCenter, og den 15. maj 2008 benyttede en lille eksklusiv gruppe sig af tilbuddet.
 
Inge tog imod ved centret med te, kaffe og friske boller, som vi nød i strålende solskin, og derefter blev vi guidet ned ad klinten. På vej ned så vi vandrefalkens rede, og vi fik forklaret hvorfor Møns Klint er så anderledes end tilsvarende kridtklinter i England og Frankrig.
 
Ved stranden fortalte Inge om de forskellige fossiler og viste os, hvor vi selv kunne finde eksemplarer. Vi hørte om de forskellige lag og så resterne af skredene fra sidst forår.
 
Da vi var kommet op ad alle trapperne, spiste vi nogle uhyre lækre sandwich, før vi fik en gennemgang af det nye center. Det er bestemt værd at besøge. Det giver en glimrende indføring i Danmarks urtid og har mange spændende interaktive ting. Vi havde jo også Inge, der sørgede for, at vi fik oplevet alle de spændende ting. Bl.a. havde forskellige kunstnere indrettet huler, der skulle illustrere deres opfattelse af Danmarks fødsel.
 
Fra Møns Klint kørte vi til Høvblege, hvor vi så nogle af Møns mange orkideer og nød udsigten ud over Østersøen og Rügen.
 
Vi sluttede en meget indholdsrig dag af i Stege, hvor vi besøgte Møns Bryghus og smagte deres forskellige øltyper. En helt igennem dejlig dag.

Deltagere var Bjarne G. og Tutter, Peter J. og Lone, som også skrev om turen.

Den 7. marts 2008 - den første fredag i marts- mødtes medlemmer af Seniorklubben til frokost på skolen. De arbejdsfrie deltagere var Lasse, Jette,

Lørdag den 19. januar 2008 mødtes vi til fernisering på Corners udstilling på Sophienholm. Mogens Nørgaard havde venligt inviteret os. Med ledsagere var vi ialt 13 foruden det halve København, så der var trængsel alle steder. Vi så udstillingen, talte med Mogens og fik lidt at drikke ved et bord udenfor på terrassen!! Fremmødte var Lotte, Jan J., Jette, Hanne TS og Mette, Peter J. og Lone, Alice A, Gunnar Ib, Karen B., Lasse, Hanni og Bjarke.
Fredag d. 21. december 2007 deltog flere af Seniorklubbens medlemmer i skolens julefrokost, der var organiseret som et omvalg af folketingsvalget.
Der var flest af de arbejdende medlemmer, men der var også Peter Jansen, Lasse, Inge Hestbæk, Jette Kihm og Hanni.
Det var rart at møde kollegerne igen.

Søndag d. 4. november 2007 havde Hanne Tabbert Sinding organiseret en rundvisning på Operaen med en god og meget professionel gennemgang ved en tidligere elev, Kathrine. Hun imponerede alle med sin naturlighed og sin velformulerede beretning om alle ting i huset. Fra Seniorklubben deltog Bjarne G og Tutter, Peter J. og Lone, Lasse, Merete Boserup, Merete Klammer, Lotte, Leif C. og Lene, Ellis og Kurt samt Hanne TS. 

 

 

Fredag d. 2/11-2007 spiste en gruppe frokost på skolen og nogle blev til hen på eftermiddagen, hvor der var ølsmagning i stedet for den sædvanlige fredagsvin. Til frokosten var der Peter J, Inge, Lasse og Hanni, mens Jan J. var på hurtig visit. Det var rigtig hyggeligt og adskillige gamle kolleger kom hen og fik en snak ved vores bord. 
Tirsdag d. 30. oktober 2007 var Seniorklubben på Louisiana for at se en udstilling med LucianFreuds malerier. Der var også et kig på islamiske miniaturemalerier og C.Balmonds arkitektur. Vi drak kaffe i caféen, mens vi nød samværet og den betagende udsigt i det flotte efterårsvejr. Hanne TS, Inge, Peter J, Lasse, Bjarke og Hanni var med

30. september 2007 var der tur i det gamle København under Jan Janssens kyndige ledelse

Vi var rundt i Latinerkvarteret mellem Teglgårdstræde og Sankt Gertruds Stræde og deltagerne fik lokale historiske deltaljer om tre rædselsnætter den 2 - 5. september 1807. Nogle blev og fik en kaffe i Bibis Dinner i Rosenborggade. Karen Bøllingtoft, Merete Klammer, Bodil Scheller, Jette Kihm, Lotte Hansen og Lasse

 

 

Torsdag d. 13-9-2007 holdt Seniorklubben generalforsamling med efterfølgende spisning.
Fredag d. 29-6-07 var der på skolen afskedsreception for Inge Hestbæk, Jette Kihm og Peter Jansen.
Derefter var der en morsom og vellykket sommerfest med temaet 50'erne og 60'erne. Lasse og Hanni deltog i festen.

Hele 4 eftermiddage havde Lasse indvilliget i at bruge til at fortælle Seniorklubben om Jung og hans teorier (20/3,28/3,11/4 og 8/5 2007). Deltagerne var Leif C., Bjarne G., Søren Skat, Karen, Hanne TS, Hanni og Rikke

 

Den 26. april havde Jan Janssen inviteret til byvandring i København. Man sluttede med middag på ølrestauranten Den Tatoverede Enke. Deltagerne var Jette Kihm, Bjarne Glenstrup og Tutter, Gunnar Ib og Gerardo.
Den 26/3 2007 havde Merete Boserup lavet et fornemt arrangement for Seniorklubbens medlemmer: skuespillet Græshopper på Det Kongelige Teater og en efterfølgende bespisning med mange lækkerier i hjemmet i Frederiksborggade. Der var Bodil Scheller, Lasse, Rikke, Jan, Leif C, Jette, Annette, Ellis, Ole Briand, Karen, Merete B, og Hanni.

Som aftalt var der frokost på Greve Gymnasium den første fredag i marts: 2/3-2007. Alice A., Lasse og Jan J var mødt frem.

5-12-2006
Den 5. december 2006 mødtes Lasse, Jan Janssen, Anne Riemer, Hanne TS, Leif C, Bjarke og Hanni på Sophienholm for at se Karin Birgitte Lunds udstilling. Det var en sjælsopløftende oplevelse at se billederne, og det var rart at tale med kolleger over en kop kaffe i caféen.
13-11-06
Fredag den 3-11-2006 mødtes medlemmer af Seniorklubben til frokost på Greve Gymnasium. Rektor bød velkommen til denne første seniorfrokost på skolen. Lasse, Jan J og Hanni var mødt frem. Det var rigtig hyggeligt at hilse på de mange kolleger. 
30-10-06
Den 26-10-06 havde Seniorklubben sit første arrangement ud af huset. Det var et besøg på Ordrupgaard dels for at se den nye tilbygning og dels for at se særudstillingen om Hammershøj og Dreyer.
De fremmødte var Lasse, Karen Bøllingtoft, Bodil Scheller, Ole Briand og Hanni.
Efter udstillingen fik vi en hyggelig snak over en kop kaffe i Ordrupgaards cafe.
Torsdag d.7.9.06
I dag d. 7. september 2006 stiftede vi officielt foreningen "Seniorklubben" på Greve Gymnasium. Der var 18 tilstedeværende pensionister, kommende pensionister samt et par årsunger. Referatet vil blive udsendt til medlemmerne snarest!