Køb af Europé kat hos DK Rothe.

Aemilia av Buerlia (N) (efter: GIC Kaya og CH Silverblommans Moondance ) f 31/7/2007 Rød harlekin Europé (EUR 03 ) IMPORT fra Norge Den første Europé af denne farve i Danmark! opdrætter: Eva Smith Meyer Av Buerlia ( N ) Norge.

CH DK Rothes Cgarming Sigyn med dit kuld i 2006.

Hvem er vi ? 

Vi bor  i et gammelt byhus på Djursland som er  er 76 kvm .
For os  Europè misser er det nok at rende rundt på , fordi vi også har et væld af klatrestativer fra gulv til loft og så har vi en dejlig stor løbegård / hus på ialt  30  kvm med grene og græs og gårdsplads, ja, men vi må jo ikke løbe frit, men nyder frihed under ansvar ..i den sikrede løbegård..og det isolerede kattehus 
Der er så mange små dyr jeg kan fange og så er det skønt at dase i græsset om sommeren.

Vi er en del af familien, ligger på skøde og alle killinger vokser op inde i stuerne  og har  frihed til at være alle steder i huset, også på alle borde... 
Vi har 5 klatrestativer fra gulv til loft og høje skabe vi kan klatre op på. Der ligger vi tit og daser.
Og det er også dejligt at kunne springe  højt op, når husets frække hunde render efter os og prøver at bide os i halen..!

Alle mine katte (undtagen min avlshan ) og killinger lever inde sammen med mig, de er vant til at være i centrum og ligge på skødet, nusse og de er glade for fremmede mennesker. Killingerne vokser op i tæt kontakt til mennesker, mine 2 mindre hunde og de er vant til at være i hænder, vant til støvsuger, vaskemaskine, larm fra gaden osv.,  og de er vant til at blive håndteret. 
Denne  meget vigtige prægningsperiode finder sted fra killingen er 2-7 uger og i den periode er det særligt vigtigt at killinger møder både andre katte, andre dyr, forskellige lyde bla. lyden af støvsugeren, og ex. fyrværkeri   og at de i denne periode møder mange mennesker af forskellig køn og alder så de senere i livet ikke er bange for bla. fremmede mennesker eller andre katte.  
Mangelfuld tidlig prægning kan ikke senere indhentes.!

Vi bliver passet og plejet og får det bedste tørfoder fra HILLS og Royal Canin 
  Royal Canin Mother Babycat gives til drægtige hunner - og mor og killinger fodres altid med killinge tørfoder og ekstra lækkerier såsom tun og æggeblommer, tørfisk  og gærtabletter. 
En gang årligt bliver alle mine katte vaccinerede og dyrlægen foretager samtidig et  sundhedstjek, her efterses kattenes tænder og evt. tandsten fjernes.  vi kommer altid til dyrlægen hvis der er det mindste  galt med os 🤒 og alle katte 
A lle katte som udviser tegn på sygsom tjekkes og får en chance  og den nødvendige behandling af sygdommen foretages hvis det på nogen måde er muligt at give katten et værdigt liv ..  Ingen katte aflies uden først at undersøge deres mulighed for helbredelse. 

Jeg har kun lejlighedsvis Europé killinger  1 årligt til salg da dette både er en meget dyr og krævende hobby og  da det kan kræve lang tid at finde de rigtige hjem til sine killinger.   

  Jeg forbeholder mig retten til at afvise købere hvis jeg ikke føler de er de rigtige til mine killinger / katte 


Mine forventninger til Dig ...

J eg sætter en ære i at finde de rigtige hjem/ejere  til mine killinger, og jeg vil derfor som opdrætter sikre mig at Du / I har tænkt Jer godt om før I anskaffer kat !

For glem ikke, at du anskaffer dig et levende væsen som er 100 % afhængig af dig, som koster MANGE penge,(vaccinationer, kastration, loppe/ ormekure, kvalitets tør/våd foder, kattegrus, legetøj, klatrestativer, forsikring, børster og tilbehør, pension når du skal ud at rejse, sygdom, dyrlægeregninger, evt udstillinger,  osv. )   og glem ikke, at en kat  kræver plads, tid, aktivering og kærlighed for at trives. !

Din nye Europé killing / kat  skal være en glæde for dig / Jer, de næste mange år, og det bliver den kunhvis du har gennemtænkt konsekvenserne af at blive katteejer.. så katten IKKE ender som "svingdørskat"  pga allergi, nye børn i familien, flytning, manglende trivsel....der er MANGE undskyldninger når folk ikke lænere kan have deres kat...dem har jeg hørt gennem årene...
En kat kan blive op til 23 år.  !!!!!


Inden man vælger en killing/kat, er det altid en god idé at besøge flere opdrættere så man som køber har noget at sammenligne med, og så man ikke lader sig friste af impulskøb.

For at sikre mig at jeg finder den rigtige køber til mine killinger og  inden Du / I beslutter Jer for at købe en killing og komme på besøg, vil jeg derfor bede dig /jer om at sende mig en mail og heri fortælle lidt om Jer selv og hvad og hvorfor Du / I  ønsker at købe en Europé og hvorfor jeg skal sælge en Europé kat til netop dig / Jer.  
Jeg sælger ikke mine Europé killinger via telefonen -  efter en "kort snak over telefonen"  uden først at have talt og mailet med dig / jer og  haft Jer på besøg.

For mange interesserede killingekøbere, kan det måske virke skræmmende langt at skulle køre 3 - 4 timer fra f.eks Sønderjylland eller Sjælland til Grenaa "kun " for at komme på besøg og se killingerne og de voksne katte. 
  Men som før skrevet, så er det vigtigt for alle parter at finde det rigtige hjem til killingerne og det er ligeledes vigtigt at Du / I som købere ikke bare lader jer friste af "impulskøb" og søde "katte" / "killingefotos " på min og andres katte hjemmesider. !! 

Jeg   forventer derfor,  at Du /I kommer på besøg og ser killingerne og de voksne katte og  vi får en god og seriøs kattesnak og jeg ser gerne at I kommer mere end én gang for at I kan følge killingernes udvikling. 

Har  I besluttet Jer for en killing, - og føler jeg gensidigt at Du /I vil være de rigtige ejere til en killing  -  betales et depositum på 1000 kr senest 8 dage herefter og der skrives en skriftlig salgskontrakt som skal overholdes. 
Depositum tilbagebetales ikke såfremt I alligevel ikke ønsker at købe killingen. 
Restbeløbet skal  betales senest  ved afhentning af killingen. 
Jeg ringer gerne Jeres nye killing , mod betaling af billetten. 
Jeg forbeholder mig ret til at afvise evt købere. 

Jeg ser meget gerne at jeg bevare kontakten med killingekøberen og at I sender mig foto / opdateringer af hvordan det fortsat går med killingen / katten..

😎
 Jeg sørger som opdrætter  for give  Dig  / Jer som kommende Europé ejere, - så meget "katteviden "og information det er mig muligt, både før og evt. efter købet, herunder skriftlig pasningsvejledning/ stor A4 mappe   om adfærd - og adfærdsproblemer, fodring, aktivering af katte, fodertyper, sygdomme, tandpleje, osv. således at I får den bedste start på et godt langt katteliv sammen.    🤩


Jeg vil derfor allerede her anbefale dig at du, for kattens skyld, anskaffer 2 killinger fra samme kuld. Især hvis du ikke har kat i forvejen. To katte har megen stor glæde af hinandens selskab og leg også når de er alene hjemme.
For  at du som katte ejer /Europé ejer, ikke skal komme til at bidrage til produktion af  "huskatte - overskuds - killinger ", er det et krav fra min side som opdrætter, at mine Europé killinger købt som " kælekatte" neutraliseres senest når de er 6 md. - da de som oftest bliver kønsmodne i denne alder..!
Kopi af neutraliseringsattest fra dyrlægen sendes til mig som dokumentation.

Jeg vil varmt anbefale at I anskaffer et godt klatre miliø-arrangement f.eks et gulv- til - loft arrangement som kan udbygges, og  at i sætter hylder op som katten kan springe rundt på, dels for at skåne jeres møbler og tæpper men også fordi katte  har et meget stort behov for at kunne klatre til vejrs og holde udkig og fordi det giver stor mental beskæftigelse og motion for katten. 
Især er dette vigtigt for indekatte som ofte har tendens til at kede sig, blive for tykke og røre sig for lidt.😲

Disse klatre stativer fås i mange priser og svingende  kvaliteter og jeg kan derfor især anbefale det krafige dansk fremstillede 
 "Kattens no 1 " som jeg selv har og som fås hos bla. de landsdækkende  www.zoocity.dk  ellerwww.maxizoo.dk    eller  www.petworld.dk  Hvad får du med i prisen når du køber Europé killing ..?

Killingerne  flytter ikke hjemmefra før de er min. 15- 16   uger , - da førs er den moden nok og har haft ekstra tid med sinmor og sine søskende til at lege ..

 Killinger er ved salget behandlet mod orm og lopper, alle killinger er færdigvaccinered 2 gange   og de er alle ID chipmærkede,-  dels for at kunne identificeres hvis de skulle blive væk, eller hvis der senere skulle opstå juridiske problemer køber eller sælger imellem som  f.eks videresalg. 
  Desuden er det et krav  at din kat er chipmærket hvis du senere skal rejse til udlandet med katten, hvis den skal bruges i avl eller den skal  katte sygeforsikres .😘

Desuden kan oplyses at følgende medfølger ved købet ;

Stambog fra Felis Danica.( tilsluttet Fifé ) 
Sundhedsbog
Skriftlig salgskontrakt.
Skriftlig pasningsvejledning og kattemappe./foldere.
Killingetørfoder. killingepakke  og 4 kg Killingetørfoder fra Royal Canin.😀

Killingen er vaccineret mod :  Kattesyge, Katteinfluinza og Chlamydia og der medfølger sundhedsattest /navlebrokattest.

Prisen på en Europé killing er  3500 - 4000kr  
  uanset killingens farve /mønster eller køn. 

Prisen på en voksen Europé kat er 1500 kr . 

Prisen gælder dog IKKE for evt x farvede killinger, da disse kun sælges til kæl, og ikke kan opnå cerifikater på udstillinger .
Køber du to killinger, får du / I  naturligvis god rabat.😉


          Returret              

hvis det ikke går alligevel.

Killinger er levende væsner som skal behandles godt, og for mig er det vigtigt at mine killinger får et godt og BLIVENDE og ansvarsfuldt hjem, derfor er det vigtigt for mig at understrege, at Hvis Du / finder ud af når I kommer hjem med killingen, at I alligevel mod al forventning ser Du / I ikke kan beholde killingen/killingerne  alligevel evt. pga. allergi, børn i familien, eller hvis killingen / killingerne ikke trives,etc, -  er det MEGET VIGTIGT at du / I ringer eller skriver til mig hurtigst muligt -  ( for killingens skyld ) 
så tager jeg killingen, eller killingerne tilbage og du får dine penge retur.! 
Jeg / Opdrætteren skal ligeledes altid kontaktes  ved ønske/ planer  om videresalg eller evt. aflivning  Lidt basal viden om katte ....


For mange katte på for lille et teritorium vil bla. kunne forårsage stress  hos kattene og bevirke at de er oftere syge eller bliver desideret urenlige . 

Urenlighed er desværre et hyppigt adfærdsproblem og årsag til aflivninger af mange katte og det er derfor meget vigtigt at få afdækket årsagen til denne urenlighed. 
Urenlighed kan nemlig også skyldes en urinvejsinfektion.

Produktet FELIWAY, er et feromon som svarer til de beroligende feomoner som katten udsender når de f.eks kradser på kradsebræt, gnider sig op af en osv. 
I mange tilfælde kan brug af og behandling med FELIWAY - især den der sættes til stikkontakten - være med til at afhjælpe og stoppe kattens urenlighed. 

Nærmere oplysninger om behandling af adfærdsforstyrrelser hos katte og hunde kan fås ved henvendelse til adfærdsterapeuter i katteadfærd  
Her kan man få gratis råd og vejlednig samt få besøg i hjemmet og få lavet  en behandlingsplan til afhjælpning af adfærdsproblemerne.

ine katte  fodres helst med  Royal Canin (det elsker de allermest af alt ) og HILLS tør/ vådfoder samt kogt kylling......og jeg har også gennem faft ældre katte  som pga lidelser har fået dyrlæge diæter som bla Preciption Diet a/d,  i/d og r/d og  l/d samt  y/d  (y/d mod for højt stofskifte ) og alle mine katte gives altid til de krævede diæter og medicin hvis de har  varige lidelser der kræver specialfoder....;0) 

Netop tænderne hos katte er det meget vigtigt at holde øje med idet fodring med (især sukkerholdigt) blødkost eller  vådfoder bla. Whiskas og Topsy (fra supermarkedet ) som ikke skal tygges og som hurtigt vil give katten belægninger på tænderne og medføre risiko for tandkødsbetændelse og føre til pardentose og den alvorlige tandsygdom TR  og tab af kattens tænder, ofte i en ret ung alder. !
'
Desværre lider mange katte af dårlige tænder - ( bla FORL / TR ) tandsten, tandkødsbetændelse og deraf dårlig ånde og løse tænder. 
Men dette kan nemt forhindres ved at fodre katten med kvalitets tørfoder og vænne katten til at få børstet tænder fra den den er killing, og ved at få renset eller fjernet evt. begyndende tandsten og belægninger ved det årlige sundhedseftersyn. 

TR kan dog  KUN endelig konstateres ved at tage tandrønthgen !

En kat med tandkødsbetændelse og pardentose ved have ondt og have svært ved at tygge sin mad.  
Ofte vil katten også begynde at savle og gnide poterne mod munden - savlen kan dog også være tegn på andre alvorlige lidelser i kroppen, bla lever og nyrer  så kontakt altid dyrlægen .!  

Har katten meget tandsten, tandkødsbetændelse og har dette  udviklet sig til pardentose og løse tænder kræves omgående tandrensning i bedøvelse, kombineret med behandling med antibiotikum !

Europé katten findes i 70 godkendte farver og mønstre med og uden hvidt, heraf findes dog  kun få af disse herhjemme. 

De mest almindelige farver og mønstre er : 
Rød og creme, (blotched, makrel og spotted, samt solid ,
(nonaguti uden mønster ) 
Sort og blå og blåtortie, sorttortie  ( blotched, makrel og spotted ) samt solid (uden mønster ) 
sortsilver, blåsilver, rødsilver, cremesilver, tortiesilver. 
(blotched,makrel og spotted ) 
og bla. sortsmoke, blåsmoke, rødsmoke, cremesmoke.

Herudover findes Européen godkendt i bla. farverne ren hvid og farven van samt harlekin og bicolour  i  farverne rød, creme, sort og blå, tortie,blåtortie. Men kun uden mønster.!
( nonagouti ; uden mønster )

Jeg favoriserer ikke bestemte farver eller mønstre på mine killinger og en rødblotched tabby killing koster derfor det samme som f.eks en sorttortiemakrel spotted killing .

Prisen på mine killinger  er derfor ens uanset farve/ mønster. 
(dog ikke evt x farvede kilinger med hvidt ) da disse ikke er egenede i avl og ikke kan opnå certifikater på udstillinger...)

Hej fra os Europeer og hunde .

RING  og aftal uforpligtende  besøg på  mobil
                               41 28 12 03 

Velkommen hos DK Rothes Europé

Ulla, her fotograferet med "DK Rothes Alfifa", 12 år, på besøg hos ejeren.

Velkommen til DK Rothes katteri.

Her er jeg på besøg hos ejeren;  
(DK Langhuset )  som i 1994 købte "DK Rothes Alfifa" (eur f 22 )
og søsteren "DK Rothes Ashia " (eur f 22 )
Her står jeg så endelig igen med gamle Alfifa, 12 år,
i favnen, 22 maj 2007

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 13:59

why not in english

...
06.05 | 22:46

Kære Ulla
Peter og jeg vil gerne i kontakt med dig ang. Isidor. Hvad er din e-mail adr.?
Med venlig hilsen
Peter Sørensen og Kristina Laustsen

...
22.01 | 04:49

Hej Igen..
Og hvordan går det med brormand Chilli Boy ?
Jeg kan fortælle, at deres mor "CH DK Bøgelunds Krummeline "
stadig lever og trives, hun er 16 år.

...
22.01 | 04:45

Hej Erik og Lene..
TAK for Jeres besked.
Hvor trist at høre...R.I.P ..;0(
Hvornår fik han sukkersyge ? Behandling?
I kan skrivve til mig på u.h.rothe@gmail.com

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE