Min Oldemor

Min farmor og farfar

Min Oldemor Vilhelmine Jensen var en på mange måder farverig person, fra begyndelsen ser det sådan ud.
Rebslager.Andreas Jensen (København) og mette Regine Poulsen (Helsingør)blev gift i Skt.Olai kirke i Helsingør efter nogen år kom de til Køge hvor de bosatte sig i Vestergade 13, her blev familien forøget med flere børn, Vilhelmine blev født i 1836, der sker så det i 1847 at Andreas og Mette bliver skildt, Mette bliver i køge hvorimod Andreas dukker 1850 op i Stege med en ny kone, her er Vilhelmine også med, Vilhelmine bliver konfirmeret i Vallø by Kirke 18/5/1852, hun gjorde på det tidspunkt tjeneste hos Kirkesanger og Skolelærer.N.Hansen i Vallø by.
Hun fik nu oprettet en skudsmålsbog (Køge Lokalhistorisk Arkiv) og derefter går det bare derudaf, hun starter med at tage til København og tjene hos C.Herrestrup frem til 1/2/1854 derefter er der flere tjenestesteder i København, nu var det så tiden at prøve lykken andre steder så hun rejste til Vordingborg og tjente hos P.L.Pedersen.
Derfra gik turen tilbage til København hvor hun var i forskellige tjenester fra 1856 til 1859 herfra gik turen til Køge-Ejby området, derfra videre til Jyland hvor hun tjente hos Propritær. Krohen på Gyllingnæsher blev hun frugtsommelig hun blev afskediget og fik 11 RBD så hun var i stand til at nå sin hjemstavn.
Vilhelmine rejste til København hvor hun fødte sit første barn på den Kgl.Fødselsstiftelse d. 4/6/1865 barnets navn blev Anders Jensen faderen ukendt, men mon ikke det har noget at gøre med Gyllingnæs.
Hvad der siden skedte med barnet ved jeg ikke, for Vilhelmine kom efter fødslen i Tjeneste hos C.H.Schwartz i København og her var barnet ikke med, videre gik det til Skjoldnæsholm ved Ringsted her arbejdede hun som malkepige og andet forestående arbejde på Hagelbjerggård hos N.C.Petersen, derefter var hun pige i huset i Ringsted, da hun blev træt af det gik turen til Nylellingegård hvor hun fik job som malkepige her gik det galt igen hun kom for tæt på en mand, Poul Villumsen der blev far til hendes andet barn, Regine Lorendine Jensen Født 21/3/1869 i Køge Regine blev gift med Frederik Vilhelm Andersen fra Lyngby.
Vilhelmine boede i Køge Nørregade 4 (det nuværende museum) fra 1862 til 1892 i den periode fik hun 3 børn mere, med Edvard Jensen fik hun Oluf Ludvig Jensen født 30/6/1873 i Køge, det var i forbindelse med at hun arbejdede på Juellund som malkepige (så det var ikke kun dyrene hun malkede) tilbage i Køge mødte hun Frederik Nielsen hvilket gjorde at min farmor Loviga Charlotte Amalie Jensen kom til verden d. 21/8/1876 i Køge, Loviga blev gift med fisker.Niels Peter Jakobsen fra Søholm skov på Stevns de bosatte sig i Køge hvor de fik 11 børn som alle kom godt afsted undtagen 1 som druknede i Køge havn som 2 årig.
Vilhelmines sidste barn så vidt vides blev født 31/12/1879 på den Kgl.Fødselsstiftelse, Laurits Marcus Jensen hvor faderen ikke vil vedkende sig faderskabet så derfor er han ukendt.
Som vi kan udlede af beretningen var Vilhelmine en meget alsidig kvinde som ikke var bange for at skifte job, hun blev aldrig gift så alle børn er født uden for ægteskab, eller uægte som det  hed i 1800 tallet, efter forlydender endte Vilhelmine sine dage i Køge, men det har jeg endnu ikke fundet frem til, hvad der blev af hendes drengebørn ved jeg for de 2 ikke noget, men for Laurits Marcus Jensen ved jeg at han blev gift og fik børn som førdte navnet videre og at der er et barnebarn i Herning.
Hvis nogen der læser dette sider inde med oplysninger om indholdet i denne beretning hører jeg meget gerne herom, skriv i gæstebogen eller send en mail til  niels21@live.dk