Hvorfra stammer navnet Brenholdt
Her startede det
Mit navn er Niels Sten Brenholdt Jakobsen, det var mit mellemnavn Brenholdt som altid har været lidt mysisk, hvor kom det fra, min mor sagde altid at det var fra Vallø Stift hvilket man kan sige er på sin vis rigtigt, jeg tænkte for 5 år siden (2003) hvordan finder jeg ud af det, min kone Ayoe var dengang startet på slægtsforskning så da jeg så hvad hun fandt på nettet, jamen så måtte jeg igang med at slægtsforske, mit første hit var at besøge Herfølge Arkiv for her måtte være noget da min mor er født i Søllerup, der var da også lidt at hente nok til at give et spor at starte på.
Det startede i Rorup Sogn, Roskilde amt
Det jeg fandt længst tilbage var i Kirkebogen for Rorup sogn, Ole Jensen blev født i 1717 det har vist sig at han var min 4x Tipoldefar, da han senere giftede sig med Margrethe Jørgensdatter (f 1730) af Brændholdt by Holbæk Amt, de fik en søn kaldet, Ole Olsen, min 3x tipoldefar (f 1758) i Brændholdt by hvor de havde bosat sig.
Nu var det så at jeg fik en mistanke om hvor navnet stammede fra, men ikke hvordan det hang sammen med Vallø Stift.
Ole Olsen blev i 1783 gift med Bodil Hansdatte af Nyrup by i ægteskabet kom der 5 børn, 4 drenge og 1 pige, men da jeg følger den lige linie er det Christen Olsen (Brændholdt) jeg se videre på, han er min tiptip oldefar.
Christen Olsen rejste i en ung alder til København-Frederiksberg hvor han i 1819 blev gift i Frederiksberg Kirke med Benthe Maria Thikjob af Westerbro 23 år gammel, efter et par år på Frederiksberg hvor de fik en søn min tipoldefar Christian Ludvig Brenholdt flyttede familien til Ringsbjerg Skovhuse Sædder i dag Ankerstræde Christen var blevet Skovfoged under Vallø Stift, så her var det at vallø kom ind i billedet. 
Skovfogeden i Ringsbjerg
Christen Olsen Brændhldt og Benthe Maria fik ikke mange år hun døde kun 33 år gammel i 1829 de nåede at få 3 børn.
Christen giftede sig igen i 1830 med Justine Marie Hansdatter og med hende fik han 1 søn Ole Christensen Brenholdt som senere overtog Skovfoged embedet.
Christen havde 20 gode år med Justine Marie inden hun døde af tuberkulose i 1850.
Christian Ludvig Brenholdt
Christian Ludvig Brenholdt var min Tipoldefar, han blev gift i Hårlev Kirke i 1846 med Kirsten Nilausdatter af Vråby det blev et kort ægteskab, de fik en søn Niels som kun blev 1 år, kirsten døde før sønnen i 1847.
Christein Ludvig Giftede sig igen i 1848 med Marie Madsdatter af Tessebølle (Taskevadshuset) og med hende fik han 4 børn, 2 drenge og 2 piger, en af pigerne Ane Marie Christiansen blev min Oldemor hun blev født 1860 i Hastrup ved Køge i Tangmosen hvor familien havde et husmandssted, herfra flyttede familien til Søllerupvej 20 i herfølge hvor de boede i et husmandssted, her faldt Ane Marie for Hans Nielsen som så blev min oldefar, de blev gift i Herfølge Kirke, de fik 8 børn 3 drenge og 5 piger.
Ane Marie Christensen fik ikke navnet Brenholdt og det gjorde hendes børn heller ikke, en af pigerne blev min mormor, Emma Kristine Nielsen da hun fik børn videreførte hun navnet Brenholdt som mellemnavn.
    
Emma Kristine Nielsen
Emma giftede sig i 1918 med Niels Emil Christensen af  Juellund i Vollerslev, de boede i starten hos Emma,s Forældre på Søllerupvej 20 i Herfølge hvor de fik de 2 første børn, i 1921 fik Niels Emil Job som portør ved Statsbanerne i Køge så de flyttde til Vordingborgvej 19 i Køge og her kom barn nr 3.
Emma Havde et barn udenfor ægteskab og det var min mor Gunild som er født  på Søllerupvej 20 og her opvokset hos bedsteforældrene.
Gunild Marie Brenholdt Nielsen (gift Jakobsen), der er ingen oplysninger om udlagt barnefader i Herfølge Kirkebog men da Emma blev gift med Niels Emil 1 1/2 år efter kan man godt få den tanke at han var fader til Gunild, men det kan ikke bevises så jeg har valgt at se ham som Stedfar.
Gunild blev i 1935 gift med Carl Rasmus Jakobsen de fik 3 børn, Connie , John  og  Niels som alle har slægtsnavnet Brenholdt, hvor det herefter ender ved jeg ikke, men Christian Ludvig Brenholdt som vi har navnet efter havde 4 børn som jo alle kan have førdt navnet Brenholdt videre, Mormor Emma fik ialt 4 børn som alle fik navnet og kan have givet det videre til deres børn, så Brenholdt Jakobsen er en gren af fire, så her er noget at følge op på, hvilket jeg vil gøre. 

Efterskrift
Det med navne var i 1700-1800 tallet ret specielt, et efternavn var ikke det samme fra generatio til generation, det var sådan at det var faderens navn der afgjorde det exs. Søren Jensen får en søn han kom så til at få efternavnet Sørensen og en datter fik efternavnet Sørensdatter  og hvis Søren Jensens søn Hans Sørensen fik børn blev det Hansen og Hansdatter.
Det kan godt forvire en nystartet slægtsforsker en hel del, men man kommer efter det, navnet Brenholdt har skiftet flere gange igennem årene det startede som Brændholdt, har også været Breinholt og er endt som Brenholdt, navnet opstår når sønnerne flytter fra deres fødeby eller egn, man tiltager sig så navnet på byen eller egnen man kom fra, se bare på alle der har et navn som er lig med en by eller egn så ved du hvor deres slægt stammer fra, så har man et sådan navn så start din søgning det pågældende sted, hvis du har navnet på din tip2 eller der omkring så prøv at skrive det i Google,s søgefeldt det kan sagtens være at der er andre der har noget på navnet, du kan enda være så heldig at finde et slægtstræ hvor det er med.
                                   
God Fornøjelse