Dagbog

Mit liv med Newf'erne

Onsdag d. 15 dec. 2010

Kære alle

Jeg har aldrig tidligere skrevet dagbog, men vil forsøge at indvie jer lidt i vores pragtfulde liv med Newf'erne.

I dag har "Hope" født. 1-2 dage  for tidligt i forhold til progesteronværdierne ved parring, men hvalpene er mega-store, så det var godt at de kom ud nu 🙂
Jeg havde først regnet med at hun fødte i morgen eller fredag, så jeg blev kaldt hjem fra møde.....

Hope var sød at vente med den første hvalp til jeg ankom, men ellers er Petri efterhånden absolut også blevet en god fødselshjælper.

Fødslen forløb uproblematisk. Den første hvalp gjorde ondt at presse det sidste stykke, men vejede også 880g, en dejlig stor livskraftig hvalp. Herefter gik det nemt og fra første til sidste hvalp gik kun 3 timer.
Vægte mellem 800-980 g hører bestemt til noget af det største vi har prøvet ved naturlig fødsel. De er alle velskabte og fine og livskraftige og Hope er en fantastisk mor.

I går d. 14/12 blev alle Choko's hvalpe vaccineret. De blev 3 måneder og er bare fantastiske i denne alder😀. I dag har de løbet og leget i haven næsten hele dagen, mens Hope fødte og Choko er stadig fantastisk til at tage sig af dem. Choko havde fundet en plastik urtepotte som endte med at blive det bedste legetøj.

Hope ligger lige nu i sin fødekasse i stuen ved siden af sofabordet, hvor jeg sidder med min computer. Jeg ville ønske jeg kunne indvie jer alle i det fantastiske syn af en lykkelig og træt nybagt hundemor med alle hendes skønne hundebabyer😀

Fredag d. 18/3-2011

I går indviede Prinsesse Marie Danmarks nye Rigshospital for Familiedyr, nemlig det nye Universitetshospital på LIFE (det som før hed Landbohøjskolen)

Pressen var der i stor stil og det forløb fantastisk

På Prinsesse Maries vej gennem det nye hopspital mødte Prinsessen 2 Newfoundlandhvalpe som bedårede alle. Det var vores egne "Newettas Electra" og "Daydreamer" 
Se pressens billeder på

http://www.b.dk/tv/16853

http://www.bt.dk/royale/prinsesse-marie-var-dus-med-dyrene

http://www.b.dk/billedeserier/dyrenes-rigshospital

http://www.billedbladet.dk/

Mandag d. 6/6-2011

Billy Wonderboy - BIS Morokulien 2011

Onsdag d. 1. juni drog Louise, Susanne og jeg med 6 af vores skønne Newf'er til den store norsk/svenske special udstilling "Morokulien".

- det blev en fantastisk og oplevelsesrig tur i godt selskab med dejlige Newf-venner fra Norge og Sverige.
Med os hjem fik vi 5 nye Champion-titler og en "Best In Show" - Whau, det er vist ikke helt gået op for os....

Morokulien bestod af 3 special udstillinger som afsluttedes lørdag aften med et brag af en finale.

Søndag morgen drog vi til den store internationale udstilling i Drammen og derfra hjem.

Roy vandt BIR på den norske special udstilling, fik det norske cert og blev derved Norsk og Nordisk Champion.
I Drammen vandt Roy igen BIR fik CACIB og afsluttede dermed sit Internationale Championat. Da Roy nu var norsk champion, fik Billy som 3'ie bedste han i Drammen det Norske cert og blev derved Norsk og Nordisk Champion.

Tirsdag d. 20/3-2012

Newetta's Uffe Royal - ny dansk champion!!

ndag d. 18/3 havde Newfoundland klubben special udstilling i Tniglev. Dommer var Wenche Eikeseth. Hun var klar på sin smag og så og dømte de fejl hun fandt hos Newf'erne. Hele farveskalaen af bånd blev anvendt flittigt

Uffe manglede kun et cert for at blive dansk champion og vi håbede selvfølgelig, men konkurrencen var hård og intet var sikkert.
Ingen hvalpe var meldt, så udstillingen startede med junior klasse han... dommeren gav et excellent, men ingen CK. CK kræves for at deltage i bedste han klassen og konkurrere om certet.
Næste klasse var mellem klasse han. Dommeren delte 2 "good" ud - gule bånd, puha hun var hård, et excellent, men heller ikke her gav hun noget CK.
Så kom vi til åben klasse han, her stod Uffe først i rækken af 4 hanner.... og yes, excellent - første skridt... dernæst gav hun et very good og et good og til slut et excellent.
Så kom vi til vinder konkurrencen. Det gik stærkt, hun var ikke i tvivl om sit valg - Uffe skulle vinde! Men hvad med CK??? Jo, Uffe fik sit CK og gik videre til konkurrencen om certet.

De fleste som kender lidt til udstillingssystemet ville nu tænke at certet var hjemme, men nej, for i champion klassen stod tyske champions, som ikke var blevet danske champions endnu og i de "nye" udstillingsregler kan en champion tage certet hvis den ikke allerede er  champion i det land hvor udstillingen afholdes.

Så vi ventede i spænning.... Der var tilmeldt 7 champions, der i blands Uffe's far "Roy" Qashiwas Casino Royal.

En champion var ikke mødt og til de 6 fremmødte gav dommeren kun 4 excellent, her iblandt "Roy" og en tysk champion og 2 danske. Hun pre placerede dem med en dansk han forrest, så Roy, så endnu en dansker og tyskeren sidst, men da hun bad dem om at løbe, løb Roy sig til første pladsen, vandt champion klassen og fik klub certet. Flot handlet af Louise.
Den tyske champion blev nr. 4 men fik ikke CK af dommeren og udgik derfor fra de videre konkurrencer.

Nu til bedste han konkurrencen og også konkurrencen om det danske cert.
Kvalificeret sig havde kun 3 champion hanner og 2 åben klasse hanner.
Heller ikke her havde dommeren brug for meget tid til at beslutte sig. Efter en løbe runde stod det klart. Roy vandt og blev bedste han, 2 og 3 bedste han blev de 2 danske hanner fra champion klassen og 4. bedste han blev Uffe og vandt derved certet som udløste titlen DANSK CHAMPION
Uffe er kun 2 år og 11 måneder og allerede dansk og svensk champion.... han har stadig de bedste år foran sig, hvad kan han dog ikke nå i udstillingsringen fremover.....


Stort tillykke til Susanne og Johnny med deres smukke dreng!